Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (537)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto sympatického řidiče na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý jaké kousky bude Michael Knight se svým vytuněným fárem KITTem provádět. Na druhou stranu vím, že v dnešní době by mě už nebavil a jednotlivé epizody jsou na jedno brdo a psané jak přes kopírák. Takže kompromisní známku vidíte sami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Jděte někam s nostalgií, vždyť je to příšerná sračka! Bez mučení ale přiznávám, že v osmdesátých letech jsem koukal na ÖRF každej den, aby mi ani jeden díl neuniknul. Němčině jsem vůbec nerozuměl, to mi ale absolutně nevadilo a Majkla Najta jsem zbožňoval. Co já jsem se namačkal neviditelného Turbo Bost, když jsem skákal v křesle :-) ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

No řekněte, jakou lepší podívanou pro kluky než seriál se super autem s unikátními vlastnostmi, mluvícím počítačem a vším jaksepatří. Boj se zločinci, tým lidí, kteří drží při sobě a téměř nezničitelné auto v boji s kriminalitou. Michael Knight, KITT, Devon, Bonie. Nezapomenutelná hláška z prvního dílu před scénou "Test Drive" zněla nějak takhle - proč to tu vypadá jak v Darth Vaderově koupelně? Opravdu, kultovní seriál, který je sice nutné brát trochu s rezervou, ale jako malýho mě to bralo. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

S těmito rádoby kriminálními seriály se v 80. letech roztrhl pytel. (Téměř) jeden vedle druhého, diskotéková éra chrlila přehršle blábolů, stejně tak Knight Rider, mluvící auto a D. Hasselhoff - tragéd, který v tomto seriálu nebyl ještě tolik k smíchu (jako v Pobřežní hlídce), asi proto, že v KR byl ještě oblečený. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hasselhoff vo svojich najlepšich rokoch, tak ešte Baywatch a uvidíme. Stačila prvá séria. Stopáž akurátna. Na ten vek to musel byť hit. Predsa len auto čo rozpráva sa len tak nevidi. Ale nič extra. Hodnotenie sedí aj keď nechápem čo robia epizody v červenych čislach. Zrejme z nostalgie od fanúšikov. 3* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (48)

  • V epizóde 108 (Nič veľké) sa dozvieme, že Devon počas 2. svetovej vojny unikol z dvoch nemeckých koncentračných táborov. (dikop)
  • David Hasselhoff a William Daniels (v origináli nadaboval KITTa) sa po prvýkrát stretli na vianočnom večierku až šesť mesiacov po začatí natáčania. Dovtedy Hasselhoff počul iba Danielsov hlas. (m.a.t.o.)
  • V ČR se seriál dočkal 3 dabingů – 1. dabing z let 1993–1994 pro ČT (pouze 1.série), 2. dabing z roku 2007 pro Prima (1.–2. série a 1. díl 3. série) a 3. dabing z roku 1999 pro Nova (2. díl 3. série–4. série). (Varan)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama