Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 2
USA, (2011–2025), 105 h 20 min (Minutáž: 31–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(13) / Epizody(140)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele MT_Y k tomuto seriálu (7)

Murder House (2011) (S01) 

AHS Murder House - Není to série, který mě nějak bavila, ačkoliv u hodně spousta lidí má hodně kladné hodnocení a nejen na této stránce, já prostě nebo spíše mě tato řada opravdu neupoutala. Z 12 dílů mě bavily zhruba 3 a to taky né 100%... Je hezké ukázat jak v domě jsou řekněme uvězněné duše zemřelých, a dokážou předstírat před majitely, že jsou jakože živý a že vlastně pravými majitely jsou oni duchové no a případně Jessica Lang. U této serie nebudu prodlužovat nějak dlouhým komentem, bylo by to absolutně zbytečné a tak. 1 hvězda 15% ()

Asylum (2012) (S02) 

AHS Asylum - Od 1. Do posledního dílu absolutní spokojenost! Tuto sérii zbožňuji a jsem opravdu rád, že existuje. Tato série si nepohrává pouze s psychikou učinkujících, ale i s divákem a to mám moc rád. Už jen snad dodám skvělé herecké ''nasazení''. Zachary Quinto, Lili Rabe, James Cromwell, Even Peters a především Jessica Lang a Sarah Paulson!! 5 hvězd a 100% a kdybych mohl hodnotím ještě výš! ()

Coven (2013) (S03) 

AHS Coven - Patří u mě k nejlepším hodnocením, neboť hrají tam skvělí herci, zápletka ač klasická nicméně skvěle podaná. Ukázána nejen strana dobra, ale i toho zla a to i psychika toho zla a že i zlo může mít určité slabiny! U této série toho nemám moc co dodat, ač se seriál tváří že vlastě hlavní herečkou je Taissa Farminga, absolutně si umím představit serál celkem i tuto serii bez ní. Opět úžasný herecký výkon Jessicy Lang jako v řadě předchozí a to i Sarah i Lili Rabe... Nemám k této sérii extra co dodat, tudíž to ukončuji a jdu hodnotit. 5 hvězd a 100% - Krátké oduvodnění - Od prvního do posledního dílu jsem se koukal rád a nepřeskakoval pasáže, což se mi nestává často, neboť jsem opravdu silný kritik na filmy, zde možná je to tím že je to má krevní skupina jsem absolutně spokojen tak jako u řady předchozí. U které jak jsem psal, kdybych mohl dám těch procent i hvězd o spoustu navíc. ()

Freak Show (2014) (S04) 

AHS Freak Show - Tato série po zhlédnutí všech 7 ( Vždy v originálu po vydání) je v pořadí druhá, která mě zklamala a nebavila! ---- !!!! MOŽNÝ SPOILER !!!! ---- Ano, je hezký a celkem správný vidět také to vnímání lidí, kteří se jakýmsi způsobem liší od běžně vnímaných lidí, nicméně tam to začlo a tam to pro mě skončilo. Tato série, mohla klidně mít jen namísto dílů 13 jen dílů 6 a nic by se asi moc nestalo. Byli tam herci, za které jsem byl moc rád, že hráli v této sérii a taky to byl posléze jediný důvod proč jsem seriál dokoukal do konce a to Finn Wittrock, Jessica Lang, Angela Baset, Kathy Bates, Frances Conroy a Samozřejmě Sarah z Evanem. Jinak opakuji, serál je pro mě absolutně zbytečný tedy tato série! Ano, některé části byli přiznám zajímavé například, když Dandy opravdu zmagoří, část klauna apod. Nicméně na výsledku to stejně nic nemění. 1 hvězda a to za obsazení! ()

Hotel (2015) (S05) 

AHS Hotel - Tuto sérii mám rád především úžasnému výkonu Denisu O'Hare, který řekněme je tentokrát sám tahoun celé série. !!!!!! SPOILER !!!!!! ----- Také jeho smrt byla velmi dojemná a jediná vlastně dojemná, protože Denis svou postavu no zkrátka jako kdyby to byl on. Táhl tam Humor (Místama někdy černý humor) , také obrovskou dávku emocí a empatie a rozuzlení v tom, jak byl muž od rodiny aj. že ho syn ve finále přijal to všechno prostě skvělé! Ale abych ohodnotil trochu i seriál samotný nejen jednu postavu, tak od začátku jsem měl obrovské podezření na to jak to dopadne ''Kdo je vrah'', kdo za tím stál apod. Při trochu přemýšlení to opravdu šlo uhodnout, nebo minimálně vést určité podezření. I přesto že můj odhad byl správný, nemohu říct že je to špatně, naopak skvěle to bylo ukázané apod. V neposlední řadě bych se chtěl vyjádřit k Stefannie jako hraběnka absolutně skvělá role, užasně nasazený hlas takový temnější, tedy minimálně na počátku a je pravdou jak tu již někdo psal, její řekněme minulý život byl lepší, záživnější a celkově zajímavější! No a v poslední řadě, abych taky řekl nějaký negativ, tak obrovsky mě tam štvalo, že série byla spíše opravdu o tom sexu apod. Za což prostě strhávám určité body. 4 hvězdy - 75% ()

Roanoke (2016) (S06) 

AHS Roanak - Absolutně mi série nevadila, ačkoliv uznávám že první polovina byla skvělá a měla obrovský potenciál, nicméně také uznávám, že následující druhá polovina série byla nudnější a nezáživnější řekl bych. Nic z toho nemění na tom fakt, že série jako celek byla dobrá. Proč? Byl tam strach, byla tam celkem dobrá zápletka, finále nebylo nejhorší a herci předevšim Sarah, Even, Lili, Kate a Angela dělaly seriál ještě zajímavější. 4 hvězdy ( Jednu ubírám vážně za druhou polovinu, která se spíš táhla) a cellkem 68% ()

Cult (2017) (S07) 

AHS - Cult dle mě nebyla sice ne nejhorší ale ani nejlepší řada. Celý seriál jsem Dokoukal jen díky Evanovi, Sarah a no prostě Winter. Tato řada pro mě nebyla moc záživná a celkem jsem se v AHS zklamal. Některé herecké výkony, těm se občas nedalo ani věřit, dále jen mě obrovským způsobem začíná iritovat, jak seriál se bohybuje od 5. Série především okolo sexu a díky nebo i díky tomu mě seriál přestává bavit. Zhrnutí - Ano, je skvělé ukázat nějakého psychopata a zasadit ho do dnešní doby, ano co uznávám je hezky se podívat na lidskou psychiku, kterou předvedla (Skvělé předvedla Sarah) a na houpačku mladé dívky, která chce jen aby ji někdo vlastně měl rád. Ale nic víc v tom seriálu opravdu nemělo potenciál, je mi líto. AHS Cult - 3 ✨ a cirka 37% To vše díky zmíněným postavám a hrající se psychikou. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama