Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (536)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Michael Knight - černý stín letící do nebezpečného světa lidí...." pamatujete? Sympatický hlavní hrdina, který po vzoru Bonda dostane každou, kterou si zamane, jen konstruktérka Kitta nějak odolává. Tím se dostávám k hlavnímu bodu seriálu - superautu Kitt a hlavně jeho hlášky: "Michaele, copak Ti nestačí jedna žena?" prostě nostalgický nářez.....jako dítě jsem si často na kitta hrával. To není omluva těch 4 hvězdiček, to je jejich vysvětlení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto sympatického řidiče na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý jaké kousky bude Michael Knight se svým vytuněným fárem KITTem provádět. Na druhou stranu vím, že v dnešní době by mě už nebavil a jednotlivé epizody jsou na jedno brdo a psané jak přes kopírák. Takže kompromisní známku vidíte sami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

"Er kommt, Knight Rider....Ein Auto, ein Computer, ein Mann....Knight Rider, ein Mann und sein Auto kämpfen gegen das Unrecht." Osmdesátková seriálová legenda. Oči jsem měl na ORF pokaždé přilepené i přestože jsem nerozuměl ani slovo. Svým nadčasovým designem mě ohromoval ukecanej černej skákací Pontiac, kterého řídil frajer v černé kožené bundě, "Majkl". Zdatně mým hrdinům sekundoval půvabný mechanik Bonnie. Jo, klukovské sny a vůbec láska, která nerezaví. I když dnes působí spíš úsměvně. P.S. Pamatuju si díl, kdy jeden obrněnec zdemoloval porouchaného KITTa. To byly potoky slz :-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Po sametové revoluci a zvláště pak s příchodem jiných TV kanálů, než obvyklá seriózní ČT1 a 2, se roztrhl pytel s různými prudce inteligentními americkými seriály. Národ, neznalý akce ani telenovel, nadšeně hltal každou ptákovinu. Nebyla jsem jiná, koukala jsem s rodiči na tan úžasný "Dallas", krátce jsem podlehla "Pobřežní hlídce" i "Beverly Hills 90210", nenechala si ještě v 15-ti letech uniknout kreslené "Želvy ninja" nebo "Chipa a Dalea" či "My z Kačerova". Ale jeden seriálový kult jsem vlažně nechala prosvištět kolem. Ano, Dejvid Hajzlhóf a jeho mluvící auto mě zanechali mrazivě chladnou. Ono to bude především v tom Hajzlhófovi, mně se ten chlap prostě odjakživa ekluje, vidět ho v narvaného černé kůži evokuje pohled na vypaseného slimáka. A z automobilových honiček jsem taky vyrostla poměrně brzy, takže mi "Knight Rider" neměl co nabídnout (kromě husí kůže z podívané na hlavního hrdinu). 15% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ten seriál jsem jako dítě zbožňoval a když jsem pod stromečkem nalez plastového Kitta na setrvačník, div jsem napadal radostí do mdlob. Teď, po více než patnácti letech letech, během kterých jsem si vytvořil celkem slušnou averzi vůči Davidu Haselhoffovi, mi tento seriál o mluvícím, poměrně papundeklovém autě a jeho hrdinném kámošovi přijde poměrně přiblblý. Jenže ta nostalgie je silnější než já. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • Keď Michael Knight sedí na mieste vodiča a má zapnutého "autopilota", šoféruje v skutočnosti vodič na sedadle spolujazdca. V týchto scénach sa totiž používalo auto s pravostranným riadením. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy jedou proti sobě KITT a KARR, tak ve chvíli, kdy KARR skočí z útesu, je scéna s autem z filmu The Car z roku 1977. (Foxy331)
  • David Hasselhoff a William Daniels (v origináli nadaboval KITTa) sa po prvýkrát stretli na vianočnom večierku až šesť mesiacov po začatí natáčania. Dovtedy Hasselhoff počul iba Danielsov hlas. (m.a.t.o.)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama