Reklama

Reklama

Případy detektiva Murdocha

(seriál)
  • Kanada Murdoch Mysteries (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Kanada / Velká Británie, (2008–2024), 219 h 14 min (Minutáž: 42–88 min)

Hudba:

Robert Carli

Hrají:

Yannick Bisson, Helene Joy, Jonny Harris, Thomas Craig, Lachlan Murdoch, Georgina Reilly, Kristian Bruun, Mouna Traoré, Arwen Humphreys, Jonathan Watton (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(288)

Obsahy(1)

Seriál vychází z detektivních románů Maureen Jenningsové, které čtenářům představily Williama Murdocha, člena torontské policejní stanice, muže, obdařeného zvláštním druhem přímo vizionářské intuice, a především člověka, jenž na hony předběhl svou dobu. Neboť Murdoch si na rozdíl od mnoha svých policejních kolegů i nadřízených moc dobře uvědomuje význam a váhu všech vědeckých objevů, jimiž konec devatenáctého století doslova překypuje. Objevů, jejichž použití v kriminalistice najednou otevírá netušené možnosti detektivní práce, vyšetřovacích metod, jejichž použitím lze nad jakoukoliv pochybnost usvědčit pachatele nejrůznějších - i těch nejzávažnějších trestných činů. S obrovskou chutí se tak vrhá do všech dobrodružství, které před něj kriminalistika a jednotlivé případy staví. Ani Murdoch by ve světě, nepříliš přejícím novotám a pokroku, samozřejmě nemohl pracovat zcela sám. Naštěstí našel víc než schopnou pomocnici v doktorce Ogdenové, patoložce, ochotné vyzkoušet každý, byť na první pohled sebebláznivější Murdochův nápad. (Takovým je například pokus o rekonstrukci podoby člověka z jeho lebky.) A nezapomínejme ani na konstábla Crabtreeho, který se ve svém moderně uvažujícím šéfovi vidí, jednou by chtěl být jako on a zatím mu alespoň spolehlivě sekunduje.
Seriál se v Kanadě stal doslova diváckým hitem a s úspěchem je sledován i v řadě dalších zemích. Velkou zásluhu na přitažlivosti má představitel hlavní role, sympatický Yannick Bisson, jenž zatím u nás není příliš znám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající historicko-detektivní seriál. Hodnocení : 5 * a 78 - 89 % , výstižný komentář - VIZ : rt12 . Mimochodem, Yannick Bisson se díky titulní roli stal v Kanadě jedním z nejpopulárnějších herců. Faktická poznámka (červen 2018) : 1. - 6. série měly po 13 epizodách, 7. - 10. série + právě vysílaná 11. série mají po 18 dílech (poslední díl 11.série byl v úterý 19.června 2018) . ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Pro mne zklamání. Čekal jsem něco starosvětského, jako třeba Hercule Poirot. Ale tohle je jak Kriminálka Miami hozená do kulis přelomu 19. a 20. století. Příliš rychlé tempo, střihače bych nechal za trest natáhnout na skřipec a režisérovy dal pár lekcí waterboardingu. Škoda, scénář byl pěkný, dialogy šli a kamera byla téměř excelentní. Zdá se mi, že tady někdo chce zatřást oslíkem. Má smůla je, že přitom cílí na publikum, mezi něž nepatřím. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Já tomu hovňouskovi nemůžu přijít na chuť. Snaha byla, někdy menší, někdy větší. Yanick Bisson, co to je za vořežpruta?! Nezajímavé podání epizod ještě podkresluje slabé technické zázemí. Kamera nenavodí divácký zájem, střih seriálu je hodně amatérský, statické scény jsou s ním ještě více statické. Jednotlivé epizody řeší vše na základě dialogů, to je patrné pro literární předlohu, ale aby s tím nutně musel operovat i seriál, to už mně přišlo moc. Samozřejmě, že od toho neočekávám jakýkoliv akční prvek, ale dívat se na Yanicka Bissona, je opravdu lapálie. Scénář přece jen má nějaké originální nápady ohledně detektivních případů. Ono je to taky o tom, že trend seriálů se výrazně posunul do dynamické roviny a obstarožní detektiv Murdoch nikdy s něčím takovým nedisponoval. Napadlo mě, stalo se mu vůbec někdy, že by nějaký případ nevyřešil.? CSI kundy z Miami, Las Vegas a potomci Rexe, těm se nikdy nestalo, že by něco zdárně nevyřešili. A jestli ano, nevím o tom. Ale ten Murdoch je nějaký neomylný. Jakmile se dozvím, že něco nevyřešil, hned přitlačím na hodnocení. Do té doby mně nezbývá než pogratulovat těm, kteří Murdocha obdivují, Yanick Bisson je pro ně herecká hvězda a se seriálem pravidelně loví záhadné i akční zážitky. Já jsem s ním ulovil akorát tak nudu. 20% ()

rationibus 

všechny recenze uživatele

Detektívny seriál z Toronta prelomu 19. a 20. storočia. .Dosť povrchné, ale aj tak dobrá voľba, keď hľadáte niečo ľahšie, oddychové. . Sympatický hlavný predstaviteľ a občas ako bonus voľajaká známa osobnosť. .Akurát s tou historickou časťou vidím problém : často ju možno zbadať maximálne na dĺžke sukní, klobúkoch či absencii áut. Všetko je také uhladené, čisté - a nemyslím tým len napr. ulice, ale aj príbehy samotné. . A akoby sa tvorcovia chceli vysporiadať s niektorými nie príliš chvályhodnými stránkami svojej histórie - vyriešiť jeden taký prípad, či ho aspoň prelakovať na ružovo. Načo ? ()

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

Ono si to těch pět hvězdiček asi nezaslouží.Ale...Takže první:Murdoch sám a jeho genialita,druhá za prostředí viktoriánského Toronta,třetí za dr.Ogdenovou a ..No,tady by výčet hvězd mohl skončit a mé hodnocení by se ustálilo na průměru,nebýt dílu s mluvícími panenkami v páté řadě který mně totálně megahustodémonsky odrovnal a nadchl.Tolik napětí,strachu a geniality v padesáti minutách,to je smrtící kadence i na mně,otrlého konzumenta mysterözních děl.Takže dávám tomuto počinu plný počet a doufám,že mně Murdochova genialita bude oblažovat i nadále.Amen. ()

Galerie (7 047)

Zajímavosti (23)

  • Policajta, ktorý nespozná pri príchode predsedu vlády, si zahral Stephen Harper, vtedajší skutočný predseda kanadskej vlády. Mimo Kanady však táto scéna bola nahradená inou, v ktorej sa miesto Harpera objaví iný, bradatý herec. (ČSFD)
  • V epizodě "Murdochova noc v Kanadě" se objevil v roli Jeroma Bradleyho, bývalého snoubence Dr. Gracové (Georgina Reilly), její skutečný manžel Mark O'Brien. (janejudyjune)

Reklama

Reklama