Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (99)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zaujímavé,ale tá tiesnivá atmosféra... no ja ju nepociťujem. Pár kvapiek umelej krvi už dnes horor neurobí. Trocha duchariny, tak povediac netradičnej, tu je, ale čakal som jej oveľa viac. Vtedy by to bolo naozaj strašidelnejšie, no to, že sa prejde pár postáv popred kameru, mi husiu kožu veľmi neurobí. To je pocit po prvých častiach, po polovici ale zistíte, že je to zaujímavé skôr niečím iným, ako ste čakali. Lange vo vrcholnej forme, to som ani nevedel, že vie tak skvele zahrať. Herecky ale vystupuje výrazne aj Kate Mara, mladá Farmiga má našliapnuté nasledovať staršiu sestru. Vďaka deju sa to oplatí sledovať. Dosť upúta, má svoje zvraty aj prekvapenia. V prvej sérii boli len dva časti slabé, inak všetko výrazný nadpriemer, najmä halloweenske časti. Záver však nenadchol. O druhej série veľký prepad až k šialenostiam s Lady Gaga. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murphy - Falchuk jsou géniové. Co ještě nevymyslí... A co dělají s těmi herci - dokonalost. Takové mají být seriály - řada za řadou stejní herci v jiných zvrácených rolích - jen tak se poznají kvalitní herci. Asylum zatím pořád vyhrává na celé čáře. A Jessica Lange... Srdeční záležitost tento počin. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělý hororový seriál, který vždycky něčím překvapí. Není to takový ten klasický seriál. Zde je každá série vždy o jiném příběhu a jiných postavách. Což má svoje kouzlo, protože si každý divák minimálně jeden příběh zalíbí. V některé sérii jsou duchové, někdy čarodějky, jindy zase ďáblové atd. Zajímavé je, že v celém seriálů jsou někteří herci stejní, akorát mají jinou roli. Ze začátku jsem si říkal, že to bude strašně zmatené, že je to chyba, ale později mě naopak mrzelo, že se nějaký herec v sérii opět neobjevil. Až neuvěřitelně si některé oblíbíte, obzvláště Jessicu Lange. Zajímavostí také je, že v celém seriálu je obsazení už známých herců. Skoro každého herce jsem odněkud poznal. Nejvíc se mi líbí, že se s tím tolik nemažou. Krve, brutality, a hlavně zvrácenosti je v seriálu spoustu. Zvratů se tady taky najde dost. Když už se stane něco mimořádného, tak je to docela síla. Kolikrát jsem byl překvapený, kdo za tím vším stojí, nebo co se všechno najednou mrknutím oka změní. Dokonce se občas objeví i ten černý humor, který dodává pořádnou šťávu. Garantuji vám, že se vám zalíbí také hudba. Ta má snad největší plusko. Díky ní to vytváří nádherně hororovou atmosféru. To samé určitě i znělka dané série. Každá je originálně zpracovaná a má hodně co do sebe. Co je taky dost hustý, tak že některé série jsou občas propojené. Jako že ne doslova (pro diváka, co neviděl všechny díly, tak to ani nepostřehne), prostě se občas například v jednom dílu objeví někdo z jiné řady (myslím postava, nejen herec) a pro fanoušky to bude mít takovou kouzelnou spojitost. Ovšem abych to furt jen nechválil, nebral bych to za nejvíc top seriál. Je výborný, ale na plný počet hodnocení bych to neviděl. Cca od páté řady začaly být některé díly nudné a občas to už s AHS nemá moc co společného. Většinou se i stane, že od začátku série se toho tolik neděje a zkomolí to všechno až nakonec. Nebo ty konce? U nich taky většinou nejsem moc spokojený, jsou bohužel takové nehororové, což dokáže diváka zklamat. V tomhle AHS chybuje. Závěry jsou pro mě velmi důležité a tady to prostě většinou zmrví. Chybí mi taky lekačky. Jsou tady, ale není jich moc. Co mě štve ale úplně nejvíc (teda asi bych to neměl dávat za chybu), že asi tak 96 % dílů skončí vždy uzavřeně. Na seriálech miluji to, že se mám vždycky do příštího dílu na co těšit, že mi to nedá spát. Ovšem tady tomu tak není. Tady to nepotřebuji vidět hnedka za sebou. Protože opravdu každý díl skončí prostě tak, že je pokračování úplně jasné, nebo být ani nemusí. Tohle je velká škoda. Co taky nemusí určitou skupinu diváků bavit je to, že je to občas až moc přeplácané. Myslím tím, že je to někdy nesmyslné nebo takové divné. Jenomže to je i to, co my vlastně na AHS milujeme. Komentuji i každou sérii zvlášť. Celkově seriálu dávám 9/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.séria: Dom, v ktorom chce rodinka začať nový život, má obyvateľov, z ktorých niektorí nie sú nadšení príchodom nových členov a ich osudy sa spoja...navždy. 2. séria: Prostredie psychiatrickej liečebne aj samotný príbeh, doplnený skvelou hudbou a Jessicou Lange nastavili latku poriadne vysoko a myslel som, že bude vrcholom celého seriálu Mýlil som sa. 3.séria: Coven, odohrávajúci sa v prostredí školy pre čarodejnice vďaka Delphine a čiernej rasistke Marie Laevauovej si nedával servítku na ústa a zaťal do pre Američanov citlivého obdobia štýlovo. 4.séria: Freak Show pokračuje v téme predsudkov, tentokrát voči postihnutým ľuďom a inak orientovaným jedincom. Vďaka Else, Dandymu, Jimmymu či Ma Petite si seriál zamilujete a prepojenie zo sériou Asylum je zapracované výborne. Najlepšia séria AHS.Zatiaľ. 5.séria: Upíri, pátranie po sériovom vrahovi a samotná história hotela Cortez sú dostatočne zaujímavé k tomu, aby bolo možné aj toto pokračovanie seriálu ohodnotiť ako úspešné. A Evan Peters opäť exceluje. 6.séria: Šiesta séria mala skončiť piatou epizódou a všetko by bolo v poriadku. Aj keď rozprávanie príbehu formou dokumentu v prvej polovici trochu vadilo, od šiestej časti sa to točilo ako reality show a súdiac aj podľa reakcií ďalších užívateľov tento pokus nepadol na úrodnú pôdu a väčšinu divákov sklamal. American Horror Story si prešiel ťažším začiatkom, aby neskôr priniesol skvelé predstavenia s obľúbenými postavami a nakoniec padol na samé dno. Ďalšie dve série už budú okomentované priamo pod sériami Cult a Apokalypsa, nakoľko niekoho z čsfd napadlo nepridať ich k prvým šiestim sériam.A nájsť ich potom ako napíšete American Horror Story je takmer nemožné. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

1. série ****(55%) Docela neukočírovaný tvůrčí guláš, který sází na ostrou a hrubozrnou vizualizaci a na přeplácané dějové zvraty a v neposlední řadě na neuspořádanou míchanici hororových témat. Silnou stránkou jsou naopak herci. Mladé hvězdy i filmové, či seriálové ikony drží napětí přes zmíněnou překombinovanost na zábavné úrovni, bohužel jen jednorázového charakteru. Podruhé není třeba vidět. Čekal jsem seriálovou variaci na Amityville, ale postupně se z toho vyklubalo docela nevyspělé rozmazlené seriálové děcko, které kupí motivy vcelku bezmyšlenkovitě a sází více na snahu šokovat, než hororově zmrazit. Škoda, uvidíme v jakém duchu bude pokračovat druhá série. 2. série **** (80%) Asylum už od titulkové scény, která je mimochodem opět jedno velké top notch pokoukání, ukazuje, že se bude na co dívat, a přestože i ve druhé sérii budu opakovat neduhy té první (překombinovanost motivů a lacinost mnoha rozuzlení a bambilión klišé), tak musím říct, že jde o hodně výživný galimatyáš. Epileptická optika tomuhle blázinci sedí, stejně jako velmi kvalitní a trefný casting. Jessica Lange je skvělá, ale třeba takový James Cromwell u mě vítězí. Tvůrci Falchuk s Murphym se opravdu nebojí ničeho, od extrémní brutality po nevyzpytatelné zvraty, často ale neznají zdravou míru a to jejich dílo sráží "jen" do nadprůměrných vod. 3. série **** (85%) Coven rozčtvrtí opět brilantně zvládnutými opening credits,ze kterých běhá zejména ve voodoo části mráz po zádech. Dějově je to zase na dané téma velmi experimentující a nevyzpytatelná houpačka, ale tak nějak jsem si na psokočičkovský dortík Falchuka a Murphyho zvykl, také protože třetí série disponuje potřebnou nadsázkou a není to jen čarodějnická "selanka". Každá nová série AHS disponuje ještě zajímavější hereckou sestavou a třeba takový Danny Huston vyloženě baví. Tahle Americká Hororový Příběh mě začíná bavit víc a víc. 4. série - **** (86%) Doposud nejlepší série, která sice trpí všemi neduhy svých předchůdců, ale na druhou stranu nabídne nespočet bizarních postav. Jinými slovy - total freak show. A to od úvodní znělky po závěrečné titulky. Znovu zopakuju, že je velká škoda, že se tvůrci opakovaně neumí vyhnout jisté naivity ve scénáři a laciných zjednodušení. Hloubku AHS chybí od první série, ale ona americká hororová úchylnost je v celém seriálu všudypřítomná a ve Freak Show dvojnásob. Proto jako seriálový veterán rád přimhouřím obě oči a nechám se unášet bizarními prostocviky dua Murphy/Falchuk i do čtveřice. ()

Galerie (1 923)

Zajímavosti (216)

  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Chris Zylka se měl původně objevit ve dvou epizodách druhé řady jako hluchoněmý pacient. Tvůrci však byli nuceni jeho postavu radikálně omezit na pár scén v jedné epizodě, a to vše proto, že si Chris odmítl kvůli roli oholit hlavu. (Vojt@P)
  • Postava Kita Walkera (Evan Peters) má stejné jméno jako alter ego Lee Falka. Jedná se o fantoma, který se objevil v několika knihách, komiksech, videohrách i filmech. (Mrs.Blue)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama