Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer

Recenze (118)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Pilot překvapivě o dost lepší, než trailer naznačoval. Přesto Supergirl nesahá ani po kotníky svým seriálovým bratrům. Zatímco Arrow udělá z jedněch z hlavních postav lesbičky, nikdo ani nemrkne. Arrow i Flash mají po svém boku ženské partnerky a superhrdinky, o Agents of SHIELD ani nemluvě, a nedělají z toho velké "haló", avšak jakmile se v National City objeví ženská hrdinka, tvůrci o tom musí mluvit alespoň třikrát během deseti minut... Supergirl je hodně daleko od super, jak se dalo očekávat, ale druhou šanci si zřejmě zaslouží... Update po shlédnutí všech epizod: Druhá šance se vyplatila. Závěr těžko uvěřitelný, ale přesto mi bude seriál chybět. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Supergirl neměla nakročeno špatně. Když zacházíte s postavou, která je jen vývarem z jiného superhrdiny, musíte být buď zatraceně kreativní, anebo vyměnit kontext, aby z výsledku něco kloudného bylo. Dojem, který ve mně zanechal první díl, by takový, že trvůrci zvolili variantu č. 2 a namísto patosu přidali humor a nadsázku. Po pár dílech bylo ale jasno, že jsem se fatálně zmýlil. Zápletky jsou tuctové, zpracování levné a bez atmosféry, příběh generický, patosu vrchovatě. Škoda. Melissa Benoist byla celkem sympatická žába. ()

Reklama

Standic1 

všechny recenze uživatele

1. serie - Čtyři díly za mnou a já to vzdávám a rovnou pouštím epizodu 18, a to jen proto, že se zde objeví Flash (za tu je první hvězdička). Nejen, že Superman je pro mě naprosto nejvíc nejnudnější superhrdina, ale už k němu přibyla i Supergirl. Vysvětlete mi to prosím už někdo... vždyť ji/jeho zraní jen Kryptonit, a to navíc pokud se k nim dostane blízko. Jak to, že každého neodpálí laserem z očí, aniž by se k někomu přiblížili? Proč (jak nám ukázala i epizoda s Flashem), když je tak rychlá/rychlý, tak proč každého rychle nečapnou, neodzbrojí nebo já nevím, proč ho třeba nevyhodí na oběžnou dráhu země? Ach jo, chápu, že Supergirl se zatím "zaučuje", ale to jak po každé přiletí a "efektně" (ty lana, na kterých visí snad nemuseli ani digitálně odmazávat) přistane metr před záporákem, nečekaně, ale opravdu nečekaně ji dostane hned z první a tváří se u toho překvapeně, je pro mě stále záhada. Neříkám, že seriál je k ničemu, záporáci se povedli (za ně je druhá hvězda), herecky to taky ujde, ale akce je taková odfláknutá a celkově to nemůže ani za mák obstát proti konkurenci Flashe a Arrowa. 2. serie - tak tohle jsem po velmi špatné první serii opravdu nečekal, druhá serie mě naprosto dostala, přechod k nové stanici se vyplatil a Supergirl u mě jednoduše boduje. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má přednost proti svému staršímu bráškovi v tom, že je vtipnější, hbitější, alčnější. Jeho nevýhodou je naopak dosti slaboduchý scénář, děsná spousta klišé, srcebolných keců a spousta zbytěčných postav, co jednají dosti nelogicky. S přibývajícímí díly se stává seriál nudnější a nudnější. Po dvouch řadách ho mám plné zuby. Supergirl je kočka, její šéfová taky, ale jako celek průměr. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Supergirl je skvělý seriál. V mnoha ohledech kopírka klasických devadesátek, ale dovedená k dokonalosti. Mytologií Kal-Ela překypující ke hvězdám, snoubící v sobě naději, osudovost, předurčenost, akčnost, láskyplnost, vytrvalost a píli, že pokud jste superhrdinou, dokážete cokoli. V podstatě mě bere celá ta zrcadlová opona Smallvillu, nemající jen nějaký obyčejný závan nostalgie, ale naopak mnohem víc, než se může na první pohled zdát. Od hereckého obsazení, chování postav, atraktivních zápletek, Supermanských vychytávek, až ke dnešní popkultuře, která nemá problém parodovat sama sebe. Samozřejmě, mi uhranula hlavní hrdinka, název seriálu a ta úzká provázanost s komiksovým světem stanice CW. Možná konečně přijdu na chuť i seriálu jinému, jímž jsem dříve spíše opovrhoval. ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • Na ComicCone 2018 moderátor navrhol, či si nemôže Alex (Chyler Leigh) zaobstarať Legion prsteň, aby mohla lietať po meste so svojou sestrou. Následne Jesse Rath prsteň skutočne vytiahol a podal ho Chyler Leigh. Vysvitlo, že ho Jesse ukradol z oddelenia rekvizít, načo Mehcad Brooks reagoval: "So this is why we can't have nice stuff, Jesse." (Broccoli_)
  • Na ComicCone v každom rozhovore po natočení 5. série môžete počuť hercov skandovať: "Pants! Pants! Pants!" Nadchýnali sa tak zmenou kostýmu Supergirl z dievčenskej minisukne na nohavice. Raz svojim hlasným počínaním prerušili aj interview s hercami z Black Lightning. (Broccoli_)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama