Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Tak jsem prave shledl posledni dil posledni serie a reknu vam, bude se mi stejskat. Aliasu muzete vycitat, ze je to vlastne brak. Ze to nema logiku. Ze to je prekmbinovany. A budete mit pravdu. A presto serial funguje tak, ze jsem se prakticky vubec nenudil. Takze THANK YOU FOR FIVE INCREDIBLE YEARS ()

k212 

všechny recenze uživatele

Inu pokud divák bere děj v Aliasu s patřičným nadhledem a dokáže se odprostit od nějaké té logiky (chi chi chi) a přijme fakt, že s větším číslem epizody před očima se žánr transformuje směrem ke sci-fi, může se i bavit. Myslím, že na pole televizní zábavy vnesl Alias -svého času- svěží, avšak lehce staromilský, vánek (Rusko ach to Rusko). Je dynamický, akční, občas zábavný, někdy smutný, má sympatické hrdiny a charismatické záporáky, navíc je natočen velmi zručně a nápaditě. Nejspíš je mi o to sympatičtější, že scenáristé nesahají po inspiraci v současnosti a netahají do něj nějaká poučná témata typu islámský terorismus. 1. série lehce naznačuje, že je jen rozjezdem pro daleko košatější děj - 70%. 2. série : pár zvratů, hodně dobrého děje, fajn vedlejší postavy a hodně dynamiky k tomu - 80%. 3 série - no vlastně je to všechno pořád o tom stejném, Sydney řeší problémy s láskou, Sydney řeší rodinné vztahy, Syndey a Rambaldi, a mezi tím vším stačí zlikvidovat mrtě záporáků. Nicméně tohle všechno je ozvláštněno a okořeněno přítomností hereckých i režisérských es ve vedlejších rolích, to je ten důvod, proč lze nad dějem Aliasu s velkomyslností přivřít oči. No a také díky neustále se lepšící režii, která úměrně stoupá s počtem sérií - 70%. 4. série = vysoká kvalita zpracování (třeba 3 díl je snad to nejlepší, co tenhle seriál doposud na poli filmařiny mohl nabídnout), dějově totálně o ničem, pojící linie nulová, progrese neznatelná, poslední 4 díly to sice lehce zachraňují, ale i tak je to podprůměr. APO sucks! 50%. 5. série - skvělý nástup, znatelný a zajímavý vývoj postav, orientace na tým a vedlejší postavy, plno zvratů, míň akce, ale o to víc zajímavého děje, konec očekáváný, ale přesto potěšující - 80%. Všech pět sérií dohromady 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seriál o dievčati, študentke, ktorá sa dostane do tajných akcií a stane sa špičkovou agentkou je síce dobrý nápad, ale keď ten seriál človek sleduje dlhšie, zisťuje, zvlášť v ďalších sériách, že je to všetko tak pomotané, že pri sebevätšom sústredení príde na to, že je to celé nezmyselná spleť, ktorá nedáva zmysel. Ako akčné krimi dobré, ale nesmie sa pri tom moc rozmýšľať. Je to však ďalší seriál z môjho detstva, ktorý som v televízií videl celý a v ktorom som si prvý krát všimol a obľúbil Bradleyho Coopera. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Já jako nevim. Začalo to fakt dobře, ale přišlo mi, že pak se to začíná celé překombinovávat a ztrácet ve vlastních intrikách, navíc mi lehce přišlo že se tam začíná rozpadat styl (jak moc to má být o přehnaných, ale smysluplných konspiračních hrátkách a jak moc to pak má být o nějakých mystických pravěkých konspiracích v dnešní době) 4* za začátek, potom sem to postupně přestal sledovat. Ne, že by to nebylo dobrý, ale u takovéhleho seriálu mě nelogičnosti prostě hrozně ruší. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže, trvalo to čtyři roky než se jedna z našich komerčních televizí (ano, ta která nás častuje Silvestrovskými Tanečními Hodinami a podobnými zvěrstvy) rozhoupala a dotlačila svým divákům tenhle po všech stránkách kvalitní akční seriál - teda až na logiku děje, ale o tu tady ani v nejmenším nejde;). Ale dočkali jsme se a já si během třetí série vypěstoval takový návyk na Melissu George, že jsem ochoten přísahat že roztomilejší a víc sexy totální blond mrchu jsem neviděl. Mazlymazlymazly;) Celý seriál je vybaven skvěle zvolenou hudbou nejen autorskou, ale i z kategorie various artists. A vůbec největší zážitek? Jenn s blond mikádem jen v bílých postelových sexyhadříkách... Z čehož si asi můžete udělat úsudek o tom, jestli jsem tvůrcům seriáu jejich záměr sežral i s navijákem nebo ne;) Po všech těch pěti sériích mám pro tento takřka výhradně pozlátkový seriál solidních 80% a special thanks za to, že jsem objevil krásnou Míu;) ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Teroristu McKenase Colea si ve třech epizodách (12. a 13. epizoda v 1. serii a 13.epizodě 3. serie) zahrál režisér Quentin Tarantino, který je velký fanoušek seriálu. (Narcis)
  • V 12. epizodě 1.série přijedou teroristé do sídla SD-6 v dodávce s nápisem McTiernan Air Conditioning. Jde o narážku na režiséra Johna McTiernana, který natočil film Smrtonosná past (1988),z něhož zápletka této a další epizody hodně čerpá. (Narcis)
  • Jedná se o první práci Michaela Giacchina pro J.J. Abramse. Ten ho objevil skrze soundtracky her od DreamWorks Interactive, které hrál. (Brousitch)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama