Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Zahořklej seriál o strašný a ještě strašnějc zahraný rodince. Všechny dialogy a pokusy rozesmát diváka mi přišly na stejný úrovni, jako vtipy o tchýních. Podle mě se seriál zaměřuje na postarší samce, který nesnáší vlastní manželtsví. Postavy jsou (snad i schválně) strašně šablonovitý a nezajímavý, protože i přes jasně stanovený charaktery se scénáristům nedaří rozjet nic pořádnýho. Nemám nejmenší chuť sledovat osudy nulovitého a špatně zahraného pana Kundy, jeho ženy s účesem Bobina ani dvou charakterově plochých dětí... ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi tento seriál vůbec nelíbí. Nevím, jestli to je naprosto uhozeným stylem, šíleným neherectvím, nesympatickými hlavními postavami nebo opakujícími se tématy. Tento seriál je svým způsobem kultovní, ale opravdu nechápu proč. Asi byla jiná doba. Dokážu hledět na starší věci s nadhledem a porozuměním, ale tento sitcom se ho nedočká. Za mě 2*. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu je nejlepší jeho herecké obsazení. Každopádně kvalita jednotlivých epizod je strašně kolísavá, nezřídka sklouzává až ke křečovité trapnosti, ale jindy si zase užijeme hodně vitpů ostrých jako břitva. Čistý sitcomový průměr. ()

BLADER 

všechny recenze uživatele

Videl som síce len niekoľko málo častí, ale na ten suchý humor sa len tak ľahko nezabúda. Dúfam, že to ešte niekedy uvidím. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Al Bunda je skutečně ikonická postava, v jehož kůži by asi chtěl být málokdo. Na druhou stranu asi představuje archetyp konzumního, telkou odkojeného, omezeného a drzého Američana. I když dnes může představovat kohokoli, včetně nás. Ústřední znělka člověka obvykle naláká, co že se to u Bundů zase událo. Je však třeba přiznat, že dlouhodobě jsem jej nebyl schopen sledovat, jelikož po celkem krátké době omrzí. Ovšem tu a tam nějaký ten díl jistě neurazí a obvykle spolehlivě pobaví. Pozor by si měli na tento serál snad dávat jen prodavači dámských bot... ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Všechny situace jsou neuvřitelně ad absurdum a v normálním životě by to opravdu nemohlo takhle fungovat, ale možná právě kvůli tomu mám tenhle seriál docela v oblibě. Nula Al se svými čtyřmi touchdowny v jednom zápase, líná a neschopná Peggy s opravdu velkejma vlasama, totálně vypatlaná Kelly a divný Bud zkrátka tvoří rodinu, ve které se v některých chvílích pozná snad úplně každý. Smysl pro černý, ironický a občas notně drsný humor je pro sledování asi hodně nutnou podmínkou. "Who's that riding into the sun...? Who's the man with the itchy gun...? Who's the man who kills for fun...? Psycho Dad! Psycho Dad! Psycho Dad! He sleeps with a gun, but he loves his son. Killed his wife 'cause she weighed a ton, Psycho Dad!" ()

vrata.zami 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, který neztrácí šmrnc. Každej díl je stejně skvělej. Škoda, že to dávaj v torochu pitomej čas (buď v 9, když je člověk ve škole, nebo v 19:00, když dávaj Zprávy, Simpsnovi a samozřejmě ulici :p) ()

Sign 

všechny recenze uživatele

co dodat proste El :D a jeho dceruska... no sa vy víte co chcu napsat, Elova zena Peggy vyborne zahrana a syn a jeho skvostne napady sou opravdu komicke :-) ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Klasika seriálové tvorby. Hodnotím ovšem s ohledem na to, že jsem to viděl poprvé na začátku devadesátých let, dneska by bylo o hvězdu míň. ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to dosť nudný seriál, ktorý sa dá typovo porovnať s Billom Cosbym, ktorý je na niekoľko násobne vyššej úrovni. ()

Brinkley odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle u mě nespadá ani do kategorie tak blbý, až vtipný... jedno klišé střídá druhé a máme tu "typickou" americkou rodinku. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažila, koukala jsem na různý epizody, některý i dvakrát. Ale prostě jsem se ani nejdou nezasmála. Asi jsem opravdu nechápavá, ale tenhle humor mi nic neříká... ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama