Reklama

Reklama

The Saint

(seriál)
Velká Británie, (1962–1969), 95 h 49 min (Minutáž: 46–50 min)

Tvůrci:

Leslie Charteris

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Roger Moore, Adina Mandlová, Joe Robinson, David Hedison, Honor Blackman, Michael Ripper, Geoffrey Bayldon, Jiří Pravda, Hana Bělská, Ann Bell, Jean Marsh (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Zajímavosti (5)

Den Šakala (1973)

  • Do role Šakala (Edward Fox) byl zvažován i Roger Moore. Fred Zinnemann ho odmítl z důvodu, že jednak byl příliš známý ze seriálu The Saint (1962 - 1969), a navíc byl příliš vysoký. Režisérova představa byl malý nenápadný muž, který dokáže snadno splynout s davem. (mahler)

Ve službách Jejího Veličenstva (1969)

  • V roce 1967 Sean Connery odmítl po pěti úspěšných bondovkách další nabídku a chtěl se věnovat jiným rolím. Albert R. Broccoli vybral jako jeho nástupce Timothyho Daltona, ten ale odmítl, protože cítil, že Bond má být vyzrálý, životem protřelý muž a on se cítí na roli ještě mladý. V době nabídky mu bylo totiž 21 let. Harry Saltzman uvažoval o obsazení Rogera Moorea, což ztroskotalo na přílišné asociaci s tehdy populárním seriálem Svatý, kde Moore hrál hlavní roli. Broccoli tedy vybral australského herece George Lazenbyho poté, co se Lazenby “náhodou” s producentem setkal. Uspěl především díky fyzickým parametrům hodícím se k postavě Jamese Bonda. (Vacablatna)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Chris Pratt bude Svatý

Chris Pratt bude Svatý

17.11.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Strážci galaxie) jedná o hlavní roli v restartu filmové série Svatý od studia Paramount Pictures. Příběh sleduje muže jménem Simon Templar, který čistí svět od… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Reklama

Reklama