Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

Paldini

všechny recenze uživatele

Jsem celkem nešťastný, že jsem se díval na první dvě části, a to z důvodu, že jsem podle zdejších komentářů očekával naprostou bombu a viděl jsem trapárnu s několika klišé (potrhlý vědec ve službách tajné organizace, přestříhávání drátků u bomby) a mnoha nesmysly např. pistole, která střílí za roh ve scéně, kdy hlavní hrdinka vběhne do výtahu kolem ní lítají kulky a přitom střelci teprve přibíhají zpoza rohu, supertajná organizace, o které nesmí nikdo vědět má nabouchaného liftboye ve výtahu v normálním mrakodrapu a vůbec chování tajných služeb je nějaké takové naivní. Herci jsou vesměs velmi nesympatičtí až na onoho zbrklého vědce a na jakéhosi psychologa tajné organizace, který je mi sympatický jen tím, že ho hraje Angus Scrimm. Takže mé neštěstí spočívá v tom, zda dát seriálu ještě šanci nebo to bude ztráta času. Zatím nehodnotím.----------Po dvou dodívaných sezónách musím přiznat, že mě seriál i přes hromadu hloupostí a nelogičností chytil pomyslným drápkem. Nicméně, nehodnotím, protože jsem se zatím nedočkal smysluplného uzavření hlavní dějové linky. ()

Perry- 

všechny recenze uživatele

Počet sérií: 5 (1.,2.,3.,4. série - 22. dílů; 5.série - 17 dílů) 1. série - 4* - Zajímavý seriál, nevidí se každou chvíli. Seriál sice není moc věrohodný (hacknout PC pře kartu, která je na něm položená OPRAVDU nejde), ale o to přece nejde. Hlavní je to, že seriál udrží diváka v napětí a přiková ho k obrazovce. 2. série - 5* - Ještě lepší než první. Seriál se dostává na vrchol, děj graduje. Akce, hacking, "klonování" a zajímavé zvraty. Konec 2. série je velmi povedený, a donutí vás shlédnout třetí. 3.série - 4,5* - První polovina těží z finále 2.epizody a drží vás pořád v napětí, co že to se Sydney ty 2 roky vlastně bylo. Odhalení je dost povedené. Bohužel pak se děj začíná mírně vléct, až do posledních 2 dílů, které opět pobaví. 4. série -2-3* - Tak bohužel. Čtvrtá série dopadla dost mizerně. Nejen, že nemá hlavní dějovou linii (každý díl= 1 záporák, co na konci zemře), ale i se nám nějak ztratil Rambaldi. Zhruba do 15 dílu je to tak na 2*, pak se to začíná zlapšovat, a opět je tu pár dějových zvratů. Celkově je 4. série tak na 3*, prostě průměr na poli akčních seriálů. Nepřekvapí, neurazí (i když pár dílů by mohlo). 5. série -3,5* - Tak 5. série se narozdíl od čtvrté zase docela povedla. Jednotná dějová linie, jeden záporák (spíš organizace), některé zajímavé momenty. Pár výhrad bych měl, např. nejasná situace okolo Vaughna, Sydney a její dítě apod. Všechno jednou končí. I seriál Alias. 5. série je tak na 3-4* Celkově: Celkově je Alias velmi povedený seriál. Pokud překousnete méně povedené díly a polovinu 4. série, dostane se vám vynikající zábavy, ketrá vás v 1. sérii chytne a nepustí až do svého, řekněme hollywoodského konce. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže, trvalo to čtyři roky než se jedna z našich komerčních televizí (ano, ta která nás častuje Silvestrovskými Tanečními Hodinami a podobnými zvěrstvy) rozhoupala a dotlačila svým divákům tenhle po všech stránkách kvalitní akční seriál - teda až na logiku děje, ale o tu tady ani v nejmenším nejde;). Ale dočkali jsme se a já si během třetí série vypěstoval takový návyk na Melissu George, že jsem ochoten přísahat že roztomilejší a víc sexy totální blond mrchu jsem neviděl. Mazlymazlymazly;) Celý seriál je vybaven skvěle zvolenou hudbou nejen autorskou, ale i z kategorie various artists. A vůbec největší zážitek? Jenn s blond mikádem jen v bílých postelových sexyhadříkách... Z čehož si asi můžete udělat úsudek o tom, jestli jsem tvůrcům seriáu jejich záměr sežral i s navijákem nebo ne;) Po všech těch pěti sériích mám pro tento takřka výhradně pozlátkový seriál solidních 80% a special thanks za to, že jsem objevil krásnou Míu;) ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Já jako nevim. Začalo to fakt dobře, ale přišlo mi, že pak se to začíná celé překombinovávat a ztrácet ve vlastních intrikách, navíc mi lehce přišlo že se tam začíná rozpadat styl (jak moc to má být o přehnaných, ale smysluplných konspiračních hrátkách a jak moc to pak má být o nějakých mystických pravěkých konspiracích v dnešní době) 4* za začátek, potom sem to postupně přestal sledovat. Ne, že by to nebylo dobrý, ale u takovéhleho seriálu mě nelogičnosti prostě hrozně ruší. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bez diskuzí jeden z nejlepších seriálů posledních let. Řemeslně na velmi vysoké úrovni (hlavně střih a skvělá hudba - jak původní od Michaela Giacchina, tak i různé převzaté skladby) a i dějově většinou hodně obstojné (i když dost slabších dílů by se samozřejmě taky našlo - především valná část čtvrté série je dost zbytečná). Tahle věc se navíc může pyšnit spoustou výborných postav, a to jak hlavních (Michael Vaughn, Jack Bristow, Arvin Sloane, Irina Děrevkovová), tak i epizodních, které jsou často obsazeny opravdu lahůdkově (Quentin Tarantino jako excentrický záporák, Ethan Hawke v dvojroli!). Kromě již zmiňované trochu slabší čtvrté série si všechny ostatní drží svoji poměrně vysoko nasazenou laťku, za úplně nejlepší považuji asi druhou a třetí. V páté sérii se naštěstí dostatečně důstojně uzavřou snad všechny klíčové dějové linie a osudy v podstatě všech důležitých postav. 1. série: 80 %, 2. - 3. série: 90 %, 4. série: 70 %, 5. série: 80 % ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Sark měl původně hrát jen v několika epizodách. (HellFire)
  • V roku 2002 J. J. Abrams daroval Jennifer Garner na narodeniny ružový bicykel. Odvtedy bola Jennifer vždy prvá na pľaci a občas vítala producentov, štáb a kolegov zvonením na zvonček. Taktiež niekedy odzváňala aj prvú klapku daného dňa. (martin1m2)
  • Jenna Fisher se ucházela o roli Sydney Bristow. Později prohlásila: „Řekli, že se jim líbil můj herecký projev, ale nebyla jsem dost sexy.“ (HellFire)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama