Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

Vojťas 

všechny recenze uživatele

J. J. Abrams mě vždy překvapí! ... Seriál sice začínám sledovat až po jeho M-I:3 a (stále nepřekonatelných) 3 řadách ZTRACENÝCH, ale ani zde mě nazklamal! ... Spojte Jamese Bonda, Mission Impossible a Lovce pokladů říznuté trochou (jak jinak) sci-fi obohacené ženskou představitelkou a máte tu vážně cool seriál. Jako celek je vážně úchvatný a těch 5* přeci jen dám - i navzdory první polovině 4. série, což byl silně rušivý element (u prvního dílu 4. série jsem vážně jen kroutil hlavou a "smál se", dalšími díly se to jen zbytečně - bez souvislosti s hlavním námětem a myšlenkou - natahovalo)! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Inu pokud divák bere děj v Aliasu s patřičným nadhledem a dokáže se odprostit od nějaké té logiky (chi chi chi) a přijme fakt, že s větším číslem epizody před očima se žánr transformuje směrem ke sci-fi, může se i bavit. Myslím, že na pole televizní zábavy vnesl Alias -svého času- svěží, avšak lehce staromilský, vánek (Rusko ach to Rusko). Je dynamický, akční, občas zábavný, někdy smutný, má sympatické hrdiny a charismatické záporáky, navíc je natočen velmi zručně a nápaditě. Nejspíš je mi o to sympatičtější, že scenáristé nesahají po inspiraci v současnosti a netahají do něj nějaká poučná témata typu islámský terorismus. 1. série lehce naznačuje, že je jen rozjezdem pro daleko košatější děj - 70%. 2. série : pár zvratů, hodně dobrého děje, fajn vedlejší postavy a hodně dynamiky k tomu - 80%. 3 série - no vlastně je to všechno pořád o tom stejném, Sydney řeší problémy s láskou, Sydney řeší rodinné vztahy, Syndey a Rambaldi, a mezi tím vším stačí zlikvidovat mrtě záporáků. Nicméně tohle všechno je ozvláštněno a okořeněno přítomností hereckých i režisérských es ve vedlejších rolích, to je ten důvod, proč lze nad dějem Aliasu s velkomyslností přivřít oči. No a také díky neustále se lepšící režii, která úměrně stoupá s počtem sérií - 70%. 4. série = vysoká kvalita zpracování (třeba 3 díl je snad to nejlepší, co tenhle seriál doposud na poli filmařiny mohl nabídnout), dějově totálně o ničem, pojící linie nulová, progrese neznatelná, poslední 4 díly to sice lehce zachraňují, ale i tak je to podprůměr. APO sucks! 50%. 5. série - skvělý nástup, znatelný a zajímavý vývoj postav, orientace na tým a vedlejší postavy, plno zvratů, míň akce, ale o to víc zajímavého děje, konec očekáváný, ale přesto potěšující - 80%. Všech pět sérií dohromady 70%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Kvôli J.J.Abramsovi som dal tomu šancu, čo to povie ale až v roku 2021. Nuž pre dnešnú dobu to je len taký skôr ľahký špionážny thriller, taká nie moc vážna oddychovka, kde dej beží ako na bežiacom páse a závažné situácie sa riešia na počkanie, tobôž likvidácia jadrovej zbrane. Je vidieť že tu sa J.J.Abrams ešte len rozkukával aby to postupne na plno odpálil vo svojich kino peckách M:I:III, Star Trek, Star Wars. /60%/ ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Problem neni na vasem prijimaci. Nesledujete cernobily nybrz barevny serial! Cernobily barevny serial. Hlavni hrdinove jsou syte dokonali. Spatnaci jsou dehtove zly. Chytry chlapik je palcive trapny. Postavy jsou vyrazne jako lupy na snehu. Akce mi pripomnela JCVD a Stevena. Vzpominate jak Steven Seagull rad tahal za vlasy? Ona hrdinka je holka a tak se ji to promiji. Ani neni divu. Sea - gal (eng.) = morska holka. Proc odpad? Divat se na to da, ne? Moc se da take pit. Jde tu o horsi casy. Casy, kdy CSFD prejde na aritmeticky prumer. Pak tento serial dostane zaslouzenejch 35. Muhahaha. ()

Paldini

všechny recenze uživatele

Jsem celkem nešťastný, že jsem se díval na první dvě části, a to z důvodu, že jsem podle zdejších komentářů očekával naprostou bombu a viděl jsem trapárnu s několika klišé (potrhlý vědec ve službách tajné organizace, přestříhávání drátků u bomby) a mnoha nesmysly např. pistole, která střílí za roh ve scéně, kdy hlavní hrdinka vběhne do výtahu kolem ní lítají kulky a přitom střelci teprve přibíhají zpoza rohu, supertajná organizace, o které nesmí nikdo vědět má nabouchaného liftboye ve výtahu v normálním mrakodrapu a vůbec chování tajných služeb je nějaké takové naivní. Herci jsou vesměs velmi nesympatičtí až na onoho zbrklého vědce a na jakéhosi psychologa tajné organizace, který je mi sympatický jen tím, že ho hraje Angus Scrimm. Takže mé neštěstí spočívá v tom, zda dát seriálu ještě šanci nebo to bude ztráta času. Zatím nehodnotím.----------Po dvou dodívaných sezónách musím přiznat, že mě seriál i přes hromadu hloupostí a nelogičností chytil pomyslným drápkem. Nicméně, nehodnotím, protože jsem se zatím nedočkal smysluplného uzavření hlavní dějové linky. ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • V roku 2002 J. J. Abrams daroval Jennifer Garner na narodeniny ružový bicykel. Odvtedy bola Jennifer vždy prvá na pľaci a občas vítala producentov, štáb a kolegov zvonením na zvonček. Taktiež niekedy odzváňala aj prvú klapku daného dňa. (martin1m2)
  • Roku 2008 zvolen časopisem "Empire" jako 35. Nejlepší seriál všech dob. (HellFire)
  • Jméno postavy herce Grega Grunberga je Eric Weiss. Erich Weiss je rodné jméno Harryho Houdiniho. (HellFire)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama