Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Blazkowicz k tomuto seriálu (5)

Knight Rider (1982) 

Jako malý jsem to žral. Každé ráno jsem brzo vstal a šel se dívat když to zrovna dávali (většinou o prázdninách). Z dnešhího pohledu je už celý seriál samozřejmě zastaralý. Co je ale určitě nezapomenutelné, tak úvodní znělka. Objektivně je to na tři hvězdy, ale jelikož jsem fanoušek, tak musím dát čtyři. Bližší info je u jednotlivých sérií. 4* ()

Série 1 (1982) (S01) 

První série je plná těch nejprofláknutějších dílů a v každém je asi tak miliarda chyb, které vidí i moje netrénované oko. Michael tady skoro v každém díle sbalí nějakou bezbrannou děvu. Hotový casanova. Jediný, kdo to tahá z průměru je KITT a jeho hlášky. "Michaele, proč se musíš stýkat s tolika ženami, nestačila by jedna?" 4-* ()

Série 2 (1983) (S02) 

Víc kalifornského prostředí, víc hlášek od KITTa a dějově dobré díly (nejen!) s Goliášem. Chybí tady Bonnie a scény s modely autíček jsou úplně na hlavu (proč to neudělali normálně?), ale i tak prostě ideální série. "To je myslím jednadvacet, děkuju Michele. Jenom štěstí začátečníka KITTe. Jak jsem slyšel, správná odpověď je 'Drž hubu a rozdávej'." 4* ()

Série 3 (1984) (S03) 

Už začínají docházet nápady. Děj některých dílů je už hodně podobný předešlým (náklaďáky, koně atd.) a některé jsou vyloženě blbé až to bolí. Stejně tak vidět už po několikáté ty samé herečky hrát jinou postavu je otravné. Naštěstí KITT s Michaelem jsou pořád skvělí. "Kdyby ti to nevadilo Arnolde, mohl by jsi laskavě odstranit ty kovové nesmysly z mé kapoty? Hele, to není nesmysl, to je činka. Tak si laskavě tu svoji čínku strč za klobouk, Schwarzenegře!" 4-* ()

Série 4 (1985) (S04) 

Po čtvrté a zase stejně. Vylepšený KITT je jedna věc, ale jinak to nemá vůbec žádnou novinku (RC3 nestojí za řeč). Jednotlivé díly jedou pořád podle stejného scénáře a to už je trošku nuda. Aspoň nemuseli používat stejné záběry z minulých sérií. Na to, že je to poslední série to nemá ani nějakou závěrečnou epizodu a to mě štve. "Vy tvrdíte, že ještě nejste ženatý? Přesně tak. A proč ne? Dá se říct, že jsem nepotkal tu pravou. A jakou pravou to vlastně hledáte? No, nějakou velmi stylovou, nejlépe v červeném, plnou nejnovějšího softwaru, s úplnou umělou inteligencí, s čalouněnými sedadly, se snímatelnou střechou, s megabajtovým systémem, který vydrží celé dlouhé hodiny připojení. Vy čuňáku!" 3+* ()

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama