Reklama

Reklama

Ženatý se závazky

(seriál)
  • USA Married with Children (více)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (více)

Hrají:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (622)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem vždycky od srdce nesnášela. Hlavně proto, že se opakuje ten samý 'humor' dokolečka dokola, postavy jsou z většiny extrémně nesympatické a v některých dílech běží nahraný smích za každým slovem, a proto mi tento sitcom způsobil vždy akorát bolehlav. Chabý a zbytečný počin. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Postava Ala Bundy drží seriál značně nahoře, protože jinak nejde o nějaký úžasný seriál, kde by diváka bolelo břicho od smíchu. V podstatě se veze na vlně seriálů, které jsou očividně plánovány pro masu (Přátelé, HIMYM, Krok za krokem,...) a člověku odjinud než z prostředka Gaussovy křivky nemají moc co nabídnout. 50% ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Kvalita možno nie je oslňujúca, ale nevidel som ani jednu jedinú časť, na ktorej by som sa nebol pobavil. Taká bizarná rodinku sa len tak nevidí. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě se mi bohužel nelíbí právě to, s čím seriál stojí a padá- ta nevraživost mezi členy rodiny, vyjadřovaná rádoby vtipnými hláškami, mi nepřijde zábavná, jen naprosto nevkusná a ubohá. Nevím, jestli je to v originále lepší, ale aspoň s dabingem se na rodinné "pošťuchování" nedá koukat bez toho, abych po chvíli postavy nezačala upřímně nesnášet... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

"Ale, to jsi musel přijít domů?" Jednou v noci po letošním finále Stanley Cupu jsem při přepínání kanálů narazil na sitcom, který jsem do oné chvíle znal akorát podle názvu. Tehdy jsem měl čest shlédnout epizodu s číslem 245, konkrétně "Reqieum za přítele". Oproti původním očekáváním mě celkem bavila, a jakmile jsem viděl v letním programu Nova Cinema další českou reprízu této proslulé komedie, neváhal jsem a pustil jsem se na dlouhotrvající tůru (poslední 262.díl byl vysílán koncem listopadu) s rodinkou Bundových a jejich sousedy a známými. Už od počátku mě chytl typický humor tohoto seriálu založený na slovních přestřelkách a narážkách na manželské soužití. Chytl mě proto, jelikož byl černý jak noční obloha a parodoval tak různé americké kýčovité idylky. Na americké poměry je tato dávka sarkasmu až nevídaná. V tomto směru nejvíce exceloval hrdina mistrovského zápasu středoškolské fotbalové ligy 1966 Al Bunda, který tehdy zaznamenal čtyři touchdowny v jednom zápase a pak si vzal Peggy a stal se z něj nejhorší prodavač bot na světě. Další postavy sice nejsou špatné, ale za hlavním hrdinou zaostávají o třídu. Jak to ovšem ve světě seriálu chodí, postupem času přichází úpadek kvality. Zde to bylo přibližně v půlce - od 7.série (s příchodem Sedmy, ach, jak mě iritoval) je to bohužel za čtyři až tři a půl. Je to i kvůli tomu, že ony narážky na Marcyino poprsí, Kellyinu promiskuitu nebo Budovu oblíbenost u holek po neustálém opakování už moc nerozechvějí bránici. I ta nadsázka nefungovala jako dříve. Přesto tento seriál má v sobě slušnou porci zábavy a rozhodně dokáže zabavit, jen bych doporučoval stejně jako uživatel monolog dát si při sledování nějakou přestávku. A na co nesmím zapomenout, je pochvala pro český dabing, který slaví další úspěch, i když v případě Ženatého s odřenýma ušima. Proč? Docela mě iritoval doslovný překlad dialogů nebo nevelký počet herců, co se na dabingu podíleli. Co se právě herců týče, jejich volba byla správná a s jiným dabingem bych si to představil nedokázal. Konečné hodnocení - čtyři hvězdy - jednu jsem dal dolů za onen kvalitativní pokles, přesto si s odřenýma ušima zasloužil místo v topce. *** Doplněk (21.4.2009): Podíval jsem se i na originál. Ten je taktéž úžasný a s výjimkou Ala je samozřejmě lepší než hlasově skvělý dabing. Oblíbený díl: 6x12 - Takhle se cítil Sinatra. "- Ale, proč ty mi nikdy nepošleš nějakou růži?" - "Nesnáším tě, Peggy." ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (7) - 48. ročník (za rok) 1990 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal, 49. ročník 1991, 50. ročník 1992 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ed O'Neill, 51. ročník 1993 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Katey Sagal ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Rodina, kde má každý velké chyby, ale právě to je drží dohromady. Docela dobrá zábava, i když občas se až moc opakuje. Jinak, Peggy mě fakt dožírala :-) ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Postupně jsem téhle blbině přišla na chuť a přidávám hvězdičku:-) Ne, že bych sledovala pravidelně, ale když běží klidně se kouknu a nechám se rozesmát. Zatím nejvíc se mi líbil díl, kdy Peggy navezla rodinu do bowlingového turnaje a pak jakýsi vánoční díl, kdy měl Mr. Bunda krámek plný spratků. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu geniální, na druhou trapné až hrůza. Občas humorné, občas se dá smát celé dlouhé minuty. Al Bunda je borec :) ale zbytek "jeho týmu" (rodina, sousedi) mu nedosahuje ani po kolena. Za sebe hodnotím lepší průměr (hlavně díky Al Bundovi), tudíž 3*. ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o takové té obyčejné americké rodince, někdy jsou tam opravdu neuvěřitelně vtipné scény. ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Kdo by nesmutnil nebo nezaplakal nad takovým kulervoucím osudem tohoto příkladného manžela a otce.Prodávat boty jej neuspokojuje a spíš než vlastní žena, jej vzruší kus žvance. No a děti, tak ty se taky zrovna nepovedly. Dcera blbá až to bolí a syn, byť hetero, odpuzuje snad všechny buchty na míle daleko. Je až podivuhodné, že ještě nezačal píglovat homo zadky (zde jsem chtěla použít "klátit", ale nechci zbytečně vzrušovat jednoho mého ňuňu fanouška). ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovka, která pravidelně brázdí české televize. A já to mám rád. Al Bunda a jeho hlášky jsou nesmrtelné! 4 hvězdy. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Prošel jsem si duševní očistou nebo co,ale ze čtyř hvězdiček dávám na odpad.Bavilo mě to jako malýho,ale když jsem si uvědomil o čem to je,tak jsem se na to...! ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

První díly měly na čem stavět, ostatní už byly jen kopie těch předcházejících s vymyšlenými mnohdy trapnými příběhy... O tom, jak Al chce zachod, tabuli.... Nu... ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Reklama

Reklama