Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně naivní, hrozné "herecké" výkony některých postav. Hlavní postava v podání Norisové by se spíš jako šéfová policejního oddělení hodila jako hodná zdravotní sestra do Růžovky, Tomsa by mohl zastoupit malýho Olivu v My všichni školou povinní a pan Satoranský si střihnul dalšího Kubu z Krkonošských pohádek. Tvůrci udělali z policejního sboru hodný a chápající tým, který všechno vyřeší, protože je vede neskutečná intuice, souhra náhod a zločinci v oblasti Šumavy jsou jaksi na palici. No co už, stalo se, protože nedělní večery dávají všude hovno, tak jsem zvolil tuhle "oddychovku", celkem jsem se nasmál a kroutil hlavou nad naivitou některých dílů. A ještě něco - pokud je seriál vedený jako krimi, asi je něco špatně, když pachatele ve většině příběhů uhodnete už po 20 minutách...A to jsem se dozvěděl, že Nova se chystá natáčet další díly. Tak třeba se dočkáme od šéfa Horské služby, kterého hraje hokejový expert ČT Pospíšil i rozboru koz Soni Norisové elektronickou tužkou, nebo si střihne roli sňatkového podvodníka Vašet Tittelbach za nezapomenutelné zážitky u sportovních zpráv. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě podepisuju honajzův komentář. Ano, 1. oddělení nebo Devadesátky jsou samozřejmě někde jinde, ale troufám si tvrdit, že mimo nich je Modrava v záplavě často až směšných pokusů o různé variace krimi žánru to nejlepší, co která televize od roku 1990 v oboru krimi vytvořila. Samozřejmě velké plus je za nádhernou šumavskou přírodu, ale i herecké obsazení je docela sympatické, postavy normální (tohle je případ, kdy ženská vedoucí funguje), případy nejsou nějak uměle komplikované a je to celé takové normální. Jestli by Šumava byla vylidněná? No, to se říká o Midsomeru taky. :) Je to tak 70 %, ale trochu nadhodnotím. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři série nabídly seriál, který má svůj styl a ten ani trošku během těch spousty dílů nezmění. První série dopadla výborně, zbytek se už jen vezl v zaběhnutých kolejích a kvalitativně snad i trochu dolů. Případy byly většinou vraždy nebo pohřešovaní, ze kterých se pak opět vyklubala vražda. Jen sem tam byl nějaký náznak originálního vyřešení, jinak takové ploužení se za pachatelem.  Celkově však jde určitě o seriál, který je pohodový a většině nenáročných diváků TV Nova se bude líbit. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pilotní a poslední díl s ukradeným náhrdelníkem. Stačilo. Špatenka. Není to chyba ani herců (rozkošná Soňa Norisová), ani exteriérů, ani zápletky jako takové, ale překombinovaného scénáře a hlavně pana režiséra. Zbytečně a hnusně nedodělané a trapné. Všichni se snaží být světoví ve vršení motivů, zápletek a postav na místě činu, přitom by stačilo frknout jeden jakýkoliv jednoduchý zločin a to ne nutně vraždu, ještě ke všemu na Šumavě. Kdyby si tak vzali příklad z české klasiky (Hříšní lidé...) a raději pořádně vybudovali atmosféru a psychologii postav. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdy za to, že filmaři vytáhli paty z prahy a na rozdíl od Bukowského se komerčně soustředili na malebnější části naší země. Soňa Norisová je krásná ženská, tak těch hvězd nelituji. A nakonec režizér se taky pochlapil, protože ty Soukupovi filmy od Byl jednou jeden polda II. jsou absolutní nekoukatelný imbecility. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • V 8. díle na konci, když přijede doktor za Cermanem, potká nahoře Haničku s dítětem, která pronese: ,,Táta, dole." Jak ale zaznělo v 1. díle, není to její otec, ale bratr. (ČSFD)
  • Když se technik pokouší stáhnout kamerový záznam ze dny vraždy, objeví se pouze zrnění. To je ale nesmysl, protože kamery nahrávají digitálně a pokud někdo smaže jejich data, není tam nic, co by mohlo zrnit (zrnění je výsadou analogového záznamu). Takže správně se měla objevit hláška typu „file not found“ a podobně, nikoliv zrnění. (pjotri)
  • Majitel chaty jí po dohodě s tvůrci seriálu celou natřel, aby vyšel filmařům vstříc. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno