Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (536)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Hasselhoff je pro mě zapamatovatelný "pouze" jako muž dvou tváří. Mitch z Pobřežní hlídky a "ten" z Knight Ridera. Nadupané fáro, úchvatná znělka a... ano, ta nostalgie!:) Přemýšlím, kolik z obrovského množství současných, "moderních" seriálů budeme za nějaký čas považovat za nostalgii a legendární kousky, dávno již zapadlé prachem? Jsem ráda, že nemusím prožívat dětství v dnešní zkažené době, a že jsem vyrůstala ještě za těch správných "dětských" časů bez mobilů, technologií a s množstvím těch "našich" seriálů. Jenže krásná devadesátá léta zamrzla v čase a s nimi i většina seriálové tvorby. Moderní doba se ve všem snaží být až tolik křečovitě dokonalá a povrchní, že se mnohdy stává vyumělkovanou. Já často raději uteču do těch dávných časů, než abych jen vnímala ten současný televizní brainwashing, multimega efektivnost, milionové rozpočty a výdělky, 3D technologie a kdo ví, co ještě. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

No řekněte, jakou lepší podívanou pro kluky než seriál se super autem s unikátními vlastnostmi, mluvícím počítačem a vším jaksepatří. Boj se zločinci, tým lidí, kteří drží při sobě a téměř nezničitelné auto v boji s kriminalitou. Michael Knight, KITT, Devon, Bonie. Nezapomenutelná hláška z prvního dílu před scénou "Test Drive" zněla nějak takhle - proč to tu vypadá jak v Darth Vaderově koupelně? Opravdu, kultovní seriál, který je sice nutné brát trochu s rezervou, ale jako malýho mě to bralo. ()

Reklama

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Jděte někam s nostalgií, vždyť je to příšerná sračka! Bez mučení ale přiznávám, že v osmdesátých letech jsem koukal na ÖRF každej den, aby mi ani jeden díl neuniknul. Němčině jsem vůbec nerozuměl, to mi ale absolutně nevadilo a Majkla Najta jsem zbožňoval. Co já jsem se namačkal neviditelného Turbo Bost, když jsem skákal v křesle :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vedle Sandokana a Robina Hooda další akčně-seriálová pecka mého dětství. Cool mluvící a skákající auto s katapultem, frajer Hasselhoff se svým charakteristickým postojem ruce v bok a futuristicky znějící seriálová znělka dokázaly v tu správnou dobu udělat i z jinak průměrné záležitosti bombu v očích snad každého kluka. Samolepky jsem krátce sbíral taky. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Michael Knight - černý stín letící do nebezpečného světa lidí...." pamatujete? Sympatický hlavní hrdina, který po vzoru Bonda dostane každou, kterou si zamane, jen konstruktérka Kitta nějak odolává. Tím se dostávám k hlavnímu bodu seriálu - superautu Kitt a hlavně jeho hlášky: "Michaele, copak Ti nestačí jedna žena?" prostě nostalgický nářez.....jako dítě jsem si často na kitta hrával. To není omluva těch 4 hvězdiček, to je jejich vysvětlení. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • Keď Michael Knight sedí na mieste vodiča a má zapnutého "autopilota", šoféruje v skutočnosti vodič na sedadle spolujazdca. V týchto scénach sa totiž používalo auto s pravostranným riadením. (m.a.t.o.)
  • V ČR se seriál dočkal 3 dabingů – 1. dabing z let 1993–1994 pro ČT (pouze 1.série), 2. dabing z roku 2007 pro Prima (1.–2. série a 1. díl 3. série) a 3. dabing z roku 1999 pro Nova (2. díl 3. série–4. série). (Varan)
  • David Hasselhoff a William Daniels (v origináli nadaboval KITTa) sa po prvýkrát stretli na vianočnom večierku až šesť mesiacov po začatí natáčania. Dovtedy Hasselhoff počul iba Danielsov hlas. (m.a.t.o.)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama