Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Recenze uživatele Dave12345678 k tomuto seriálu (28)

Season 1 (2015) (S01) 

SPOILERY!!! Celá první série je plná hutného rodinného dramatu, vztahů a trapných dialogů. Akční scény jsou nepovedené. CGI je otřesné. Z postav jsem si oblíbil Cat, která celý seriál drží nad vodou díky vtipným scénám. Co se týká hlavního záporáka, je jím Astra. Ta ale ve třinácté epizodě zemře a hlavním záporákem se stává Non. Astra ani Non nejsou ničím zajímaví na rozdíl od jiných DC záporáků. Jejich plán - Myriad je pro mě celkem zklamání, čekal jsem něco lepšího. Těšil jsem se, že ukáží Supermana, bohužel se tak nestalo, pouze jsme viděli, jak si píše s Karou. Z postav mi vůbec nesedne James. Jsem ale rád za cliffhanger a jsem zvědavý, kdo v té lodi je. Další plus je Mellisa Benoist, která hraje Supergirl víc než dobře. Finále série není špatné, ale není moc akční, je spíše opět plné divných dialogů, čekal jsem od něho víc. Nejlepší epizody: World's finest, Falling, For the girl who has everything. Nejhorší epizody: Pilot, Livewire, Fight or Flight. 68% ()

Stronger Together (2015) (S01E02) 

Nebylo to tak špatné. Rozhodně lepší než první díl. Ale ta Astra vypadá tak nezajímavě. A ty bojové scény? Otřesnost. Hodnotím 62 % ()

Hostile Takeover (2015) (S01E08) 

Epizoda, která v této sérii patří k těm lepším. Cat konečně zjistila, kdo je Supergirl. Doufám, že Non bude lepší záporák než Astra. Hodnotím 72%. ()

Season 2 (2016) (S02) 

Druhá série je mnohem lepší než první. Stále je zde na můj vkus hodně rodinného dramatu a hodně se řeší vztahy,,ale už ne tolik jako v první sérii. Každopádně i tak mi přišlo přehnané řešení vztahu Maggie a Alex. Něco mají ale první a druhá série společné. Obě mají nejasného hlavního záporáka. V první sérii to nejdřív byla Astra, poté Non, v druhé sérii jsem si myslel, že hlavní záporák bude Lilian Luthor, nakonec je jím ale Rhea. Rhea je mnohem lepší záporák než Non, přesto není ale z daleka tak dobrá jako jiní arrowverse záporáci. Obrovským oživením seriálu je Lena Luthor, kterou jsem si ihned oblíbil. Konečně se také objevuje Superman. Škoda, že v druhé sérii byla Cat jen ve 4 epizodách. Co se týče grafiky, nastalo obrovské zlepšení od první série. Stejně tak u akčních scén. Cliffhanger hodnotím velice kladně a jsem zvědavý na to dítě, které bylo posláno pryč z Kryptonu. Také mě zajímá, jak to dopadne s Mon-Elem. Obrovský problém mám s Jamesem, jeho snaha být hrdinou je zoufalá. Nejlepší epizody: The Last Children of Krypton, Nevertheless, She Persisted, Exodus. Nejhorší epizody: Mr. & Mrs. Mxyzptlk, Ace Reporter, Star-crossed. Bohužel je celý seriál stále velmi feministický. Celkově hodnotím 75%. ()

Welcome to Earth (2016) (S02E03) 

Docela jsem se nudil. Šéf Kary je strašný, Mon-El je celkem fajn. Nelíbí se mi, že do seriálu motají politiku. Na druhou stranu jsem rád, že se objevila Lena. 69% ()

Survivors (2016) (S02E04) 

Celkem fajn epizoda. Dávám slabší čtyři hvězdičky, protože to bylo poměrně nudné. Jinak se mi líbí, jak spolu spolupracují Maggie a Alex. 73% ()

Crossfire (2016) (S02E05) 

Tento díl hodnotím kladně, hlavně kvůli Leně. Díl ale pokazil James. Ale celkem mě překvapilo odhalení na konci :) 79% ()

Changing (2016) (S02E06) 

Guardian je celkem trapný, ale jinak byla tato epizoda v pohodě. A ten konec ... WOW. 78% ()

Luthors (2017) (S02E12) 

Kdyby v této epizodě nebyl James a neřešily se tolik vztahy, dal bych klidně i pět hvězdiček. Jinak mě tento díl ale bavil. Akce byla velmi povedená, Luthorovi jsou pro mě velmi zajímaví. 83% ()

Mr. & Mrs. Mxyzptlk (2017) (S02E13) 

Celkem zklamání! Modlil jsem se, ať už ta epizoda skončí. Pořád se řešily vztahy, žádná akce, místy to ale bylo vtipné. Byla to jedna z horších epizod seriálu. 57% ()

City of Lost Children (2017) (S02E20) 

Tento díl by vůbec nemusel být špatný, ale byl jen o Jamesovi. Naštěstí se ale neřešil tolik vztah Kary a Mon-Ela jako v jiných epizodách. Rhein plán je celkem zajímavý a uvidíme jak to celé dopadne. 64% ()

Resist (2017) (S02E21) 

Velmi povedený díl, jsem ohromen. Cat se vrátila, prezidentka je mimozemšťan, Kara spolupracuje s Lilian. Stalo se tolik překvapivých zvratů... Bohužel je tento díl velmi feministický, což se mi samozřejmě nelíbí. Přesto hodnotím velmi kladně. 86% ()

Season 3 (2017) (S03) 

Tak konečně mohu říct, že Supergirl byla tento rok dobrá. Ne výborná, ale dobrá. Podle mě je to hlavně kvůli hlavnímu záporáku, tedy Reign. V první a druhé sérii byl hlavní zaporák nejasný a přišel odnikud. Nyní to tak vůbec nebylo. Reign je prostě skvělá. Ostatní dvě Worldkillers byly fajn, ale ne tak dobré. Kromě Reign jsou tady i tři kryptonské kněžky (čarodějnice) včele se Selenou. Dobrým menším záporákem byl i Morgan Edge, připomínal mi Maxwella Lorda z první serie. Akční scény v této se mi sérii líbily, překvapilo mě, že ubylo řešení vztahu, i když i to zde bylo - vztah mezi Alex a Maggie. Neustálé řešení jejich vztahu mě nudilo. Konečně to ale nebylo tak moc feministické jako první a druhá série. CGI bylo také lepší než v minulých sériích, dokonalé to ale nebylo. Můj velký problém s tímto seriálem je James, už mi opravdu leze na nervy. Jeho vztah s Lenou byl otřesný. Ale díky postavám jako je Lena, Winn nebo Sam jsem hodnotil, tak jak jsem hodnotil. Potěšila mě také legie superhrdinů, v níž je Mon-El, Imra a Brainy. Začátek série je povedený, ale když se objevila Reign, začalo to být víc než dobré. Supergirl dostala pořádnou nakládačku (připomnělo mi to trochu Barryho souboj se Zoomem v epizodě 2x6 seriálu The Flash). Následující epizody jsem si také užíval (až na epizodu 14) Poté se ale Kara začala hádat s Lenou, o tom, že si Lena vyrábí kryptonit. Kara prostě nedokázala pochopit, že to používala proti Reign, myslela jen na to, že je to jediná věc, která ji dokáže zabít. Pak jsou zde dvě po sobě jdoucí parádní epizody - epizody 17. a 18. Po epizodě 18 jsem si říkal, že budu hodnotit opravdu vysoko a že se Supergirl nehorázně zlepšila. Vše se ale změnilo na konci série. Devatenáctá epizoda s názvem The Fanatical byla nic moc, na dvacátou se dalo dívat, ale dvacátá první byla příšerná. Předposlední epizoda byla už naštěstí celkem povedená no a finále jsem si užil na maximum. Nejlepší epizody: Reign, Battles lost and won, Crysis on Earth X, part 1. Nejhorší epizody: Not Kansas, Schott through the Heart, The Fanatical. Celkově hodnotím 82%. ()

Girl of Steel (2017) (S03E01) 

Velmi povedený začátek třetí série. První polovina byla trochu nudná, přesto to ale bylo víc než dobré. Akční scény byly velmi povedené, to, že je Kara zničená bylo logické a velmi dobře ztvárněné. Bavila mě také Lena v této epizodě. A nejvíce se těším na to, jak se ze Samanthy stane Reign :) 85% ()

Wake Up (2017) (S03E07) 

Jedna z nejlepších epizod celého seriálu. Sice nebyla moc akční, ale přesto jsem si ji užil. Parádní scéna byla, jak se Samantha stala Reign. Celkem se mi líbí vztah mezi J´onnem a jeho otcem. Ale hlavně se vrátil Mon-El, který se mezitím za 7 let ve 31. století oženil. 87% ()

For Good (2018) (S03E12) 

Mně se tento díl celkem líbil, potěšil mě návrat Lilian. Nevadí mi, že to bylo hlavně o Leně,ale připadá mi to takové výplňové. Měla by se víc řešit Reign. Přesto jsem se ale docela bavil. 78% ()

Both Sides Now (2018) (S03E13) 

Opravdu jsem si tento díl užil. Vidět dalšího z Worldkillerů bylo super, akční scény se mi také líbily. V této epizodě nebyl ani James, takže jsem spokojen. Těším se na další díly, hlavně na to, jak Lena pomůže Sam. Doufám, že už jí došlo, že je Sam Reign. Tato epizoda je jedna z nejlepších z celého seriálu. Bylo zde ale na můj vkus příliš mnoho mluvení, místy jsem se nudil. 86% ()

The Fanatical (2018) (S03E19) 

Žádná sláva. Opravdu jsem se nudil, celá epizoda se soustředila hodně na Jamese, který rozhodně nepatří mezi mé oblíbené postavy. Děj je celkem pomalý, tato epizoda byla výplňová, mělo by se to urychlit, konec série se totiž blíží. Příliš se mi ani nelíbily akční scény v této epizodě. 63% ()

Season 4 (2018) (S04) 

Kdyby mi na začátku této série někdo řekl, že tato série bude nejlepší sérii Supergirl, asi bych se začal smát, protože všechno nasvědčovalo opaku. Začátek byl velmi politický a nudný. Seznámili jsme se se zaporákem Agentem of Liberty, který je docela v pohodě, ale není schopen bojovat. Pak je tady skupina zaporáků Elite, která je opravdu zajímavá. Když se ale na scénu dostává Lex Luthor a všechno v této sérii propojuje, konečně si Supergirl začínám užívat. Lexův plán je opravdu parádní, jeho motivace skvělá, i když není podle mě tak dobrý zaporák jako Reign, je rozhodně další skvělý zaporák v tomto seriálu. I když byly speciální efekty docela otřesné, přesto si myslím, že tento rok se Supergirl opravdu podařila. Byla představen nová hrdinka - Dreamer. Vůbec mě teda nezajímá její minulost, ani nic okolo ní, tato postava mi přijde extrémně nudná. Samozřejmě je to Supergirl, takže jsme se dočkali i řešení vztahů. Na pátou sérii se opravdu těším, protože se Lena dozvěděla kdo je Supergirl a také kvůli Krizi. Nejlepší epizody: Elseworlds, part 3; The Quest for peace; O Brother, where art thou. Nejhorší epizody: Blood memory, American alien, Parasite Lost. Hodnotím 82% ()

American Alien (2018) (S04E01) 

Jedná se o celkem nudný a ne příliš podařený start čtvrté série. Agent of Liberty vypadá zajímavě, ale ti dva sourozenci, co pro něj pracují, jsou strašní. Bojové scény ani speciální efekty nejsou v této epizodě příliš dobré. Oceňuji ale to, že se všichni dozvěděli, že je prezidentka mimozemšťanka. Linka s Lenou byla také dobrá. Celkově hodnotím 62% ()

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama