Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Master19 

všechny recenze uživatele

Samozřejmý je hlavní neduh a to každý týden jeden zapeklitý mord. Jestli to jde pochopit snadno v New Yorku, hůře v Midsomeru, tak opravdu těžko v Modravě, kde nežije ani 100 lidí. Pokud se přes to přeneseme je to "pohodová" kriminálka (dá-li se to tak napsat), ve které osudy a "charaktery" jednotlivých policajtů často hrají hlavní roli. Vraždy jsou totiž i přes úpornou snahu scénáristů většinou jasné i díky tomu, že vrahem je vždycky "ten novej"... Ale! Díky krásné přírodě, a civilní Soni Norisové se na to dá dívat. Jen tomu Kubovi prostě chybí Hajnej... nebo aspoň Anče. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policie Modrava je celkem povedený policejní seriál zasazený do exteriérů nádherné Šumavy, jejíž panoramata krásně doplňují atmosféru. Působí civilně a věrohodně a občas zazní i nějaká ta vtipná hláška. Obsazení je bezproblémové. Za zmínku stojí především trio S. Norisová, J. Satoranský a Z. Palusga. Co mi vadilo, byl kurz němčiny. Ten působil jak z nějaké trapné nepovedené komedie a v podstatě tam vůbec neměl smysl. Byl zbytečný a ubral Policii Modrava jednu hvězdu, bohužel. I hudba by mohla být povedenější, ale o tu v krimi seriálu až tak neběží. Takže v podstatě spokojenost. ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka se sympatickou dvojicí. Po dlouhé době kriminálka, kde po sobě nikdo neřve. Ne, že by to bylo extra realistické, ale já už mám prostě po krk, těch uřvaných nadřízených karikatur, kteří neustále držkují a peskují svoje podřízené, ač už mají za sebou desítky úspěšně vyřešených případů. Seriál bohužel sráží dvě věci. Ta první je linka s místníma drbnama Boušková, Medvecká a ta jejich kamarádka, co neustále hledá chlapa. Tohle ten seriál staví na úroveň primáckých telenovel. Druhý problém je šablonovitost scénářů, které jsou opravdu jak přes kopírák. Stane se vražda, kriminalisté obejdou příbuzné, spolupracovníky, popřípadě lidi, co by o tom mohli něco vědět, např. servírka v místní hospodě. Tito vyjmenovaní lidé kriminalisty VŽDYCKY odkážou na agresivního přítele, dlužníka, šéfa a pod., tedy první podezřelé. Tito podezřelí NIKDY nejsou pachateli. Navíc mlží a VŽDYCKY něco vyšetřovatelům zatají. Většinou se jedná o naprosté kraviny, které nemají důvod zatajovat. Slouží to pouze k prodloužení minutáže a větší dramatizaci. Takže kriminalisté neustále pendlují tam a zpátky, aby zjistili, že pachatelem je VĚTŠINOU úvodní odkazovatel na podezřelé, tedy ta výše zmíněná servírka, spolupracovník apod. Vsadím se, že když mrknete na pět dílů např. čtvté série, tak minimálně u třech dílů se budete smát, jak to dokonale sedí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tato particka policajtu, v cele s nepouzitelnym Satoranskym by nevyresila ani kradez kola. Naivni a kycovite. Nechapu, jak nekteri mohou chvalit herecky vykon Norisove, ta ma mimiku jako Ben Affleck:-). Nova uz odvysilala horsi serialy, vzhledem k produkci kriminalnich serialu na CT ale musim zustat u jedne hvezdicky. Sledovani tohoto serialu v mem pripade vidim jako uzavreny pripad. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Druhý díl docela zklamal, čekal jsem hlubší záběr do případů a do osudů lidí a nějakou invenci, ale stále se to točí kolem stejného tématu a to jsou peníze, dluhy, exekuce... to neumí scénárista vymyslet něco nového? Dneska je tohle v každém novém českém seriálu a už to začíná být otravné a nudné. Vše tak nějak klouže jen po povrchu a pro diváka nepřináší ani napětí, ani humor, ani zajímavé lidské vztahy. Jediné co potěší, je účast některých starších herců v seriálu, kteří i malým štěkem strčí do kapsy všechny ty novodobé herecké hvězdy. Zatím nehodnotím, ale pokud se i další díl bude točit opět kolem peněz, dluhů apod.. tak hodnocení půjde dolu. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Lokace pomáhal vybírat šumavský znalec Emil Kintzl z Kašperských Hor. (M.B)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • Seriálové Podhorsko je ve skutečnosti obec Nezdice na Šumavě. Část obce Nezdice se jmenuje Pohorsko. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama