Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele DocBrown k tomuto seriálu (130)

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) 

Velky pokles kvality od Nove generace. Posadka mizerna az na Doktora. Zbytek bud nevyrazna nuda (Chekotay, Kes, Kim) nebo vylozene protivny (parodie na Vulkance Tuvok, Neelix, floutek Paris a hlavne hrozna kapitanka). Zacatek jeste usel, ale brzo zacaly dochazet napady, takze v pulce dilu byli Borgove a v druhe pulce zapletka se simulatorem. To jak rozvinuli postavu Q povazuji za poradne fiasko. Jedinym ozivenim pak byla Sedma, serii jeste na chvilku zachranila, nicmene utnout to producenti museli tak jako tak. Pochopitelne bylo nekolik skvelych dilu, ale tech bylo mnohem min nez tech mizernych (zejmena zaverecny dvojdil). Jeste ze je z toho nenapadlo udelat film. 45% ()

Ochránce (1995) (S01E01) 

Pilotni dil nevypadal spatne, i kdyz nova Nova generace se od toho cekat nedala. Bohuzel, kvalita pak behem serialu zacala postupne klesat. ()

Parallax (1995) (S01E02) 

Po vlažném pilotu slušný začátek, bohužel na tuhle laťku seriál dosáhne jen málokdy. ()

Virus Phage (1995) (S01E04) 

Taková promarněná šance odstranit Neelixe už na začátku seriálu a vylepšit tak jeho kvalitu. ()

Mrak (1995) (S01E05) 

... a o Neelixovi to platí 2x. A platí to i o tvůrcích seriálu, pro které je mlhovina velikosti mraku. Ještě že je tu Doktor. ()

Uchem jehly (1995) (S01E06) 

No Janeway dokázala být v prvních sériích ještě setsakramensky sexy ()

Ex Post Facto (1995) (S01E07) 

Na druhé straně galaxie mají paničky stejně hnusné zakrslé čokly jako na Zemi? :-O ()

Vyzařování (1995) (S01E08) 

Lidské nebe?!? To je jenom pohádka, kterou si někdo vymyslel, aby se lidi nezbláznili. ()

Nečekaná změna (1995) (S01E10) 

Jedna z nejlepších epizod Voyageru. A závěr jak z TOSky. ()

Hrdinové a démoni (1995) (S01E11) 

Další z epizod, která stojí pouze na Doktorovi. Než se tam objevil, směřovalo to téměř do odpadu. ()

Cathexis (1995) (S01E12) 

Tužka a papír v budoucnosti už neexistuje? A když ne, co počítačový záznam? Zajímavé jen odkazy na BTTF. ()

Tváře (1995) (S01E13) 

Zajímavý námět, ačkoli částečně kopie TOS Enemy within. Ale ten proces rozdělení a sloučení byl tak nesmyslný, vždyť by si takhle Vidiiané mohli replikovat kolik orgánů by chtěli. A nebyl důvod aby byla lidská B'Elana tak ufňukaná jako Kirk v originále. ()

Jetrel (1995) (S01E14) 

A mlžil tak dlouho jako proč? ()

Série 2 (1995) (S02) 

Nápady došly hodně rychle. ()

Jména (1995) (S02E02) 

Hlas Noga těžko přeslechnout. ()

Projekce (1995) (S02E03) 

Epizoda Nejdesedostatzesimulátoru stodvacátá první. Ani Doktor to nezachrání. ()

Elogium (1995) (S02E04) 

Jéé, to je pěkné jezírko plné pijavic, hrrr do něj. A o Kes jsem právě ztratil zájem... a nebyly to pijavice, byly to spermie. ()

Non sequitur (1995) (S02E05) odpad!

My jsme blablabla a změnili jsme realitu protože blablabla, jo a tady je mobilní tranportér (ten prodávají Arabové v Marseille v každém bazaru), jinak ti blbci na to potřebujou celou loď. A nebylo by lepší točit dál Voyager s panem Byrdem? Ten byl daleko zajímavější postava než Kim, a to i přes to, že se tam vůbec neobjevil. No ještě vyměnit scénáristy. ()

Manévry (1995) (S02E11) 

Tak ten úplný konec si mohli odpoustit. Takhle se extrahuje genetický materiál na umělé oplodnění? ()

Prototyp (1996) (S02E13) 

Díl plný odkazů - zmínka o Datovi asi moc nepřekvapí, ale flux capacitance je jen drobná variace na flux capacitator z Návratu do budoucnosti, robot není podobou i hlasem vzdálený Legii z Červeného trpaslíka, ale především, na stole tam leží ruka Čísla 5 (to není jen podoba, ale skutečný díl). ()

Reklama

Reklama