Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Elyon 

všechny recenze uživatele

Tak jo, celý víkend jsem se dívala na Voyager a jdu komentovat. I když je podle mě nejlepší ST seriál Nová Generace, tenhle seriál je taky super a stejně jako Nová Generace má velmi, ale velmi sympatickou posádku, i když mi v ní stejně jako v Nové generaci chybí Nyota Uhura a Spock. Musím ale říct, že zatím přeskakuji epizody, protože se dívám na díly s Doktorem, nejlepším zpěvákem, jaký se v ST objevil (chápu že ten operní zpěv nezpívá osobně, ale přesto má v seriále vysloveně lahůdkové scény, ve kterých zpívá Robert Picardo sám a díl Tinker, tenor, doktor, spy nebo Virtuoso je toho příkladem). Postava Doktora je jedna z nejvtipnějších a je mi prostě po všech stránkách strašně moc sympatická. Společně s Doktorem také zbožňuji Neelixe a Kes, je mi moc líto že se tihle dva rozešli, byli roztomilý pár. Sedmá z devíti je pro mě takovou neutrální postavou, jsou díly, kde je dobrá, ale trošku mě naštvala tím, že odmítla Doktora. Moc ráda mám také Tuvoka a prcka Naomi, která by mohla v seriále mít trošku víc prostoru (zejména by mohla mít hodně scén s Doktorem protože v díle Once upon a time byli oba dva úžasný, zejména když Naomi Doktor vysvětloval teorii o buňkách). B´Elanna, Harry, Chakotay a Tom jsou super a bez nich by to nebylo ono, stejně jako bez Kathyin. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Výjimečný sci-fi seriál, průvodce mým mládím. V současné době (rok 2009 - 2010) si přehrávám komplet díly od začátku a je v tom hromada nostalgie. V celých sériích se najde jen pár dílů, které až tak nelahodí, většinou z důvodu banálnosti příběhu, nebo přílišnému duchovnímu, či morálnímu rozměru. Drhne hlavně čtvrtá série, kde je poznat problém ve scénářích, herci v několika dílech hrají tak z 50 % a triková stránka se propadla o 20 let nazpět. Naštěstí pak přijde Borgská invaze, což je nejlepší nápad, který kdy Star Trek mohl potkat. Ostatní série jsou ale silné, střídá se v nich drama, vztahy, vtip, politika a diplomacie, nadpřirozeno, stále se silným nábojem touhy po domově, pevné odhodlání kapitánky Janewayové, kterou mám rád, protože hlavně jí většina problémů padá na ramena a to z ní úplně nejvíc dělá člověka. Voyager je výborná seriálová produkce, která si dokázala po mnoho let udržet vysokou úroveň a právem tak navždy patři do mých NEJ seriálů. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

Another chapter of Star Trek. Těžko soudit po TNG, který je v podstatě a dodnes zůstává nepřekonatelný. VOY je sám o sobě velmi dobrý a kvalitní seriál, ale už to nemělo takovou monumentalitu jako posádka Nové generace. Seriál sám o sobě výbornej, ale jak říkám, jsem zaslepenej TNG a těžko srovnávat. VOY je dobrý počin, sem tam má sice drobnosti, které mi vadí, ale pro fanoušky Star Treku nutnost. Jupííííííí ()

spiderakhero 

všechny recenze uživatele

Voyageru dlužím ze všech Star Trek seriálů rozhodně nejvíce. Nebýt jeho, pravděpodobně bych Star Treku tak vášnivě nepropadl a všechny Trekkies bych považoval za podivné hňupy. Nicméně, co se samotného hodnocení týče - ačkoli jsem na začátku považoval Voyager za to nejlepší, co mě kdy potkalo, dnes už jsem kritičtější a příběhy posádky Voyageru mi nepřipadají tak skvělé, jako kdysi. Stejně mám ale stále Voyager strašně rád, a na seriálu se mi líbí ta originalita, co se ST seriálů týče - koumání emzáků a to všechno jsme tu měli už snad stokrát, teď tu máme loď, která putuje Delta kvadrantem a zoufale hledá cestu domů. To nám dává možnost poznat posádku lodi blíže než kteroukoli jinou a s postavami více sympatizujeme. Je to zábavné, ale jak jsem již psal - jsem kritičtější, takže po těch letech Voyager rozhodně není na prvním místě. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už samozřejmě slabší, ale stejně stále lepší než statický a zbytečný Deep space 9. Jednou za pár dílů seriál dostává solidní obrátky a místy atmosféra totalního zmizení do jiného kvadrantu opravdu skvěle funguje. Silné tři za star-trekfila._ V nedávné minulosti jsem si 'obstaral' Vojedžr v originálním znění a uričtě bych mu křivdil ze svého pohledu trekkieho těmi třemi hvězdami. Proto zvedám o jednu. To jedu zatím jenom začátek a nápady na epizody se předbíhají v originalitě, která je daná netradiční situací hlavních hrdinů, co se týče ST světa. Bohužel posádka je mi méně sympatická než original crew i než v NG a Enterprise, na DS9 se v původním znění zatím pouze chystám. Skutečně doporučuji english version. Kes má neuvěřitelně sexy hlas (narozdíl od naivně znějící české dabérky) a chraplák Kate Mulgrew za to taky stojí._V sedmé sezoně zvedám na 5*. I k této posádce jsem si našel svůj vlastní vztah, je mi líto, že momentálně nevzniká oficiální ST seriál. Jsem již asi nadobro kovaným a pravověrným trekkiem. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • Postava Sedmé z Devíti prý byla přidána kvůli možnému zrušení seriálu po několika sezónách, aby oživila posádku jako sexy postava a vylepšila tak hodnocení. (Galadriel)
  • Jde o jediný Star Trek seriál, jehož titulky zůstaly po celou dobu nezměněny, s výjimkou jedné změny v obsazení (Nahrazení "Jennifer Lien as Kes" za "Jeri Ryan as Seven of Nine") a změny jména Roxann Dawson z původního Roxann Biggs-Dawson. V pozdějších sériích byly ještě odstraněny hodnosti od jmen postav, s výjimkou kapitána Janewayové. (Galadriel)
  • Roli kapitána Janewayové měla původně hrát Geneviève Bujold, která ale po několika prvních hodinách natáčení sama odešla. (Galadriel)

Reklama

Reklama