Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Zneužívat Šumavu pro natáčení takových hovadin je trestný čin ! Hnusná estetika, kdy všichni chodí oblečení jako z tržnice /žádný Luther/ personál na oddělení žere vlašák z papíru u PC... složitost případů nulová, postavičky místních tragické. Prostě seriál pro všechny, kdo oceňují staré normalizační kousky. Účast kvalitních herců - paní Medvecká - ach jo, hlas Laury Palmer prodává v sámošce v Srní ? Proč ??? ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Pamatuješ, jak jsem ti vyprávěla, když tady na podzim začne lejt, tak by se z toho člověk zcvoknul? Víš, co jsem si v takových chvílích říkala? Že jednou zase bude hezky. Jemné tóny zaznívající v doprovodu nádherných záběrů na pomalu se probouzející Šumavu. Jaroslav Soukup se nesnažil o věrohodné zobrazení práce policistů, ale pouze o vystihnutí nátury západní části naší malé republiky. Sympatické herecké obsazení, velké případy i malé osobní p(r)ožitky jednotlivých postav, vtip, smutek a drsná krajina šumavská. Policie Modrava není dokonalá, ale je příjemná. A člověk si tu dokonalost tou příjemností rád nahradí. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Samozřejmý je hlavní neduh a to každý týden jeden zapeklitý mord. Jestli to jde pochopit snadno v New Yorku, hůře v Midsomeru, tak opravdu těžko v Modravě, kde nežije ani 100 lidí. Pokud se přes to přeneseme je to "pohodová" kriminálka (dá-li se to tak napsat), ve které osudy a "charaktery" jednotlivých policajtů často hrají hlavní roli. Vraždy jsou totiž i přes úpornou snahu scénáristů většinou jasné i díky tomu, že vrahem je vždycky "ten novej"... Ale! Díky krásné přírodě, a civilní Soni Norisové se na to dá dívat. Jen tomu Kubovi prostě chybí Hajnej... nebo aspoň Anče. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Druhý díl docela zklamal, čekal jsem hlubší záběr do případů a do osudů lidí a nějakou invenci, ale stále se to točí kolem stejného tématu a to jsou peníze, dluhy, exekuce... to neumí scénárista vymyslet něco nového? Dneska je tohle v každém novém českém seriálu a už to začíná být otravné a nudné. Vše tak nějak klouže jen po povrchu a pro diváka nepřináší ani napětí, ani humor, ani zajímavé lidské vztahy. Jediné co potěší, je účast některých starších herců v seriálu, kteří i malým štěkem strčí do kapsy všechny ty novodobé herecké hvězdy. Zatím nehodnotím, ale pokud se i další díl bude točit opět kolem peněz, dluhů apod.. tak hodnocení půjde dolu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypařit se bez peněz nebo s penězma, to je sakra rozdíl." Když začnou uniformovaní obvoďáci vyšetřovat vraždy, tak to nemůže dobře dopadnout. Vyšetřování totiž nemá žádnou strategii, ale zato neuspořádanej chaotickej pohyb policistů po obvodu je naprosto vynikající. Nasmál jsem se do sytosti, když se na rekognici vedle sebe postavili pouze podezřelí, když se zajišťovala trasologická stopa fotograficky na mobil bez měřítka i když byla omezována osoba na osobní svobodě, přestože nikdo netušil, čeho se měla dopustit. Jakákoli vyšetřovací metoda zkrátka dostala filmový parametry a vznikl z toho celkem nepoživatelnej blivajz. Přesto dvě hvězdy za tu nechtěnou komedii dám a nevylučuju, že se nepobavím u dalších dílů. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Natáčení probíhalo také v obcích Klatovy, Sušice, Filipova Huť, Hartmanice, Nezamyslice, Prášily, Železná Ruda, Radešov, Chotěšov, Jelenov, Vchynice-Tetov, Annín, Opolenec, Dlouhá Ves, Janovice, na Turněrově chatě a hradu Klenová. (M.B)
  • Lokace pomáhal vybírat šumavský znalec Emil Kintzl z Kašperských Hor. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno