Reklama

Reklama

Zelenáč

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2024), 85 h 14 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Alexi Hawley

Hudba:

Jordan Gagne

Hrají:

Nathan Fillion, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Titus Makin Jr., Melissa O'Neil, Eric Winter, Mekia Cox, Mercedes Mason, Shawn Ashmore, Ali Larter (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Začít znovu není jednoduché, zejména pokud pocházíte z malého městečka jako John Nolan (Nathan Fillion), který se po životním zvratu rozhodne splnit si sen a stát se policejním důstojníkem v Los Angeles. Pro své rozhodnutí se setkává s velkou dávkou skepse od některých nadřízených, kteří ho vidí jako pochodující krizi středního věku. Pokud nedokáže udržet krok s mladými policajty a zločinci, riskuje životy mnohých, včetně vlastního ... pokud ale dokáže využít své životní zkušenosti, odhodlání a smysl pro humor, může začít žít úplně novou kapitolu svého života! (AXN)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (60)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... hmm ... fakt ... s dalšími díly jen soap opera ... ze začátku vtipné a absurdní ... Od druhé série jen trapné ... jen vlažně místy vtipné ... však Nathan F. nadmíru sympatický, Mellisa Ounýl krásná k sežrání, jako bonus ještě víc sexy Ali Farter ... a další sympatické postavy velmi hezky zahrané ... tím jsem odpouštěl celkově debilní a místy už spíš nudné dějství ... na zabití času ok ... ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

První dvě série hodnotím dost dobře, je to svižné a originální, solidní zpracování běžného policejního výcviku a praxe mě bavilo. Navíc je to výborně obsazené, nádherné holky a postavy vysloveně sympatické a živé. Od dalších řad bohužel kvalita dost klesá, ačkoliv do té doby jsem musel ocenit snahu scénáristů o různorodost dílů a vymýšlení zápletek a případů bylo fajn, třetí a hlavně čtvrté sérii už to právě tady drhne. Asi očekávatelné, ale zamrzí. Původní linie nováčka čtyřicátníka s odlišným přístupem a zkušenostmi byla příjemně odlišná, i když jsem samozřejmě asi jako každý trpěl, kdykoliv se John Nolan začal s někým empaticky vykecávat, nabízet  pomoc a pochopení, aby mu vzápětí  pachatel utekl nebo ho bacil do hlavy. Když se to stalo asi popáté tak už se ani nesmějete, co taky s tím. Ale aktivistická linka v dalších řadách, homosexuální dvojice černých policejních milenců, řešení genderu a feminismu mě vysloveně otravovalo., hlavně bylo naroubováno často děsně křečovitě. Když nesympatického Jacksona odbouchli, vysloveně jsem zajásal. Taky jsem si mohl hlavu udiveně ukroutit, když LAPD policisté, navíc polovina z nich v zácviku, letí s FBI do Guatemaly a s útočnýma puškama osvobozuje rukojmí drogového kartelu, to bylo hodně divný. Vůbec mi přišlo, jakoby Los Angeles chránila jenom tahle policejní stanice. Řeší tuny drog, únosy, odposlechy, později tajné agenty, vyráží dveře, běží v uniformách první linii , používají tunu automatických zbraní atd. Kdykoliv hoří nebo je bouračka, přijede pokaždé jedna jediná posádka LA hasičů v čele s Nolanovou sličnou  157 centimetrů vysokou frajerkou Bailey. Ale časem už to prostě odsunete do pozadí, protože postavy jsou vážně  fajn a sympatické, i když řeší děti, školky, rozvody, navzájem si chodí na svatby a podobně, to obsazení to hodně drží. Scénáristická křeč je někdy už skoro moc, ale ze setrvačnosti to sleduju, prostě jsem si na ně zvykl. Za mě naprosto nejlepší role  je Mekia Cox, je tam plno hezkých holek, ale tahle sarkastická policajtka je prostě boží. Ty tři hvězdy i kvůli dobrému začátku to pořád má. ()

Reklama

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jsem se pustil do tohoto seriálu. První a druhá série nebyla nic extra, ale bavilo mě to a s aktéry jsem se rychle sžil. Bylo fajn pozorovat policejní práci a samotné vztahy mezi kolegy. Třetí série začala trochu vybočovat, ale stále se to dalo. Bohužel u čtvrté série končím u pátého dílu. Místo "normální" policejní práce již sledujeme policejní Avengers. Stala se z toho totální trapná fraška, kde se řeší duchy, zombie, atd. WTF?! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Není to seriál který by jakkoliv přepisoval (či snad jen zásadněji zasahoval do) historie televizní zábavy, ale je to svěží, nápadité a místy i překvapivě nepředvídatelné.. Navíc, N. Fillion je prostě sympaťák (holt, Fyrefly v člověku zanechá jistý otisk ) a tak nějak mě to vždycky potěší, když se na nějaký čas uchytí v nějakém smysluplném projektu.. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží seriál, chytne a nepustí. Hrozně se mi líbí, jak do detailu představuje práci policie, vlastně i různých oddělení a pozic, přičemž samozřejmě nejvíce prostoru dostává policejní hlídka (patrol). Je tam poměrně velké množství hlavních postav, ale seriál se věnuje všem, byť nejvíce prostoru má logicky Nathan, aka John Nolan. Je to i vtipné, dost se u toho nasměju, ale zároveň je to akční, přemýšlivé napínavé a smutné. První řadu jsem slupla za týden. ()

Galerie (3 267)

Zajímavosti (27)

  • Ve 31. minutě, když k překaženému obchodu se zbraněmi přijíždí auto, tak v záběru jede doprava, následně se otáčí a míří zpět odkud přijelo, policejní auto se ale v dalším záběru vydává doprava, tedy ne za podezřelým. (willy1)
  • V 15. minutě, když policista Nolan (Nathan Fillion) sedí v pracovně kapitána, je v záběru telefon na stole otočený vždy na jinou stranu. (willy1)

Reklama

Reklama