Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2025), 105 h 20 min (Minutáž: 31–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(13) / Epizody(140)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele hooofi k tomuto seriálu (3)

Coven (2013) (S03) 

S tématem čarodějek se ztotožňuji a tak můj komentář není tak objektivní, jako je u mě zvykem, už jen proto, že jsem po čas s jednou žil :-) Tématické prvky obsažené v příběhu jsou pokryty ve velké míře uspokojivě - krása, zloba, bláznivost, marnivost, zrada, ale i loajálnost ke klanu a ochrana ostatních čarodějek, chtíč po sexu a lítost nad ztrátou nabíječe - no zkrátka tak trochu že života žen ne? Akorát zasazen do prostředí, kde si můžou plnými doušky užívat svých kouzelných sil, často zneužívaných, jak jinak. Kamerové, výpravou skvělé zvládnuté, režie místy neví jak by danou situaci originálnějš vyřešila, ale budiž. Herecké výkony jsou, jak předpovídá herecké obsazení na jedničku. Trochu mě irituje Evan Peters, jehož mračák pubescentálního znechucence životem nás celým seriálem doprovází až moc často. Oproti Jessica Lange, která se myslím v této roli našla dokonale (obdivuji ji ale nejvíc ve Freak show s jejími muzikálními vystoupeními). Na můj vkus se mohlo čarovat více, místy jsem si připadal jak v Harry Potterovi, kde po usilovném modlení po hodině přišlo Lumos a 'židle zvedejte se'. Moc telekinesis, málo přírodních sil, ale co já vím co čarodějnice dokážou. Celkové hodnocení nejlepší, protože mám pro ty hezké ksichtíčcky prostě slabost, ještě když vím, že mě chtějí po sexu nejradši zabít. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Všechny sezony ode mne mají 5 hvězd. Porovnávat je mezi sebou je bezpředmětné, každá se dotýká jiných zákoutí lidských hrůz a tabu. Jsou geniálně napsány. Jessica Lange je mistryně rolí, které jsou jí přiřazeny jakoby na míru ušité. Její zpěv coveru Gods and Monsters od Lany del Rey mě ohromil a zůstane v mé paměti. I další vystoupení jsou opravdu heart-touching a parádně padnou do celé freak show. Celá série je v každém ohledu to, co by divák na horory mohl očekávat. Těžko něco vyčítat. Jiní si jistě najdou výtky, ale z mého amaterského pohledu bych všechny sezony doporučil všem příznivcům napětí, odporných scén plné krve, zvratů a psychologického rozboru postav. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Mam za sebou 1. polovinu a jednu epizodu z 2. poloviny a nevím jestli tvůrci udělali dobře s tímhle rozdělením... Roanoke je celkem dobře pojaté, napsaný scénář, kamera jsou jak jsme zvyklí v AHS na výbornou, nicméně příběh už nám zas tak moc nového nepřinesl a co je horší, připomněl scény z jiných dobrých kousků, takže je částečně míchanicí předchozích dílů a např. Blair Witch, japonský Grudge a další... ale i tak koukatelný, rozhodně lepší než Annabelle 2017, od které jsem čekal tak moc... uvidíme co přinese It... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama