Reklama

Reklama

Flash

(seriál)
Trailer 10
USA, (2014–2023), 129 h 32 min (Minutáž: 41–44 min)

Režie:

Ralph Hemecker, David Nutter, Larry Shaw, Jesse Warn, Doug Aarniokoski (více)

Hrají:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Patrick Sabongui, Robbie Amell, John Wesley Shipp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(184)

Po oblíbeném televizním hitu Arrow přichází nový superhrdina! Pod seriálem Flash je podepsaný stejný tvůrčí tým, který je zárukou zábavné a napínavé podívané o dobrodružstvích nejrychlejšího muže světa. Hlavním hrdinou je mladý forenzní technik Barry Allen (Grant Gustin) ve službách policejního oddělení metropole Central City. Barry je obyčejný mladík se srdcem hrdiny, který neváhá pomoci těm, co to zrovna potřebují. Když byl ještě dítě, jeho matka byla zavražděna a otec falešně obviněn, odsouzen a uvězněn. Tehdy se ho ujal detektiv West (Jesse L. Martin). Barry vyrůstal v rodině policisty společně s jeho vlastní superchytrou dcerou (a Barryho vysněnou dívkou) Iris (Candice Pattonová). Ale když se nečekaně stává obětí tragické nehody ve výzkumných laboratořích S.T.A.R., najednou zjišťuje, že má neuvěřitelné schopnosti a že se dokáže pohybovat rychle jako blesk. Díky tomu se s pomocí výzkumného týmu z laboratoří S.T.A.R. stává opravdovým superhrdinou. Pod dohledem vizionářského miliardáře Harrisona Wellse (Tom Cavanagh), expertky na biogenetiku Caitlin Snowové (Danielle Panabakerová) a vždy pozitivně naladěného Cisca Ramona (Carlos Valdes) začne Barry testovat hranice svých superschopností. Využívá je k boji proti zločinu, aby už nikdy nikdo nemusel mít podobně tragický osud jako jeho rodina. Bok po boku s adoptivním otcem detektivem Westem, jeho domýšlivým parťákem detektivem Eddiem Thawnem (Rick Cosnett) a Iris, která studuje kriminální psychologii, chrání obyvatele Central City proti mnoha různým superpadouchům – včetně těch, kteří získali zvláštní schopnosti podobně jako on. A když je nejhůř, vypomůže zkušenější superhrdina Arrow! Barry Allen alias Flash pečlivě tají svou skutečnou identitu a kromě toho, že je nejrychlejší široko daleko, dokáže překonat čas a nahlédnout do minulosti i budoucnosti. Sympaťák s úsměvem na tváři se konečně může posunout v životě dál… A to fakt hodně rychle! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Dave12345678 k tomuto seriálu (28)

Město hrdinů (2014) (S01E01) 

Parádní úvodní epizoda. Hned jsem si oblíbil Barryho, Cisca i Caitlin. Šokující byl konec, kdy jsme zjistili, že Wells není ochrnutý. Za mě 5 hvězdiček. Procentuálně hodnotím 91 %. ()

Samotář (2014) (S01E04) 

Hodnotím slabšími pěti hvězdičkami. Pro mě zatím nejlepší epizoda, protože jsem si oblíbil Leonarda Snarta. Taky bylo super, že v této epizoda byla Felicity. Procentuálně hodnotím 90 %. ()

Atomový muž (2015) (S01E13) 

Hodnotím pěti hvězdičkami, akce jsme se dočkali ale až na konci. Líbí se mi, že je otevřený konec a doufám, že Firestorma ještě někdy uvidíme. Procentuálně hodnotím 93 %. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Určitý úpadek zde je, ale stále se jedná o velmi kvalitní sérii, kterou jsem si užil. Akční scény byly úžasné, CGI taktéž na vysokém levelu. Hlavní zaporák Savitar je skvělý, i když je o malinko slabší než Reverse Flash a Zoom. Škoda, že Flashpoint byl jen v jedné epizodě, z cliffhangeru ze druhé série toho šlo rozhodně vyždímat více. Prvních pět epizod bylo velmi slabých, ale od prvního objevení Savitara jsem si to začal užívat.Noveho Harrisona jsem si také hned oblíbil. Linka s Caitlin, která se mění na Killer Frost byla opravdu parádní. Zimní finále bylo taky povedené, pak se ale úroveň seriálu po několik epizod snižuje, další kvalitní epizoda je až The Wrath of Savitar. Crossover se Supergirl sice mohl být lepší, ale vyloženě špatný nebyl. Zjištění, kdo je Savitar bylo pro mě velmi překvapivé. Finále hodnotím jako velmi povedené, ale mrzí mě že místo Iris umřel H.R. Celkově se mi tato série líbila, ale musím zdůraznit fakt, že mnoho epizod bylo vyplňových. Přesto ale za 5. Nejlepší epizody: Killer Frost, I know who you are, Infantino Street. Nejhorší epizody: Magenta, Monster, The New Rogues. Hodnotím 90% ()

Série 4 (2017) (S04) 

Čtvrtá série Flashe je opět o něco slabší než předešlá série. Hlavním záporákem je zde Clifford DeVoe - Thinker. V první polovině čtvrté série je skvělý, jakmile ale začne měnit těla je z něj o poznání horší záporák. Objevuje se i nový hrdina, kterým je Ralph Dibny, který značně zvyšuje kvalitu čtvrté série. Bohužel dvě třetiny všech epizod se týkají jen metalidí z autobusu, tudíž jsou výplňové a velmi nudné. Metalidé z autobusu jsou velmi nezajímaví a podprůměrní záporáci. Dalším mínusem této série je rada Wellsů, která mě neskutečně nudila. Oceňuji ale Cliffhanger v podobě Nory, Barryho dcery. V této sérii mě také neskutečně štvala Iris. Finále mohlo být mnohem lepší, těšil jsem se na pořádný souboj Thinkera a Flashe. Nejlepší epizody: Crisis on Earth X, part 3, Lose Yourself, Think Fast. Nejhorší epizody: Girls Night out, Run Iris, Run, Harry and the Harrisons. 83% ()

Nora (2018) (S05E01) 

Opravdu solidní rozjezd. Flashův nový oblek je parádní, nový záporák vypadá taktéž zajímavě. Nora je mi zatím velmi sympatická. Nejlepší scéna ovšem byla, jak Barry, Wally a Nora nechali vibrovat celé letadlo. Hodnotím 87% ()

Série 6 (2019) (S06) 

Vůbec nechápu, proč je tolik skvělých epizod pod sedmdesát procent a absolutně s tím nesouhlasím. Tato série se totiž vydařila. Oceňuji její strukturu - série byla rozdělena na dvě části, oddělené crossoverem. V první části je záporákem Bloodwork. Za mě je to jeden z nejlepších záporáků ve Flashovi. Byl záporákem jen v prvních osmi epizodách a tak mě neomrzel jako minulou sérii Cicada, který vždy, když prohrál, odletěl, což bylo velmi otravné. Crossover byl dle mého názoru velmi vydařený, rozloučili jsme se s Oliverem Queenem. Druhá polovina série je malinko slabší, ale není vůbec zlá. Je ale škoda, že jsme se nedočkali více od postavy Evy, ale za to může Covid. Eva není vůbec špatný záporák, velkou část série je ale jenom v pozadí a tvoří si zrcadlové poskoky. Moc se na ni těším v sedmé sérii. Dokonce se v této sérii objevil i Reverse-Flash, který byl jako vždy úžasný. Pro celou sérii platí to, že CGI efekty byly velmi vydařené, zaporáci zajímaví, a dokonce mi ani moc nevadila Iris. Možná jen nové postavy - Allegra a Chester - mi přijdou pro tým Flash docela zbyteční a nezajímaví. Nejlepší epizody: Last temptation of Barry Allen, Pt. 2; Crisis on Infinite Earths, Part 3; Last temptation of Barry Allen, Pt. 1. Nejhorší epizody: Love is a Battlefield (jediná špatná epizoda této série), Into the Void, License to Elongate. Hodnotím 87% ()

The Last Temptation of Barry Allen, Pt. 1 (2019) (S06E07) 

Já jsem po této epizodě neměl slov. Šestá série by klidně mohla překonat tu třetí a zařadit se mezi výbornou první a druhou. Záporák Bloodwork je úžasný, těším se na jeho opravdovou formu. Celkově byla epizoda opravdu zábavná a jiná než ty, na které jsme zvyklí. 97% ()

Love Is a Battlefield (2020) (S06E11) 

Spíše nepovedená valentýnská epizoda. A to po docela dlouhé době. Amunet a Goldface jsou otřesní záporáci a vůbec mě nezajímají. Celá epizoda se soustředí spíše na Iris než na Barryho. I když byla poslední scéna super, nemůžu tuto epizodu hodnotit kladně. 66% ()

The Exorcism of Nash Wells (2020) (S06E15) 

Tak tohle mě opravdu bavilo. Reverse Flash je úžasný záporák a ani tato epizoda nebyla výjimkou, byl fakt skvělý. Doufám, že si Barry brzy uvědomí, že Iris není Iris. Jsem zvědavý na Evu, mohl by se z ní vyklubat hlavní záporák. Nejslabší částí této epizody byl epizodní záporák Sunshine, i když vyloženě špatná nebyla. Mám že šesté série zatím opravdu skvělý pocit. Jenom stále nevíme jistě, kdo je hlavní záporák a série se pomalu blíží ke konci. Snad se to brzy dozvíme. 93% ()

Liberation (2020) (S06E17) 

Tato epizoda se plně věnuje hlavní dějové linii. Eva jako zaporák se mi docela líbí, jsem zvědavý na to, jak půjde svému manželovi po krku. Konfrontace Barryho a "Iris" byla parádní, stejně jako scéna, kdy skutečná Iris mluví přes zrcadlo k Barrymu a on k ní, i když vědí, že je ten druhý neslyší. Jsem rád, že jsme znovu mohli vidět Bloodworka, tento záporák je mnohokrát lepší než Eva a chtěl bych ho ještě vidět bojovat s Flashem. Objevila se také Killer Frost, ale jenom na skok, protože Danielle Panabaker byla těhotná. Výborná epizoda! 😊 95% ()

Série 7 (2021) (S07) 

Tato série není vyloženě špatná, ale přesto mě trochu zklamala a považuji ji za druhou nejslabší sérii seriálu The Flash. Na začátku se Barry musel postavit Evě aka Mirror Monarch. Eva byla pro tým Flash opravdovou hrozbou, celkem jsem si ji oblíbil. Byla poražena ve třetí epizodě minutovou přesvědčovací řeči, což považuji za naprosto nepřijatelné řešení, jak se vypořádat s hlavním záporákem. Série 7A se týká hlavně Forces of Nature. Záporákem zde byl Speed Force. Celé mi to ale připadalo velmi zvláštní, jak se Forces považovaly za děti Barryho a Iris. Bohužel, nijak mě tato dějová linie nezaujala. Navíc byl Speed Force opět přesvědčen a přetáhnut na stranu dobra. Už zase. Zaznamenal jsem také jistý úpadek v CGI, zvláště Fuerza (Alexa) vypadala otřesně. Následuje 7 epizod určených pro sérii 7B. Nechápu ale z jakého důvodu nejsou všechny určeny hlavnímu zaporakovi a 3 z nich jsou vycpávací. Zvláště epizoda, týkající se Allegry, je naprosto nezajímavá a nudná. Epizoda, v níž se Cisco loučí by mohla být fajn, ale to by se Cisco nesměl o 5 epizod později vrátit. Naprosto zbytečná epizoda. Na hlavního záporáka série 7B, Godspeeda, čili zbyly jen 4 epizody. Tyto 4 epizody byly povedené, vrátil se John Diggle a také Barryho dcera Nora a poprvé jsme viděli jeho syna Barta. Vidět bojovat Barryho po boku svých dětí bylo naprosto parádní. Bohužel vše bylo uspěchané. Postavě Augusta Hearta jsme se věnovali až poslední dvě epizody, mohl být přitom v celé sérii a mohli bychom sledovat vývoj jeho postavy, jak si například postupně vzpomíná, kým je. Zde k tomu došlo až ke konci poslední epizody. Finální souboj Godspeeda s Flashem a Reverse-Flashem je ale podařený, část se "světelnými meči" přinejmenším zajímavá, možná mírně bizarn. Doufám, že se Reverse-Flashe dočkáme již příští sérii, protože ta rivalita mezi ním a Barrym je úžasná. Nejlepší epizody: Heart of the Matter, part 2, Heart of the Matter, part 1, The Speed of Thought Nejhorší epizody: Rayo de Luz, Masquerade, Central City Strong. Celkové hodnocení: 81% ()

All's Wells That Ends Wells (2021) (S07E01) 

Moc fajn epizoda, kterou pokračuje linka, Covidem dříve ukončené, šesté série. Rozhodně se jednalo o důstojné ukončení linky Nashe Wellse a možná i všech Harrisonů Wellsů (ale to si úplně nemyslím). Líbily se mi i scény, kdy za Barryho promlouvali jednotliví Wellsové. Bylo hezké zavzpomínat na Harryho, HR nebo Sheloqua. Scéna, kdy Barry získává zpět svou rychlost je po stránce CGI opravdu moc vydařená. Části této epizody, které se odehrávaly v zrcadlovém světě, také ušly. Je rozhodně škoda, že se v epizodě neobjevil ani Cisco, ani Caitlin/Killer Frost, bez kterých si seriál opravdu nedokážu představit. Mínusem je také fakt, že ke střetu Barryho a Evy došlo pouze na začátku epizody. Ale rozhodně oceňuji cliffhanger na závěr. Byl jsem velice překvapen. 86% ()

The Speed of Thought (2021) (S07E02) 

Tato epizoda byla opravdu úžasná. Líbilo se mi vidět Barryho s velmi rychlým mozkem, jeho souboj se členy svého vlastního týmu byl parádní. Připomínal mi trochu Thinkera ze čtvrté série, akorát se superrychlostí. A Killer Frost jako speedster? Wow. Iris je zpátky v normálním světě, ale není na tom úplně dobře. Otázkou zůstává, jak to bude se Singhem a Kamillou. Světu byla odhalena pravda o Evě a já se těším na finále, kdy Mirror Mistress konečně ukáže, čeho všeho je schopna. No a ten konec byl už jen třešnička na dortu. Moc se těším co bude dál. 93% ()

Mother (2021) (S07E03) 

Celé město musí v této epizodě čelit útokům Evy a jejích dvojníků ze zrcadlového světa. Konstatuji, že Eva byla dobrým záporákem pro sérii 6B. Bohužel způsob, jakým byla poražena, se mi vůbec nelíbí. Stačilo dát minutovou řeč o tom, že Eva přece tohle nechce a že není zlý člověk. Považuji za naprosto nepřijatelné takovým způsobem porazit hlavního záporáka, čekal jsem nějakou epickou bojovou scénu. Také musím vytknout to, že původní Harrison Wells se zdržel jen pro tuto epizodu. Proto nemohu dát 5 hvězdiček této, jinak vydařené, epizodě. 82% ()

Central City Strong (2021) (S07E04) 

Já z této epizody úplně nadšený nejsem. Sice se vrátil zajímavý záporák Abra Kadabra, kterého jsme naposledy viděli ve třetí sérii, ale způsob, jakým byl poražen, se mi opět nelíbí. Opět minutková přesvědčovací řeč. Jinak došlo k nastínění toho, kam se první půlka sedmé série bude ubírat. Ke konci epizody Barryho napadlo monstrum, ale jeho CGI vůbec nebylo dobré. Oceňuji ale cliffhanger na samotném konci a jsem rád, že postava Killer Frost dostane prostor, stejně jako Caitlin. 71% ()

The People V. Killer Frost (2021) (S07E08) 

Tato epizoda byla parádní. Moc mě bavila linka s Killer Frost u soudu. Opravdu oceňuji development této postavy. Ve třetí sérii spolupracovala se Savitarem, pak  postupně přešla z chránění Caitlin na chránění celého města a nyní zabránila vzniknutí precedentu, který by znamenal pro metalidi, jež se jakkoliv proviní proti zákonu, vymazání jejich schopností. Barryho linka se věnovala setkání s Fuerzou. Zvrat na konci epizody byl fajn, už jsem se bál, že první půlka série bude bez hlavního záporáka. 90% ()

Série 8 (2021) (S08) 

Z minulé série jsem byl zklamán, z této série už ne tolik. Vše začalo crossoverem Armageddon, ve kterém Barry čelil Desperovi a zejména Reverse Flashovi. Návrat Damiena Darhka a Mii Queen velmi potěšil, celý crossover byl dobře promyšlen a velmi vydařen. Musím ovšem zkritizovat vztah mezi Allegrou a Chesterem, který mě prostě nebaví. Následuje linka, která se věnuje Deathstormovi. V několika epizodách je ale pouze ve formě temného plamene, což bylo přinejmenším zvláštní. V těchto epizodách mě malinko štvala i postava Cecile, která v každé epizodě řïkala, jak je někdo vyděšen či smutný. Jakmile je Deathstorm vysvobozen, stává se z něj úžasný záporák. Oceňuji také, že se tvůrci více zaměřili na postavu Caitlin. Finální souboj s Frost byl vydařen a její smrt byla velmi emocionální. Zvlášť to, jak se ještě na pár sekund probudila, podívala se, že je Caitlin v pořádku, usmála se a odešla na onen svět. Parádní scénář. Tvůrci jí pak věnovali celou jednu epizodu jen aby jsme zjistili, že ji Caitlin chce přivést zpět... celá epizoda mi tedy přijde zbytečná. Následují tři výplňové epizody, 2 z nich poměrně ok, epizoda, která se věnuje Allegře, je nic moc, ale tím, že jsem od ní nic nečekal, tak jsem aspoň nebyl zklamán. Ke konci série se seznamujeme s novou postavou Meenou a poznáváme Reverse Flashe, který si nic nepamatuje. Objevují se ovšem Negative Forces, které s ním spojují síly. Předposlední epizoda byl velmi vydařená, i když jsem moc nepochopil, jak smrt Iris dala znovuzrození Reverse Flashe. Z finále jsem trochu zklamán, hlavně finální souboj mezi Barrym a Eobardem mě netěší, protože skončí tak, že se Barry uklidní a v klidu si sedne... achjo. Celkově zde ale vidím značný posun od minulé série, kvalitou epizody občas kolísaly, ale žádná vyloženě otřesná epizoda zde nebyla. Nejhorší epizody: Funeral for a friend, Keep it dark, Into the still force.  Nejlepší epizody: Armageddon (4), Death Falls, Death Rises. Celkové hodnocení: 85% ()

The Curious Case of Bartholomew Allen (2022) (S08E16) 

Nejsem si jistý, zda je dobré takto ke konci série zařazovat výplňové epizody. Přeci jen ještě vůbec neznáme hlavního záporáka. Každopádně jsem spokojen. Takto přesně by se měly dělat "vycpávací" díly. Oceňuji zajímavého epizodního padoucha a konstatuji, že bylo zajímavé vidět Barryho starého. Tato epizoda mi z nějakého důvodu dala vibe první série. Dle mého názoru se v deváté sérii můžeme těšit na Caitlin jako na nového záporáka. 85% ()

Keep It Dark (2022) (S08E17) 

Popravdě postavu Allegry moc nemusím a když jsem se dozvěděl, že se tato epizoda bude týkat hlavně jí, nadšený jsem nebyl a moc jsem od této epizody nečekal. Proto asi nejsem zklamaný. Dle mého názoru Allegřina linka v této epizodě ani zas tak zlá nebyla, bylo fajn vidět staré známe Sunshine a Doctor Light. Ale i tak žádná sláva. Nejvíce mě však na této epizodě bavila Barryho linka a jeho setkání s Thawnem. Rivalita mezi nimi je opravdu úžasná. Zároveň jsem zvědavý, co seriálu přinese nový speedster v podobě Meeny Dhawan. 74% ()

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama