Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 855)

Hezzy 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ FANTASY SERIÁL V HISTORII!! Jako fanoušek knihy jsem se k tomu ze začátku stavěl trochu skepticky, neboť jsem nečekal, že se takový mnohovrstevnatý příběh dokáže převést do televizního zpracování. A hle, ono to vyšlo. Stačí první díl a Hru o trůny si zamilujete. Atmosféra a herecké výkony jsou vskutku famozní a navzájem se pojí v propletenci skvěle minimalistického soundtracku a kostýmu. Velká devíza tohoto seriálu je, že dokáže zaujmout všechny věkové kategorie od 15+. I když se to nezdá, často se na seriál dívají celé rodiny a to jenom stvrzuje jeho popularitu a schopnost zavděčit se všem, bez ohledu na to, aby ztratil něco ze své kvality. Jako znalec předlohy jsem ocenil velmi dobrý výběr herců, kteří až na pár drobností skvěle odpovídají svým literárním předlohám. Jen se bojím toho, aby seriál nepředstihl knihu a G.R.R. Martin se nemusel omezovat. Jasný plný počet. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

PÁN PRSTENŮ MEZI SERIÁLY ///////////////// 20.5.2019. I přes hysterické šílenství mnohých fans při poslední sérii, si stojím za tím, že se jedná o nejlepší seriál televizní historie. Seriál, potažmo osmou sérii zabili nikoliv tvůrci, ale fanoušci, kteří měli přehnané představy... Martin možná skvěle rozepsal tuto sagu, ale už se do ní tak zamotal, že sám neví jak z ní ven. A pokud naivně věříte že ji ukončí... Hahaha. Tvůrci seriálu měli těžký úkol a v konečném výsledku ho zvládli. KONEC byl přesně takový jaké jsou HRY O TRŮNY. Studený, smutný, nečekaný a k nasrání... Já rozhodně děkuji za tuhle osm let dlouhou jízdu... Uvidíme co přinese čas... ()

Sentax 

všechny recenze uživatele

Hra o Tróny je jedna z najlepších seriálových adaptácii posledných rokov. HBO spravilo dobre, keď uviedlo seriál s prvkami fantasy na svoje obrazovky, práve podľa predlohy, kde si nemôže byť človek istý osudom hlavných postáv. Niekto môže mať chaos vo všetkých tých menách, rodoch a zväzkoch, ale autori scenára nastupujú pozvoľna a úvodné časti prenechávajú zoznámeniu diváka so svetom a postavami. Prostredie, postavy, príbeh - všetko to do seba zapadá a vytvára krásny celok + draci. V závere stačí povedať, že prvé dve série boli super a ja sa teším na tretiu. Kníh je sedem, takže sa fanúšikovia majú na čo tešiť. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem neco UPLNE jinyho na to jak moc se o tom mluvi- z pocatku to pro me bylo zklamani, ale postupem casu jsem se do tohoto ,,(less)fantasy (more)Dallasu" celkem hodne zazral :-) Krome te chytlavosti jeste ocenuji vykony hercu (Vsech! Slovy klasika: Maji tam figur jak na orloji a kdybych si musel vybrat tři tak to bude Peter Dinklage, Nikolaj Coster a Jack Gleeson.). Skvela je take surovost, drasticnost s jakou je serial natoceny, ono se to nezda, ale bez tohoto faktoru by byl serial uplne nekde jinde, alespon pro me. Brace yourself.) ()

Crysis52 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov aký som kedy videl, výborne vykreslené postavy, úžasné prostredie a dialógy, len už by mohli prestať zabíjať moje obľúbené postavy ( naštastie moj najobľúbenejší Tyrion je stále v hre ) 100 % ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Po troch seriach idem na plnu.. a tesim sa na dalsiu seriu ktora ma ktovie cim prekvapi, predlohou nedotknuty takze max. spokojny. ()

Hunadarik 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát som chcel začať pozerať tento seriál už len s dôvodu ako ho iný hodnotia , pokladajú ho za veľkolepý a padla zmienka o "seriály ich života" . Prečo nie , pozrel som prvý diel a to čo tento seriál vo mne vzbudil bolo neuveritelné.Ten večer som pozrel dalšie 3časti aby som dobehol HBO a mohol pozerať v Tv.Tažko popísať prečo je to u mna práve tento seriál , ktorý tromfol Dva a pol chlapa , Himym či dr.housa v mojich očiach a dnes , ked sme momentálne v tretej sérii môžem s nadšením povedať že som rád , som hrdý , že stále sa nájde niekto kto dokáže stvoriť majstrovské filmové dielo a vôbec vymyslieť boj o trón z toľkými možnými scénarmi a postavami . Na opísanie by mi možno jeden komentár nestačil. Pár slov priamo k seriálu : Je mi ľúto starka (Sean Bean) že musel umrieť . Za najlepšie hranú postavu alebo skôr najpresvedčivejší výkon považujem lady stark (Michelle Fairley) a lorda Tyriona (Peter Dinklage). Najviac trón prajem Daenerys Targaryen s drakmi (úžastný nápad draky ) . Nefandím "malej rade" na čele s Aidan Gillen -om ()

florik 

všechny recenze uživatele

Yes my lady but not with my ships. /// Ta HBO prostě umí. Něco tak nekompromisního není nikde. Samozřejmě jsou všechny serie odlišné. Se Seanem Beanem to byla skvělá, vesměs ukecaná serie. Další byly jinačí, ale zároveň o nic horší. HBO si skvěle udržela kvalitu, a to oceňuju. Způsob vyprávění vlastně třech různých příběhů, které se jednoho dne pořádně sejdou, je skvělej. Další věc, co mě ohromuje je přeměna postav. Ale ne taková přeměna z dobra na zlo nebo naopak. Ale přeměna, která je v tom momentu logická. Příklad Jaimeho Lannistera. Je zlý nebo dobrý sakra??? To samé platí myslím i o Cersei. /// Občasný inteligentní humor mě taky baví. Tyriona ani netřeba zmiňovat. Ale třeba mě pobavil i Ramsey "Vepřová klobása, myslíš si, že jsem snad nějaký divoch?" To opravdu v takové situaci slyšet nechcete. /// Herecké výkony jsou fakt asi nejlepší, co jsem kdy viděl. Nechápu. K intru myslím taky není co dodávat. Nejepičtější díly byly zatím rozhodně tři devítky. Bezchybný projekt. Ještě jednou díky HBO za splnění snu! /// Nej postavy: Samozřejmě Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Stannis Baratheon, Ohař a Arya Stark. Celkově je každá postava skvělá. /// Tak ještě jednou geniální dílo, nejlepší co jsem víděl takže 10/10, 5/5, 100% ! ()

kukkik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tudorovce, Řím, Borgie a další podobné pořady jsem nikdy neviděl a nemůžu tak srovnávat. A jsem nakonec rád že to tak je. Krásné seveřanky, krásné jižanky, násilí a sex v přímém přenosu. Jediné co tomuto pořadu ubírá na kráse jsou časté a zlouhavé rozhovory kohokoli a kdykoli (tedy i v situacích kdy přežití závisí na vlásku a na dokončení mise zbývá jen několik desítek minut nenapadne hlavní aktéry nic lepšího než se skrčit před letícími salvami šípů a víry mečů a začít si povídat o tom co si jejich pradědové říkali před x lety po několika vědrech vína). Pro mě nejlepší hlášky: ''Můj otec mi jednou vyprávěl.'' ''Nikoho tady nezajímá co ti vyprávěl tvůj otec!'', ''Hodor!'' EDIT post seriálum mortem: tohle se ve zlé obrátilo, největší seriálové zklamání mého života. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série I-III/ Vymazlený seriál, který nenudí v žádném okamžiku. Od prvního momentu jde cítit skvěle zvládnutá dramaturgie, která si poradí s různými motivy, které seriálem "procházejí", doprovázená neméně skvělým hereckým obsazením. Pilíře seriálu byly pevně vystaveny první sérií a v druhé a třetí se (naštěstí) pokračuje v budování děje, který se sune vpřed s bytelností pevného hradního opevnění. Bez zaváhání se servíruje žánrový mix, který ve všech doposud rozehraných partiích přitahuje pozornost a dává prostor k představivosti,která vás nutí přemýšlet, co se bude dít dále. U tohoto seriálu si určitě nehty hryzat nudou nebudete,spíše naopak. Série IV/ Kvalita série zůstává,překvapivá úmrtí taky,jen oproti prvním sériím mírně ubylo na atraktivitě v rámci nových postav a jimi vytvořených příběhů,jelikož se děj točí hlavně kolem těch,které již známe. I tak pár překvapení zažijete.Série V....Již o něco nudnější,teprve závěrečné díly to o něco pozvednou (seriál zřejmě doplácí na kritiku stran brutálních scén). VI.série...zůstává v intencích V.série. VII.série...je hodně vidět,že scénář se již neopírá o knihu. Očekávání nakonec byla větší,než skutečnost. I tak jde stále o nadprůměrnou podívanou. ()

Pilník 

všechny recenze uživatele

Naprostý klenot mezi seriály... Úžasná podívaná, každý díl byl jak celovečerní film, prostě nádhera... 1. Série - 95 %, 2. Série - 90%, 3. Série - 85 %.... Naprosto úžasná souhra intrik, politiky a dokonalá knižní předloha a neomezená fantazie George R.R. Martina.... Osobně mám nejradši Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a Tyrion Lannister, ten je prostě nejlepší ze všech.. :) ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že seriálu Řím se jen tak něco nepřiblíží. A ejhle ... Hra o trůny. Vynikající kniha, vynikající seriálové zpracování (vlastně podobným stylem, jako Řím). Asi to každý viděl a tak jsou kecy zbytečný. A pro ty, kteří to neviděli ... určitě koukněte, každýho to pohltí. ()

Zodiak455 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím říct že mě to uchvátilo.Seriál velice propracovaný a zajímavý ovšem na Spartaka to nemá. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Tak to je jednoznačně kandidát na titul v mých nejoblíbenějších seriálech. Miluju to, že se zde nedá nic očekávat a zemřít může i ten nejkladnější a nejhlavnější hrdina. Trochu mne mrzí že se tam stále potácí John Snow, ale doufám že i na něho dojde! Zima přichází... ()

quip 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro fanoušky knižní série v podstatě nehodnotitelný seriál. Není to kniha, ale i tak je to krutě dobré a Natalia Tena už sice nemá žvýkačkové růžové vlasy jako v Harry Potterovi, ale zase ukáže...jak hezky má oholené nohy. ()

Mastersn 

všechny recenze uživatele

I přes místy ukecané části musím vypálit plný počet,protože co se ve Hře o tůny odehrává snad nikde jinde člověk neuvidí.Zpočátku jsem byl zklamaný malou akčností seriálu ale časem jsem zjistil že síla seriálu je v něčem jiném a to v příběhu,ve scénáři respektive v předloze, kterou jsem nečetl.Třetí řadou jsem byl poměrně zklamán(někdy mi to přišlo až příliš natahované) ale po 9.dílu(9.díly jsou snad v každé sérii vůbec to nejlepší)kdy přišel pro mě MEGA šok,jsem změnil názor a musím dodat že Hra o trůny je asi současným nejlepším seriálem vůbec.Nejoblíbenější postavy Tyrion,Bronn a Ohař. ()

verikova 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vás vtáhne tak hluboko do historie, že se nemáte chuť vracet k výdobytkům moderní společnosti. Dostane vás svými krvavými souboji, královskými intrikami, krásnými ženami a proradnými muži. Kompilace všech těchto věcí vytváří dechberoucí podívanou, ke které se musíte vracet s každým novým dílem. Boj o královský trůn ještě nikdy nebyl zajímavější! ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající. Od první epizody příběh a napětí graduje. Jednotlivé postavy se vám dostávají pod kůži. David Benioff a D.B. Weiss ve spolupráci s autorem knih G. R. R. Martinem vytvořili svět, ve kterém nikdo není v bezpečí. Buď vyhrajete nebo zemřete. Od ledových severních krajů až přes úzké moře k rozpáleným pouštím. Od divokých za zdí až k matce draků. Vynikající stavby, velkolepé vizuální efekty, až Peter Jackson a jeho Hobbit musejí valit oči. První sezóna je absolutní trhák. ▐ I. SEZÓNA - 100% Oblíbená epizoda: Fire and Blood Oblíbené postavy: Daenerys Targaryen, Robb Stark, Jon Snow ▐ V Nové sezóně se objevují nové postavy a taky spousta čar a kouzel. Velkolepost však ale neopadá, a všechny cesty králů končí v Králově přístavišti. Samotný závěr série hovoří za vše. Unikátní bitva v Černovodském zálivu - šperk druhé sezóny. ▐ II. SEZÓNA - 90% Oblíbená epizoda: Blackwater Oblíbené postavy: Robb Stark, Jaquen H'ghar, Tyrion Lannister ▐ Třetí sezóna je skvost. Otevírají se nové konflikty na severu i na jihu. Bouře mečů jak má být. Co se týče deváté epizody, nejen že poznamenala mě, a to jsem o té události věděl, ale také poznamenala všechny diváky, ať už ty kteří knihy četli a nebo ne, kteří doposud seriálovou podobu sledovali.▐ III. SEZÓNA - 100% Oblíbená epizoda: Rains of Castamere Oblíbené postavy: Robb Stark, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister. ▐ Ačkoliv jsem si myslel, že seriál už byl na vrcholu a následovat budet pouhý úpad, tak jsem se velice mýlil. Moje nadšení ze ságy vstoupá stejně, jako vstoupá celková sledovanost a s tím také dramatické scény. Jako třešnička na dortu ze čtvrté série byl okamžik, kdy opět přijdete o svoji další oblíbenou postavu, a tak vám nezbývá nic jiného, než jen tiše fandit postavě další. ▐ IV. SEZÓNA - 100% Oblíbená epizoda: The Mountain and the Víper Oblíbené postavy: Oberyn Martell, Tyrion Lannister, Arya Stark ▐Světový fenomén se dle mého názoru dostal za zenit a během dvou let by jeho kvalita mohla i klesnout. Zprvu se pátá sezóna jeví jako velmi natahovaná a dějově celkem předpovídatelná. Mnoha fanouškům se ztratila z dohledu v důsledku naprostého odbočení od knih, ale pro mě, jako pro čtenáře, se mi tento seriál už dlouhou dobu daří rozdělit na dva volně běžící světy, tudíž nemám problém s knižními nesrovnalostmi apod. Všechno zachraňuje až druhá část série, kde například tři poslední epizody jsou jedny z nejúspěšnějších a nejemocionálnějších vůbec.▐ V. SEZÓNA - 95% Oblíbená epizoda: The Dance of Dragons Oblíbené postavy: Tyrion Lannister, Jon Snow, Varys, Roose Bolton. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama