Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (537)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hasselhoff vo svojich najlepšich rokoch, tak ešte Baywatch a uvidíme. Stačila prvá séria. Stopáž akurátna. Na ten vek to musel byť hit. Predsa len auto čo rozpráva sa len tak nevidi. Ale nič extra. Hodnotenie sedí aj keď nechápem čo robia epizody v červenych čislach. Zrejme z nostalgie od fanúšikov. 3* ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Seriálová legenda. A to napriek tomu, že kvalitatívne je takmer na bode mrazu. Takto s odstupom času mi to príde neskutočne naivné, no zavrhnúť to jednoducho nejde - mávam pri tom pocit nostalgie, ako decko som to miloval, podobne ako väčšina. Knight Rider bol svojho času vážne kult. Michael a jeho K.I.T.T. zvládli všetko :-) Keďže som dal inému Hasselhoffovmu počinu Baywatch také hodnotenie, ako som dal, tomuto musím zákonite taktiež niečo pridať. V žiadnom prípade to neberte objektívne, je to hlavne kvôli spomienkam na detstvo, nič viac. 3/5 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už přes patnáct let mluvím do svých digitálek s kalkulačkou a nikdo mi neodpovídá. Můžete mi někdo vysvětlit proč? Baterku tam mám.. Hasselhoffův thymolinový úsměv, s kterým by si mohl v noci svítit na cestu, těsná kožená bunda a k tomu mluvící Pontiac Firebird Trans AM. Seriál mého dětství, kdy snad každý toužil namontovat do tátovy stodvacítky tlačítko Turbo Boost. Nyní ovšem s odstupem času vidím, jak málo nám tehdy stačilo ke štěstí.. ()

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Možná by se to dalo, kdyby mi komerční televize nevzali všechny dětské iluze o Kittovi, "nejlepčím kámošoj toho moc pěknýho pána". Jako malá jsem ten seriál brala, ale teď? Ježiš, je to tak stupidní, že by s tím neměli zaplácávat čas odpolední, ale rovnou ranní, třeba v 5 ráno, když už a ještě lidi spí! ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Čierne auto natupírovaného a neohrozeného "hezouna", rútiace sa sebavedomo púšťou v čase narúžovelého západu slnka. Pod tým až vtieravo zapamätateľná a jednoduchá basová linka, prikrášlená pekne idealizovaným prológom. Lacnučký hrdina, repliky akoby robené priamo pre hlúpych, vyjadrovanie hooriaceho auta pohybujúce sa v dvoch roinách - skvelý stroj a človek blb...zo seriálu sa dajú vyťahovať donekončna rôzne elementy, a hneď na to ho ešte citovať. Exemplárna ukážka prípadu, v ktorom sa všetka trápnosť a gýčovosť mení na druh nezabudnuteľného štýlu. a Pri zlátaninách tohoto druhu sa človek skôr zvláštne zamiluje, než dovracia. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • Hned v úvodu hází vrhač nože okolo ženy. Ač vrhne 7 nožů, je ve výsledku ve zdi zabodnutých nožů jen 6. (Amper01)
  • Ve scéně, kdy jedou proti sobě KITT a KARR, tak ve chvíli, kdy KARR skočí z útesu, je scéna s autem z filmu The Car z roku 1977. (Foxy331)
  • KITT (Knight Industries Two Thousand) byl upravený Pontiac Firebird Trans Am. (Foxhound#1)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama