Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

liuk 

všechny recenze uživatele

HODNOCENÍ POUZE PRVNÍCH TŘÍ SÉRIÍ! První řada je velmi povedený rozjezd, druhá to pomalu vylepšuje a první půlka třetí sezóny je excelentní, drůhá půlka "padá" opět na super úroveň druhé řady. Díly Phase One z S2 a Full Disclosure z S3 považuji za jedny z nejlepších epizod všech seriálů, co jsem měl možnost vidět. Teď mám rozkoukanou čtvrtou řadu a absolutně nechápu, co s tím tvůrci provedli (asi to bez J.J. Abramse, který se přesunul spíše k Lostu, nejde, dokonce sám řekl, že S4 Aliasu se moc nepovedla :)). Kdybych ji měl hodnotit samostatně, tak jí dám tak 2*, a to za ně může být ještě ráda. Není v ní žádná hlavní dějová linka, není zde žádný hlavní záporák, všichni jsou epizodní a na konci je Sydney dostane, scénáře jsou něco na způsob céčkových akčních sci-fi seriálů, která Nova dává ve tři ráno. Bohužel na mě působí seriálové prokletí a kvůli zalíbení k předchozím řadám jí stejně asi pomalu dokoukám. Potom tedy upravím i tento komentář. Update (8.7.2006) - Jak jsem očekával, kvalita rozporuplné čtvrté řady se postupně zvyšovala, finále bylo sice docela fajn, ale mezi ostatními je jasně nejhorší. Počkám si až vyjde na dvd S5, bohužel už jí moc nevěřím, vědět jak to celé dopadne ale chci. Kvůli 4. sezóně snižuji hodnocení na 4*. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Je to jako počítačová hra. Briefing, mise, akce, briefing, mise, akce furt dokola. Neuvěřitelný je, že se nám scénaristé snaží namluvit, že hrdinka má ještě nějaký osobní život, ve kterém přátelé nevědí co dělá. Samo ukončení akce je strašně zkratkovitý a některé logické blbosti prostě nedokážu překousnout. Děj je tak kostrbatý, že místy ani nevíte proč, kam vůbec jede, a co má kde ukrást a když to náhodou víte, tak do příštího dílu to stejně zapomenete. Navíc jsem si časem vypěstoval na Garnerovou a její chůzi a paruky averzi. Přesto si myslím, že premiérové uvedení v Čechách si seriál zasloužil v nějaký lepší čas než v pondělí o půlnoci, už vzhledem k tomu co Nova vysílá v podvečerních hodinách kdy jdou dokola stále ty samé seriály. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má sice pomalejší začátek, ale jestliže vydržíte pár prvních dílů, litovat nebudete, protože pak Vás čeká jedna nekončící výborná jízda s výborným příběhem mistra Abramse. Každý díl jsem sledovala s velkým očekáváním a napětím, seriál, který mě svými zvraty dokázal vždycky překvapit a to se u seriálu nestává moc často. Jak už tady řada zmínila, druhá série patří mezi to nejlepší v seriálové tvorbě, navíc s takovým závěrem, že si začátek třetí série nemohl nechat ujít naprosto nikdo. Poslední dvě série už sice tak výborné nejsou, protože už se ze seriálu stalo více sci-fi, přesto můžu seriál jen doporučit. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou k nám konečně dorážejí opravdové seriálové skvosty, ať je to série CSI nebo právě Alias, máte konečně jistotu, že se bude na co dívat. Rozhodně musím pochválit tvůrce za mistrný střih, bezvadný scénář a ještě lepší herecké výkony. Díl s hostujícím Quentinem Tarantinem se velice vydařil, ale ani ostatní za ním nezaostávají. Tvůrci vsadily na poněkud telenovelovský dramatický konec, který vás připoutá do křesla a přinutí nahlas si zaklít, vžyť příště budete muset sledovat znovu a pokud o díl přijdete, bude to asi velká smůla... Nejhorší je však to čekání mezi jednotlivými epozodami. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Já jako nevim. Začalo to fakt dobře, ale přišlo mi, že pak se to začíná celé překombinovávat a ztrácet ve vlastních intrikách, navíc mi lehce přišlo že se tam začíná rozpadat styl (jak moc to má být o přehnaných, ale smysluplných konspiračních hrátkách a jak moc to pak má být o nějakých mystických pravěkých konspiracích v dnešní době) 4* za začátek, potom sem to postupně přestal sledovat. Ne, že by to nebylo dobrý, ale u takovéhleho seriálu mě nelogičnosti prostě hrozně ruší. ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Jennifer Garner před konkurzem tři měsíce trénovala taekwondo, aby získala hlavní roli Sydney. (Roman.Ticka)
  • Teroristu McKenase Colea si ve třech epizodách (12. a 13. epizoda v 1. serii a 13.epizodě 3. serie) zahrál režisér Quentin Tarantino, který je velký fanoušek seriálu. (Narcis)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama