Reklama

Reklama

Hardcastle a McCormick

(seriál)
  • USA Hardcastle and McCormick
USA, (1983–1986), 67 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Brian Keith, Daniel Hugh Kelly, Mary Jackson, John Hancock, Sonny Landham, Lance Henriksen, Sam J. Jones, Joey Bishop, Ed Lauter, Beau Starr, Jonathan Banks (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Soudce Milton C. Hardcastle (Brian Keith) odešel do důchodu a pod ochranný dozor si vzal Marka "Skida" McCormicka (Daniel Hugh Kelly), který byl jeho posledním případem. Mark je automobilový závodník, který se dal na scestí a odseděl si dva roky v San Quentinu za loupež. Společně se soudcem jsou nejen přáteli, ale také řeší několik desítek (v seriálu uváděno 200) případů, které se Hardcastleovi nepodařilo pro různá formální pochybení uzavřít. (monolog)

(více)

Recenze (57)

Fondak 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsme vyrostli. Běželo to na rakousku a nám jako 5ti letým klukům vůbec nevadilo, že nerozumíme ani slovo. Ke štěstí nám stačil řev osmiválce a Coyote letící driftem, podobně jako u seriálu Knight Rider. Dnešní mlaďasové to asi nepochopí, ale vemte v úvahu, že tenkrát tu jezdil samej Žigul a Škodovka a za největší dělo platily střepy jako Fiat Uno.... No jo, trochu jsem se zasnil při vzpomínce na starý časy... ;-) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Přirovnání k důchodcovskému seriálu je trefné a vystihuje to naprosto přesně. Takových odpoledne v televizi běželo/běží hodně. Ať už Jake, Magnum, Jessica atd. Jenže tyhle seriály jsou aspoň česky a mají něco do sebe. Tady mě zaujala jen úvodní znělka a Hardcastle občas něco vtipného řekne. McCormick a to jeho auto nic moc. Navíc to auto je k smíchu, už po jednom skoku by bylo rozbité. Prostě čeština by pomohla, takto po pár dílech končím. 2+* ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

U pročítání komentářů k tomuhle důchodcovskýmu seriálu mi dochází, jak strašná byla televizní dramaturgie v době, kdy tohle u nás šlo v "premiéře". Vzpomínáme tu tak ponejvíc my, kteří jsme tehdy byli dětmi. Jenže tohle není seriál, na který by měly koukat děti, stejně tak jako Columbo, To je vražda, napsala, Magnum... a podobně. Tohle jsou seriály pro ženy v domácnosti a důchodce. Takže ti díky, Novo a Primo, za kurvení vkusu desetitisíců dětí, seriály, které byly určeny jejich prarodičům. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí, v dobách zesílené autománie, jen vzpomeňme na KITTA nebo Magnuma. Všechny ty auťáky měly něco do sobe, ale Coyote byl nej. Po letech jsem se bála, že mi to přijde k smíchu - a ono ne. Plné stále stejného zářivého optimismu, pravých, skutečných hlášek, ne ta křečovitost za každou cenu být vtipný, co je dnes. Ani ta zbytečná krvavitost a brutalita - divák se domyslí, a proč ne? Máme přece fantazie dost. Takže stále skvělé. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte takové ty odlehčené osmdesátkové kriminální seriály, obvykle jsou tam dva docela správní chlápci, lidi kolem mají specifické účesy i jasně dané charaktery atd.? Zmije, Knight Rider, Jake a Tlusťoch, Vražedné pobřeží a tak dále? Tak vězte, že Harcastle a McCormick je z nich jednoznačně nejlepší, a to díky svému lehkému humoru a celkové odlehčenosti. Dva chlápci (soudce v penzi a jeho bývalý odsouzený) se vzájemně pošťuchují (a to velmi vtipně) a do toho řeší nějaký ten případ. Do konečného polapení zločince zapojí i rychlou sportovní káru. Těmto dvěma chlápkům prostě člověk fandil, navíc osmdesátková atmosféra dýchala z každého záběru. Takže pokud máte dost všech těch elitních týmů s pečlivě namíchaným genderovým, rasovým a moderně sexuálně orientovaným složením, určitě se podívejte na tyhle dva chlápky, se kterými byste po vyřešení případu s chutí zašli na pivo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Sportovní vůz, kterým jezdí McCormick (Daniel Hugh Kelly), je speciálně upravený model vozu McLaren M6A. (korbitch22)

Reklama

Reklama