Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
Akční / Rodinný / Fantasy / Krimi
USA, (1966–1968), 49 h 59 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Adam West, Burt Ward, Alan Napier, Neil Hamilton, Stafford Repp, Cesar Romero, William Dozier (vypravěč), Yvonne Craig, Burgess Meredith, Anne Baxter (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(120)

Recenze (40)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vidím, že šesťdesiate roky boli proste crazy, lebo takéto niečo sa nedá natočiť len tak. To proste musí prísť buď s nejakým pobláznením alebo nafetovaním. Tento seriál bol tak neskutočne trápne, gayovito a smiešne natočený, že je to až dobré. Počnúc legendárnou zvučkou každej časti "Batmaaaaaan" cez šablónovité otĺkanie všetkých zločincov kujúcich plány proti Batmanovi za zvukov a obrázkov ako SPLASH! BOOOM! UFFFF! či BIFF!!! končiac vyriešením každej smrteľnej situácie, v ktorej sa Batman a Robin ocitnú, sa tento seriál proste stal legendou, či už si každý povie, čo len chce. Adam West v podaní Batmana a jeho tesný kostým nehovoriac o Robinovi boli proste satiricky brutálny, čo pekne dopĺňal večne nervózny komisár Gordon. Od príchodu Batgirl navyše v poslednej sérii oživenie jednotlivých častí a ešte bizarnejšie situácie, ako napr. bitka v tme, či pod vodou a zakončené tým, ako Batman a Robin v kostýmoch a v plachte idú na masáž. To už bolo naozaj na poklonu tvorcom :) Tri hviezdičky dávam kvôli tomu, že ja uprednostňujem dramatickejšie podanie tejto komiksovej postavičky. 65 % ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ešte za čias, keď u nás existoval len tzv. prvý a druhý program, sa dal sledovať na rakúskej ORF, myslím, že vtedy to bol dosť obľúbený seriál pretože sme ho pravidelne sledovali. V dnešnej dobe by už nenadchol, mal slabé efekty, staromódne kostýmy a naivný dej, ale netreba zabúdať, že to bol seriál, ktorý sa natáčal ešte v 60. rokoch minulého storočia. ()

Rominator

všechny recenze uživatele

Van Williams a Bruce Lee jako The Green Hornet a Kato měli "okenní cameo" (objevili se v okně ve chvíli, kdy Batman a Robin šplhali nahoru) v délce 25 vteřin v epizodě s názvem "The Spell of Tut". Později v té samé sezóně se ještě objevili ve dvou crossover epizodách "A Piece of the Action" a "Batman's Satisfaction", kde se v Gotham City snaží dopadnout plukovníka Gumma. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Klasická hraně-cartoonová adaptace slavného komiksového superhrdiny, která se stala kultovní právě pro svou ironickou špatnost. Adama Westa musela hodně role poznamenat (cameo v tBBT, starosta ve Family Guy, popř. Catman ve Fairly OddParents), nedávno však zemřel. Taky záleží na náladě, s jakou se díváte, Joker vypadá víc nevinně než původní Ronald McDonald. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (40)

  • Adam West (Batman) dostal od štúdia povolenie ísť raz na Halloween v batmanovskom obleku a na Batmobile. Takto oblečený navštívil tri domácnosti a ľudia, ktorí v nich bývali, takmer zamdleli od úžasu pri pohľade na Batmana a Batmobil odstavený pred ich domom. (T2)
  • Seriál o hrdinovi Batmanovi a jeho pomocníkovi Robinovi, který se dosti lišil od jeho komiksové předlohy, vyvolával v 60. a 70. letech minuleho století vlny nevole u fanoušků jeho komixových dobrodružství, v pozdějších dílech se již ani postavy nedrželi kreslené předlohy. (galba)
  • Herec Burgess Meredith, který hrál padoucha Tučňáka, diváky zaujal zejména svým chrochtavým smíchem. Netušili však, že je to jen z nouze ctnost. V roli totiž musel kouřit, což mu jako odpůrci nikotinu dělalo potíže. Po každém potáhnutí se začal dusit a měl nutkání kašlat, což se snažil maskovat právě oním kuckavým smíchem. [Zdroj: Deník.cz] (Duoscop)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Reklama

Reklama