Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (536)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako decku mi bolo čudné, prečo tak skvelé auto má tak nemotorného vodiča. Ale musím uznať, mal to vychytané. Dve ksichotové podoby na celý seriál. Úsmev ( zasa mi to nakoniec vyšlo, respektíve tá mi ho určite chce... ) a pohľad z pod akože zamračeného obočia ( teraz si ma nahneval, teraz budem zlý, moc zlý ). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Po sametové revoluci a zvláště pak s příchodem jiných TV kanálů, než obvyklá seriózní ČT1 a 2, se roztrhl pytel s různými prudce inteligentními americkými seriály. Národ, neznalý akce ani telenovel, nadšeně hltal každou ptákovinu. Nebyla jsem jiná, koukala jsem s rodiči na tan úžasný "Dallas", krátce jsem podlehla "Pobřežní hlídce" i "Beverly Hills 90210", nenechala si ještě v 15-ti letech uniknout kreslené "Želvy ninja" nebo "Chipa a Dalea" či "My z Kačerova". Ale jeden seriálový kult jsem vlažně nechala prosvištět kolem. Ano, Dejvid Hajzlhóf a jeho mluvící auto mě zanechali mrazivě chladnou. Ono to bude především v tom Hajzlhófovi, mně se ten chlap prostě odjakživa ekluje, vidět ho v narvaného černé kůži evokuje pohled na vypaseného slimáka. A z automobilových honiček jsem taky vyrostla poměrně brzy, takže mi "Knight Rider" neměl co nabídnout (kromě husí kůže z podívané na hlavního hrdinu). 15% ()

Reklama

Zagi20 

všechny recenze uživatele

S odstupem času každému dojde jaká je to ptákovina. Všechny díly jsou úplně stejné, vždycky je tam nějaká kráska v nesnázích, kterou David pokaždé zachrání, sednou do Kita a jedou turbo rychlostí pryč. Ale v době mého mládí nebylo snad lepšího seriálu, a navíc ty ultimátní řežby se zlým Kitovým bratrem Karem. Nostalgie jako prase. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto ma nikdy nedokázalo osloviť. Ani koncom osemdesiatých rokov, keď som to videl prvý krát v rakúskej televízii. V tej dobe som bol ešte len žiakom druhého stupňa základnej školy. Vtedy mnoho ľudí v mojom okolí bolo z tohoto amerického, akčného seriálu nadšených. Ja nie. A teraz, z odstupom času, to vidím ešte kritickejšie. K.I.T.T. už ani z ďaleka nie je žiaden vymakaný bourák, stala sa z neho prestránutá, nevýkonná, gýčová herka s elektronickým hlasom homosexuála. Prakticky to isté platí aj predstavoteľovi hlavnej úlohy Davidovi Hasselhoffovi. ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zázračný voz, patriaci mužovi, ktorý neexistuje. Chránia obyčajných ľudí pred zločincami, ktorí veria, že sú viac, než zákon.“ Tento nostalgický (kvázi?) fenomén o bizarne hovoriacom a kuriózne geniálnom aute asi nepochopí nikto, kto nevyrastal v časoch, kedy k nám, po páde komunizmu a s príchodom televízií Nova a Markíza, začali prúdiť seriálové pecky a pseudo pecky Baywatch, A-Tím, Krok za krokom, Alf, MacGyver alebo Odpadlík (či, pre tých najdrsnejších, Denníky červených črievičiek). "Kit Rider", ako sme mu hovorili, si dodnes drží svojráznu atmosféru, poetiku a look rozkošných 80. rokov (účesy, oblečenie, kulisy). K tomu namakané, ligotavé, čierne a skáčuce (!) vozidlo, primitívne zápletky, hlúpe akčné scény a fascinujúci David Hasselhoff. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • Auto použité pri natáčaní skokov bola laminátová verzia Trans Am AMS bez motora či interiéru. (m.a.t.o.)
  • Meno Williama Danielsa sa nikdy neobjavilo v úvodných ani záverečných titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Když pan Jeremy Towers (Charles Davis) vyskočí z okna, letí dolů v jiné, zcela nesmyslné poloze. Je zřetelně poznat, že je to sedící figurína. (Amper01)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama