Reklama

Reklama

Hardcastle a McCormick

(seriál)
  • USA Hardcastle and McCormick
USA, (1983–1986), 67 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Brian Keith, Daniel Hugh Kelly, Mary Jackson, John Hancock, Sonny Landham, Lance Henriksen, Sam J. Jones, Joey Bishop, Ed Lauter, Beau Starr, Jonathan Banks (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Soudce Milton C. Hardcastle (Brian Keith) odešel do důchodu a pod ochranný dozor si vzal Marka "Skida" McCormicka (Daniel Hugh Kelly), který byl jeho posledním případem. Mark je automobilový závodník, který se dal na scestí a odseděl si dva roky v San Quentinu za loupež. Společně se soudcem jsou nejen přáteli, ale také řeší několik desítek (v seriálu uváděno 200) případů, které se Hardcastleovi nepodařilo pro různá formální pochybení uzavřít. (monolog)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (8)

Hardcastle a McCormick (1983) 

Znáte takové ty odlehčené osmdesátkové kriminální seriály, obvykle jsou tam dva docela správní chlápci, lidi kolem mají specifické účesy i jasně dané charaktery atd.? Zmije, Knight Rider, Jake a Tlusťoch, Vražedné pobřeží a tak dále? Tak vězte, že Harcastle a McCormick je z nich jednoznačně nejlepší, a to díky svému lehkému humoru a celkové odlehčenosti. Dva chlápci (soudce v penzi a jeho bývalý odsouzený) se vzájemně pošťuchují (a to velmi vtipně) a do toho řeší nějaký ten případ. Do konečného polapení zločince zapojí i rychlou sportovní káru. Těmto dvěma chlápkům prostě člověk fandil, navíc osmdesátková atmosféra dýchala z každého záběru. Takže pokud máte dost všech těch elitních týmů s pečlivě namíchaným genderovým, rasovým a moderně sexuálně orientovaným složením, určitě se podívejte na tyhle dva chlápky, se kterými byste po vyřešení případu s chutí zašli na pivo. ()

Hotshoes (1983) (S01E11) 

McCormickův návrat na závodní dráhu. A Hardcastle jako opírač. Že nevíte, co to je? To se ke svému pobavení dozvíte. ()

You Would Cry Too, If It Happened to You (1984) (S02E03) 

Tentokrát si těch rychlých kár a borců kolem nich užijeme ještě víc než jindy. Benzín, káry a nostalgické testosteronové vzpomínání na staré časy. Jen Hardcastla bude těžké přesvědčit, že McCormick bejval fakt dobrej. :-) ()

Whatever Happened to Guts? (1984) (S02E06) 

Vtipný díl, ve kterém se Hardcastle stává televizní hvězdou. Se vším, co k tomu patří. V dobrém i zlém ()

Hardcastle for Mayor (1986) (S03E14) 

Další z těch dílů, které si utahují z Hardcastlova svérázného staromilského přístupu k čemukoli, přičemž jeho nekompromisnost a zásady padají pokaždé, když má jeho počínání získat nějakou auru důležitosti. Tentokrát kandiduje na starostu a je to pěkná zábava. McCormick: "Pane, vy víte, že bych vás volil kamkoliv, třeba i na miss. Ale na starostu?" ()

Poker Night (1986) (S03E19) 

Partie pokeru mezi vysloužilými přáteli z řad policie a justice v Hardcastleově domě je plná vtipných slovních přestřelek. Než do baráku vnikne různorodá skupinka ozbrojených zločinců prchajících před policií. Jak dopadne konfrontace dezorientovaných, ale nemilosrdných vrahů a sešlosti zkušených právníků? ()

A Chip Off the Ol' Milt (1986) (S03E22) 

Na závěr tohoto dílu si tvůrci neodpustili poněkud mnoho patosu. Ale případ i jeho okolnosti byl zajímavý. ()

Reklama

Reklama