Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Akční thrillery pro penzisty. Jak diváky, tak herce. Že je obsazení okořeněno tu a tam nějakou atraktivní osobou na věci nic nemění, protože mnohé herecké výkony stojí za starou belu. O scénáři je snad lepší se ani nezmiňovat. Jestli vás trápí nespavost, ideální prostředek jak ji přemoci. Usnete šťastni v lůně přírody:-))) A usnete značně pobaveni: příjezd a odjezd auta a vyrojení se z něj v jedné, namátkou vybrané, epizodě se konal 22x. Patolog je také vysoce kvalifikovaný odborník, protože diagnóza "je to rána buď kovovou trubkou nebo sekerou" mě fakt rozsekala:-))), vysazujeme dveře zasazené do futer a podobné rozvernosti... Skoro se mi chce říct, že je to tak blbé, až je to dobré:-))) ()

route60 

všechny recenze uživatele

Ano vzniklo to na Nově ale to neznamená že se musí jednat o brak ale jak mnozí zdejší panáčci hodnotí Tv Novu a né seriál samotný který je fajn na nedělní večer, parta policistu vyšetřuje různé případy v krásném prostředí Šumavy a řeší své každodenní starosti a režisér Jaroslav Soukup se konečně vykašlal na dementní filmy typu Jak ukrást Dagmaru a natočil pohodový seriál při kterém nemám konečně chuť udělat s televize parašutistu. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Na Modravu mě nalákala Šumava. Nádherné záběry ze známých míst Šumavské přírody (moje srdeční záležitost), a ještě kvůli tomu že případy jsou inspirované skutečnými událostmi. Proti seriálu jsem nic neměl. Neříkám, že je to nějaký trhák nebo detektivka náročná na přemýšlení, ale prostě příjemná oddychovka. Příjemná Soňa Norisová, sympatický Satoranský a i ta Boušková, Myslím si, že koukat se to dá. ()

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediné pozitivum je životní role pro kadeřnici z Discopříběhu :) a trapně dopadá i snaha o lidový vesnický humor. E1 Travička - nenadchne, neurazí. Nejtrapnější, za každou cenu vtipný policista Michal Holán? zůstavá i nových epizodách. E2 Studna - Jastraban, pošťačka mladice ve Favoritu. E4 opravář veteránů a hráč v rašelině. Trapné snahy o humor Boušková-Holán, Venca-kurva to nezachrání a ani Medvecká nevyniká. E5 Dlouhá ves a incest, ukradení králíci a dva podobní strejci...trapný humor, jeden doktor úplně na všechno...a tak to pokračuje až do konce seriálu. E6 fingované přepadení sámošky, mrtvola v řece a žena násilnického alkoholika. Asi nejvíc mě irituje policajt Jasňačka a nepovedený vesnický humor. E7 Módní přehlídka a problém Norisové se šamstrem. E8 Vykradený krám, černý odběr elektřiny a podváděná psychicky nemocná žena. E9 Modelka a smrt lichváře. E10 Volání do zahraničí přiblblého kluka. E12 Ztracená učitelka, češtinář Vízner, falešná tisícovka, zloděj kol - lepší díl , už bez Jasňačky. E13 Zastřelená v lese, ukradená mumie. E14 Mrtvola u rybníka, ukradené známky, podvod při vybírání důchodu a vykradený konzum. E15 Mrtvá na hřbitově, autobusáci a Jasňačka se vrací.. E16 Ukradený obraz, auto i ryby, hadí žena a svatba, ...zazvonil zvonec a Modravy je konec...hurááá a přetrvává podobný pocit zmaru jako u seriálu Případ pro exorcistu, a to co se mi líbilo na prvním dílu zde už nebylo. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtu si tady s pobavením komentáře uživatelů, jejíž jediná zkušenost s prací policie ČR je, že se koukali na seriál Pitaval. Opravdu mně vždycky velice rozčílí, když někdo vyhledává chyby na seriálech, které měly vzniknout pouze proto aby pobavily napjatého diváka, který kouká na všechny ty vraždy a násilnosti v amerických seriálech. Soukup natočí klidnou kriminálku z prostředí našich krásných hor, kde jsou v hlavní roli policisté z obvodního oddělení, kteří řeší nejrůznější případy. Všem divákům je jasné, že vraždy a podobné těžké případy by si okamžitě převzaly vyšší orgány PČR, ovšem na takový seriál se podíváte, aby si vaše duše odpočinula a nehledáte všemožné důvody seriál napadnout a zkritizovat. Je to podobné, jako když dnešní "filmový specialisté" nachází v 30 případech majora Zemana, že v záběru XY jede auto co se vyrábělo až další rok a že v době vyšetřování na vozovce být nemohlo. Za mě je seriál velmi pěkný, i když má své profesní i herecké nedostatky, na vlastní chyby se koukejte doma, máte jich tam určitě víc než v tomto seriálu. Poklona všem samozvaným kritikům a jejich otřesným způsobům vyjadřování. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Natáčení probíhalo také v obcích Klatovy, Sušice, Filipova Huť, Hartmanice, Nezamyslice, Prášily, Železná Ruda, Radešov, Chotěšov, Jelenov, Vchynice-Tetov, Annín, Opolenec, Dlouhá Ves, Janovice, na Turněrově chatě a hradu Klenová. (M.B)
  • Most, na který bývá často záběr před scénou u chaty majora Racka (Jan Pohan), se nachází u obce Annín, stejně jako majorova chata. (ArthasKarfa)
  • Chata, kde se ukrývá zmizelý Valdman, se nachází na okraji osady Dobronín na Kozích hřbetech. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama