Reklama

Reklama

Doktor z hor: Nové příběhy

(seriál)
  • Německo Der Bergdoktor (více)
Německo / Rakousko, (2008–2024), 189 h (Minutáž: 45–90 min, Alternativní 90 min)

Hrají:

Hans Sigl, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara, Mark Keller, Sophia Thomalla, Mariella Ahrens, Konstantin Graudus (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(236)

Obsahy(1)

Doktor Martin Gruber se po čase vrací z Ameriky do rodného města v Rakousku. V prostředí krásných hor na něj čeká spousta pracovních i osobních příběhů... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Několik inovací oproti původní slátanině téhož jména: Dcerka s dvěma fotry, kterou dabuje holka o dobrých pět let mladší, soudě podle otravného pisklavého hlásku. Matka, jejíž břídilství v hospodářské oblasti permanentně přivádí rodinný statek do finančních kolapsů. Kolega lékař z nemocnice, který žárlí na Gruberovy diagnostické schopnosti (dr. House hadr), ale vždy je nucen se před nimi sklonit a ještě poděkovat. A především bratr, který na Martina také žárlí, ale nakonec vždycky vezme zavděk jeho odloženými milenkami, které švarný doktor pravidelně naprcává a brácha si je bere za manželky. Jednou bych tyhle situace ještě bral, ale opakují-li se se železnou pravidelností, nic jiného než guilty pleasure na tomhle seriálu nepobaví :D. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší seriál z nemocničního prostředí než na ČSFD nechutně nadhodnocená (73 %) Nemocnice na kraji města. Nemocnice nabízí přemoudřelého Sovu, jeho krásnou kníratou služku a "velevtipného" Štrosmajera, Doktor sem tam pokec o sexu, dokonalou diagnostiku po telefonu při dojení krav a jako bonus krásné záběry hor. Jinak je to více méně o tomtéž - o doktorech (a taky docela dost o hovně). Postupem času se z Doktora stala má seriálová gylty pležr. Na imdb 64 %.  ()

Reklama

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Novy Doktor z hor je nahodou ok serial na zehleni/vareni, nebyt hodne sci-fi zapletek v poslednich seriich, nemel bych problem to i doporucit. Proste takovy mix Dr. House a cervene knihovny - zapletky postavene na nejake ulitle diagnoze a vztazich mezi muzem a zenou povetsinou. Celym serialem pak prochazi velky dejovy oblouk konfliktu jedne rodiny, romantickych trampotach hlavniho hrdiny (trochu sociopata) a kolik mleka se vydojilo a kam se to proda. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpolední seriál s lékařskou tématikou z prostředí horské služby. Herecká sestava je sympatická, příběhy jsou zajímavé i když nejsou příliš dynamické, spíše pohodové. Obzvláště kouzelné je idylické prostředí, v němž se seriál odehrává – horské chalupy s girlandami květin a v pozadí zasněžené štíty Alp – prostě pohádka. Působí to až nevěrohodně, skoro uměle. Chtěla bych to jednou vidět na vlastní oči. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Těch pět je pouze pro Hanse Sigla.Ten zbytek je ve scénáři jen nezbytný komparz a i proto to dělá špatný obraz celému seriálu.Scénář s těmi postavami nijak nepracuje =jen je nechá občas se nějak zatvářit a zbytek je na Siglovi.A je to opravdu dobrý herec když utáhne celý seriál za tolik let zpátky sám.Je to pohodář a má charisma ()

Galerie (1 967)

Zajímavosti (3)

  • Seriál výrazně ovlivnil cestovní ruch v okolí místa natáčení. (mar48)
  • Od čtvrté do páté série se podařilo zdvojnásobit počet diváků ve věku od 14 do 49 let. (mar48)

Reklama

Reklama