Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Recenze uživatele KirstenN k tomuto seriálu (12)

Supergirl (2015) 

Co říct k tomuhle seriálu? Na některé díly první série jsem se dokoukala jen opravdu s velkým donucením. I přesto by se ale dalo říct, že jsem si první sérii užila, protože kvalita s každým dílem stoupala. Je to prostě taková oddychovka. A řeknu to upřímně. Kdo se při sledování tohoto seriálu nezamiluje do Melissy Benoist, tak je u mě divnej. Naverbování Melissy byla trefa do černého a nedovedu si představit, že by Supergirl hrála jiná herečka. Melissa má neskutečný charisma a velice dobře ji sekunduje Chyler, kterou taky miluju a nestydím se za to. Celkově se casting povedl na jedničku. Jen Mehcad, který hraje Jamese Olsena mi moc nesedl. První série nabídla několik nezapometulných momentů jako souboj Kary s Red Tornado či díl, kdy byla Supergirl ovlivněna červeným kryptonitem. Nejvíce se mi ale líbilo sesterské pouto Kary a Alex a ženská síla, která srší ze všech stran. No a crossover s Flashem, který je stejně sluníčkový jako Kara, byl taky fajn. Za mě první série 75%. Druhá série je trochu jiné kafe. Seriál se přesunul z CBS na stanici CW a stal se oficiálně součástí světa Flashverse, což seriálu hodně prospělo, což také dokazuje lepší hodnocení druhé série i zde na čfsd. Protože kdo jiný má ty nejlepší a největší zkušenosti s točením DC seriálů než právě CW? Ještě před rokem u mě zcela vedl Flash, v současné době ale nedám dopustit právě na Supergirl. V první sérii musela Kara přijít na to, jak být Supergirl, musela získat důvěru lidí v National City a vymanit se ze stínu svého bratrance Supermana. Ve druhé sérii je ale Kara už stoprocentní superhrdinkou, a proto se může začít soustředit na jiné aspekty svého života. Objevuje svoji ženskost a buduje si kariéru jako reportérka. A to je prostě boží. Navíc byly do druhé série naverbovány úžasné nové postavy jako Lena, Maggie, Mon-El a samozřejmě taky Superman. Tvůrci se nebojí mluvit ani o problematice uprchlické krize a celkově na mě zatím druhá série působí lepším a svěžejším dojmem. A už se nemůžu dočkat, co přinese posledních pět dílů. Bude to ještě jízda. Edit: Tak finále se povedlo na jedničku. Mé karamelové srdce se sice rozesmutnilo, ale zase se otevřely dveře pro pořádný příběh pro Mon-Ela jako člena Legion of Superheroes. A na to se hodně těším. Konečně bude hrdinou se vším všudy. Přesunutí seriálu na CW bylo skvělým tahem. Druhá série na mě zanechala dobrý celkový dojem. První polovina série byla sice lepší než ta druhá, ale celkově druhé sérii dávám 85 %. A už se nemůžu dočkat série třetí! ()

Girl of Steel (2017) (S03E01) 

Tak musím říct, že se podle mě premiéra třetí řady vydařila na jedničku. Bylo tam vše – emoce, super akce, skvělé dialogy a hlavně skoro od všech dobře zahrané. I moje karamelové srdce se při úvodní scéně na chvíli rozzářilo. Nějaká slabá místečka by se taky našla, ale tvůrcům to odpustím. Určitě mě ale navnadili na další epizody. P.S: Morgan Edge mi zatím připadá jako takový nový Maxwell Lord, který mi ve druhé série hodně scházel, takže palec nahoru! P.S.2: Už teď jsem si zamilovala Samanthu v podání Odetty Annable, takže bude pro mě hodně těžké sledovat její transformaci v big bad série Reign. ()

Triggers (2017) (S03E02) 

Třetí série zatím pokračuje ve velkém stylu. Trošku slabší díl než ten předešlý, ale zase nabídl lepšího záporáka. Na Psi byla radost se koukat. Nejvíce mě ale dostaly momenty mezi Karou a Alex. Skvěle zahrané. Říkám si, že by si Melissa zasloužila prorazit i více do světa filmu a věřím, že se jí to jednou povede. Skvělá herečka a navíc so cute! ()

Far from the Tree (2017) (S03E03) 

Díl se mi docela líbil. Ne tak jako první dvě epizody, ale byl celkově fajn. Trošku mě mrzí, že Maggie je v seriálu původem z Latinské Ameriky a přitom Floriana není. To Maggie nemůže hrát nějaká herečka, která je? Třeba by to se Sanvers nedopadlo tak, jak to dopadne. Teprve teď jsem si to o tom původu uvědomila, když se o tom v téhle epizodě více mluvilo. Zpátky k hodnocení epizody. Hodně se mi líbila dějová linka J'onna a jeho otce. Bylo to takové dojemné a prostě hezké. Carl Lumbly byl v téhle epizodě skvělý, doufám, že se v seriálu ještě objeví. No a komický moment Kary ala Britney Spears taky potěšil. Goofy Kara mi chyběla. ()

The Faithful (2017) (S03E04) 

Dobrý díl. Netradiční dějová linka inspirována komiksem, která tu ještě nebyla. Netradiční "padouch", kterého Supergirl nemohla porazit fyzicky. Několik úsměvných momentů jako byl třeba gang malých Supergirl. To vše se mi líbilo. A hlavně ten konec přináší milion dalších otázek, na které nám snad tvůrci dají brzo odpovědi. A taky doufám, že se brzy vrátí Mon-El, Chris mi tam už dost chybí. Na závěr bych si dovolila malé porovnání s Flashem, který mi narozdíl od Supergirl připadá, že je jeho dějová linka trošku nucená a nepřirozená, snaží se být vtipní za každou cenu. U Supergirl je to něco jiného, a proto je podle mě zatím nejlépe rozjetým DCTV seriálem sezóny. ()

Damage (2017) (S03E05) 

Tak tahle epizoda mě vůbec nezaujala. Přirovnala bych ji k epizodám Luthors a Ace Reporter z minulé série, kde byla taky v centru dění Lena. Nic protí ni nemám. Katie mám jako herečku ráda. Jen mi Lenin příběh přijde momentálně zbytečný a nudný. Jo kdyby z ní později v sérii udělali pravou zlou Luthor, tak to by bylo něco jiného. Na Sanvers scény jsem vůbec nekoukala, protože bych to asi nepřekousla. Bylo tam taky málo akčních scén, ale musím říct, že záchrana letadla byla parádní. Potěšily mě taky scény Kary a Samanthy, taková detektivní dvojka ve stylu Kara a Mon-El z minulé série. Morgan Edge byl taky skvělý, ten chlap má charisma. Na to že epizodu režíroval Kevin Smith bych čekala opravdu více akce, možná i nějaký hint o Mon-Elovi nebo obecně o Legii. Doufám, že v průběhu série dostane Kevin možnost zrežírovat nějakou fakt nadupanou epizodu, nejlépe s Legií po boku Supergirl. ()

Midvale (2017) (S03E06) 

Super díl, který se sice odehrával hlavně v minulosti, ale to mi nevadilo. Bylo úžasné vidět, jakým způsobem vzniklo mezi Karou a Alex tak silné sesterské pouto, které mají doteď. A musím říct, že castingově se díl hodně povedl. Izabela Vidovic v roli Kary zaválela, vypadala hodně jako mladá Melissa. No a Olivia Nikkanen ji dobře sekundovala. A už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu, protože Mon-El bude zpět a vypadá to hodně záhadně. ()

Wake Up (2017) (S03E07) 

Skvělá epizoda, ve které sice bylo málo akce a spíše hodně mluvení, ale to vůbec nevadilo. Naopak. Tato epizoda totiž otevřela dveře několika dělovým linkám, které nás tuto sérii čekají. Celkově se mi v téhle epizodě líbily všechny dějové linky, a to se mi stává málokdy. Bylo fajn vidět, že se vztah J´onna a jeho otce někam posunul. "Hnědá voda" mě hodně rozesmála. Winn dostal taky více prostoru a měl dobré hlášky, takže palec nahoru. Zrod Reign byl epický. No a o Karamel se vůbec nebojím, protože všichni víme, jak to na CW chodí (viz Olicity). Btw Mel a Chris jsou tak talentovaní a jejich chemie je neskutečná. ()

Crisis on Earth-X, Part 1 (2017) (S03E08) 

Celkově se mi letošní crossover hodně líbil, víc než ten loňský. Jestli bude crossover i příští rok, tak si neumím představit, jak by ten letošní překonal. Líbila se mi hlavně akce - kostelová bitka a závěrečná bitva byla TOP. Bylo super vidět rozdíl, jak se s nacisty vypořádává třeba Flash a jak obyčejní smrtelníci jako Alex či Sara. Celkově se mi interakce mezi Alex a Sarou líbily a že Alex dostala více prostoru. Ale největší pochvalu si zaslouží Melissa, která byla v roli Overgirl neskutečná. Legendy nesleduji od poloviny druhé série, ale Steinova smrt mě hodně zasáhla. Zasloužil si šťastný konec. Líbily se mi interakce mezi legendami. Uvažuji, že seriálu dám druhou šanci a začnu na něj zase koukat (momentálně sleduji jen Supergirl a Flashe). A už se těším na midseason finále Supergirl. ()

Reign (2017) (S03E09) 

Úplně nevím, co si mám o podzimním finále myslet. Připadá mi, že je v zápletce až příliš děr, které doufám tvůrci v průběhu série zacelí a určité věci nám dovysvětlí. Finále neurazilo, ale taky úplně nenadchlo. Na druhou stranu nabídlo první a ne poslední epickou bitvu mezi Reign a Supergirl. Obě dámy to zahrály skvěle. Začínám si taky myslet, že scénaristi Karu nesnáší, protože kolik věcí musí chudák holka protrpět a teď nemluvím o Reign. Každopádně se těším na další epizodu, ve které nám snad představí Legii více do hloubky a taky doufám, že Mon-El a spol. začnou konečně říkat pravdu, protože je evidentní, že něco tají. ()

Legion of Super-Heroes (2018) (S03E10) 

Midseason premiéra se mi líbila. Pořád se mi ale zdá, že je v příběhu hodně děr, které se snad v dalších epizodách alespoň částečně zacelí. Hodně se mi zamlouvala dějová linka Kary a Brainyho. Jesse Rath to zahrál skvěle a hodně jsem se u toho nasmála. Obecně si nepamatuju, kdy jsem se u epizody Supergirl tolik zasmála a hlavně J'onn předstírající že je Kara byl highlight epizody. Co se mi naopak nelíbilo bylo to, že tvůrci udělali Mon-Ela tak slabého. Čekal tak dlouho než konečně dostane oblek a bude superhrdina, proto nechápu proč nevyužili jeho plný potenciál. Snad to v dalších epizodách napraví. ()

In Search of Lost Time (2018) (S03E15) 

Nepamatuji si, kdy se mi naposledy nějaký díl tolik líbil. Připadá mi, že všechny hlavní postavy dostaly v epizodě dostatečný a zajímavý prostor, což se tvůrcům docela často nedaří. Dějová linka M´yrnna byla povedená, Carl Lumbly je neskutečný a stejně tak David Harewood. Také pro Lenu to byla nejlepší epizoda, konečně byla využitá správným směrem. Speciální pochvalu si zaslouží Odette za svůj herecký výkon, přála bych si, aby v seriálu zůstala i v další sezóně. Trénink Kary s Mon-Elem byl super, moc se mi ale nelíbila Kařina hra na pravdu, vyčetla mu věci, které se většinou staly ještě před tím, než se dali spolu dohromady a za které se několikrát omluvil. Na druhou stranu se snad mezi nimi vyčistí vzduch a trapnost a v dalších dílech bude jejich vztah sílit, i když jen na přátelské bázi. ()

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama