Reklama

Reklama

Flash

(seriál)
Trailer 18
USA, (2014–2023), 129 h 32 min (Minutáž: 41–44 min)

Režie:

Ralph Hemecker, David Nutter, Larry Shaw, Jesse Warn, Doug Aarniokoski (více)

Hrají:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Patrick Sabongui, Robbie Amell, John Wesley Shipp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(184)

Po oblíbeném televizním hitu Arrow přichází nový superhrdina! Pod seriálem Flash je podepsaný stejný tvůrčí tým, který je zárukou zábavné a napínavé podívané o dobrodružstvích nejrychlejšího muže světa. Hlavním hrdinou je mladý forenzní technik Barry Allen (Grant Gustin) ve službách policejního oddělení metropole Central City. Barry je obyčejný mladík se srdcem hrdiny, který neváhá pomoci těm, co to zrovna potřebují. Když byl ještě dítě, jeho matka byla zavražděna a otec falešně obviněn, odsouzen a uvězněn. Tehdy se ho ujal detektiv West (Jesse L. Martin). Barry vyrůstal v rodině policisty společně s jeho vlastní superchytrou dcerou (a Barryho vysněnou dívkou) Iris (Candice Pattonová). Ale když se nečekaně stává obětí tragické nehody ve výzkumných laboratořích S.T.A.R., najednou zjišťuje, že má neuvěřitelné schopnosti a že se dokáže pohybovat rychle jako blesk. Díky tomu se s pomocí výzkumného týmu z laboratoří S.T.A.R. stává opravdovým superhrdinou. Pod dohledem vizionářského miliardáře Harrisona Wellse (Tom Cavanagh), expertky na biogenetiku Caitlin Snowové (Danielle Panabakerová) a vždy pozitivně naladěného Cisca Ramona (Carlos Valdes) začne Barry testovat hranice svých superschopností. Využívá je k boji proti zločinu, aby už nikdy nikdo nemusel mít podobně tragický osud jako jeho rodina. Bok po boku s adoptivním otcem detektivem Westem, jeho domýšlivým parťákem detektivem Eddiem Thawnem (Rick Cosnett) a Iris, která studuje kriminální psychologii, chrání obyvatele Central City proti mnoha různým superpadouchům – včetně těch, kteří získali zvláštní schopnosti podobně jako on. A když je nejhůř, vypomůže zkušenější superhrdina Arrow! Barry Allen alias Flash pečlivě tají svou skutečnou identitu a kromě toho, že je nejrychlejší široko daleko, dokáže překonat čas a nahlédnout do minulosti i budoucnosti. Sympaťák s úsměvem na tváři se konečně může posunout v životě dál… A to fakt hodně rychle! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Psycho.R k tomuto seriálu (8)

Flash (2014) 

Celkem příjemný pokus o adaptaci. Nejvíc mě potěšilo obsazení Johna Wesleye Shippa, jehož dvacet let starou verzi jsem žral jako malej. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Neskutečně příjemný osvěžení na poli současných superhrdinských adaptací. Scénář je výborně nekonvenční a není příliš statický, takže i když víte, že příběh je ohraničen jednou sérií, nikdy nevíte, v které části se nečekaně stane něco důležitého či neumře nějaká hlavnější postava. Další plus je odlehčenost. A v neposlední řadě úcta k původnímu seriálu, kdy se ctí postavy, vrací se herci, kteří v něm hráli a pokud to jde, tak se zachovává jejich historie (např. Trickster) + při jejich představení můžeme vidět fotografie právě ze seriálu z roku 1990. Za mě komiksové překvapení posledních deseti let i s ohledem na snad jediný skutečně dobrý počin této dekády - Wonder woman. Ps. jediná postava mě neskutečně vytáčí a to Iris. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Výborný pocit z první sezóny pokračuje. Sice se nám tu začínají dost rozevírat nůžky a bojím se, aby tvůrci nakonec dokázali všechny dějové linie ukončit tak, aby to nepůsobilo násilně, ale zatím jsem klidný. A to i protože při sledování první série jsem si říkal, asi ve dvou případech, že se stalo něco, co úplně odporuje vnitřní logice seriálu (včetně důležitých rozhodnutí hlavního hrdiny), avšak scénáristé nejsou hlupáci. Počítali s tím, že se divák zalekne a tyto otázky vznesli do příběhu naschvál. Nakonec vám spadne kámen ze srdce, že je to vlastně dost logické, ale to až díky okolnostem, které (pokud jste nečetli komiksy) naprosto nečekáte. Díky za takové tvůrce, kteří se nebojí udělat něco jinak. Ps. Pro pamětníky je úžasné "první" shledání J.W.Shippa a Amandy Pays, které "Tina" glosuje slovy: "My dva jsme se ještě neviděli." Ve tvářích obou herců v této scéně hraje pobavený pohled, který pomrkává na lidi, kteří Flashe 1990 viděli. ()

Série 3 (2016) (S03) 

První dvě série mají díl od dílu vzestupnou tendenci, výbornou gradaci a nadhled. Během jejich sledování jsem si říkal, že mám strach, aby se tvůrci nezapletli do vlastních sítí a ono se, bohužel stalo. Atmosféra slabší, záporák taky a co jsem začal nenávidět už od začátku, to je Kid Flash - debilní postava, která, je v komiksech a tak se pokusila obměkčit srdce i v seriálu a spolu se Savitarem táhne všechno dolu. Není to vyloženě propad, ale je to slabší. Jsem rád, že DC upustilo od natočení Flashpointu, protože tento příběh má sice potenciál, ale bojím se, že se nedá dost dobře zpracovat, aby fungoval. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Největším plusem čtvrté série je určitě to, že se tu Wally (Kid Flash) skoro neobjevuje. Když jsem si tak pročítal komentáře, tak jsem viděl, že nejsem jediný, koho tato postava štvala. Po prvních dvou sériích jsem si říkal - kam se může seriál ubírat dál? Jelikož atmosféra i příběh a twisty gradují neskutečně funkčně, bál jsem se, že tuto tendenci tvůrci neudrží. A skutečně. Třetí sezóna byla o poznání slabší, neboť se vystříleli trumfy, které mohli být ukázány. A tak se u čtvrté ubíráme jiným směrem, což je, asi, nejlepší rozhodnutí. Je zde mnohem více humoru. Thinker není Savitar, který za moc nestál. A skutečně jsem si říkal, že záporák, který se nemůže hýbat, může být mnohem těžším protivníkem, když ví všechno na světě a každý krok hrdinů zná dopředu. Tom Cavanagh zde ztvárňuje tu samou postavu s jiným charakterem již asi v devíti verzích, což bych měl pochválit, protože se mu daří je odlišit, leč šest z nich jsou pouze epizodní alter ega. Plastic man je, překvapivě, vtipným a dobrým parťákem. Crossover Krize na Zemi X je zábavnější, než předchozí. A mohl bych pokračovat. Jediné minus je, že je zde dost výplňových dílů, kterých v prvních sériích nebylo třeba. Ale i tak je to dobré, leč jinak, než zpočátku seriálu. ()

Série 5 (2018) (S05) 

Prvním dvěma sériím se už, pravděpodobně, žádná nevyrovná. Což je škoda, ale tím, že laťka byla nastavená vysoko, není se čemu divit. Po slabé třetí, která byla nejslabší a začali se v ní dít nelogičnosti, průměrné, ale křečovité čtvrté přišla tato. A musím říct, že jsem se po dlouhé době těšil na každý další díl. Hlavní záporák je sice slabší, ale ta chemie mezi postavami je výborná. Jediné, co tam trochu drhne je postava XS. Ještě mě zamrzelo, že tu přibylo málo postav, které bych si musel googlit, aby je porovnal s komiksovým originálem. Jinak prima, jak jsem psal u Arrowa, zatím nejlepší crossover. ()

Série 6 (2019) (S06) 

Psal jsem dlouhej komentář a pak se mi sekl net. Takže hodně zkráceně, první pulka nic moc, Krize výborná a druhá půlka prima, zkrácení SPOILER vítezství záporačky KONEC SPOILERU prospělo. Vymizení humoru prostřednictvím Ralfa dost chybí a zlepšení nebude, protože ho stanice vykopla. Tak čau :D. ()

Série 7 (2021) (S07) 

Minulou sérii jsem ještě tak nějak omlouval, ale sedmička je naprosto nesourodá směsice bez lineárního příběhu. Všichni se chovají čím dál víc jako idioti a vůbec. Je mi opravdu líto, kam se celá série dobrala. Možná je čas pokusit se odejít nějakou krátkou sérii, jako to udělal Arrow, aby se seriálu vrátila důstojnost... ()

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama