Reklama

Reklama

Sedmé nebe

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (1996–2007), 178 h 3 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Brenda Hampton

Hrají:

Stephen Collins, Catherine Hicks, Beverley Mitchell, Happy, Mackenzie Rosman, David Gallagher, Barry Watson, Lorenzo Brino, Nikolas Brino, Jessica Biel (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(243)

Obsahy(1)

Americký rodinný seriál o početnej rodine kňaza, ich starostiach aj radostiach. Camdenovci každým dňom riešia problémy dospievania ich detí, či prežívajú životné krízy a trápenia. Vždy však otvorene, s láskou a humorom. Na začiatku prvej série tvorilo rodinu sedem členov, ale postupne jej členovia pribúdajú a spolu s nimi aj nové zážitky. Seriál sa odohráva vo vymyslenom mestečku Glenoak v Kalifornii. (klokyn)

(více)

Recenze (213)

Mendoza 

všechny recenze uživatele

Nééééé už dost. Po shlédnutí pár dílů sedmého nebe jsem pocítil onen pocit. Ptáte se jaký? Ano závist. Vždyť všichni v tomto seriálu jsou krásní, šťastní, hodní a bůhví co ještě. A co jsem já? Alkoholik s pivnim pupkem, nešťastný, lhář neschopný cítit lásku ke svým bližním. Proč jsem se jen nenarodil do sedmého nebe, to je nespravedlivé. ()

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

po deseti minutách jsem se musel chvíli mlátit hlavou o zeď, abych ten idiotskej dialog vymlátil z hlavy... "má dieťa? s kym? je to pravda? to nie je možné... čo sis myslel?! prečo jsi doma? prečo si sa chcel rozprávať...? němal´ som právo dať tu informáciu ďalej..." ... uffffff!!!!!!!!!!! nedá se, vážně ne! ODPAD! ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Reverend Eric Camden, jeho manželka a sedm dětí. Tak takhle vypadá konzervativní, americký ideál dokonalé rodiny. Rodiče se navzájem milují i po dvaceti letech manželství, děti nekouří, nepijí a zdárně unikají nástrahám předmanželského sexu. Do toho sice sem tam provedou nějakou vylomeninu jako třeba rozmlácení tělocvičny, které nejstarší dceru dostane téměř do vězení, vloupání se do kina bez placení, případně uzavření manželství do 24 hodin od seznámení se se svou nastávající (v naprosté střízlivosti, Camdenovic děti totiž alkohol samozřejmě neznají). Ale hlavně, že se americké děti dozví, že každý předmanželský sex musí zákonitě skončit těhotenstvím (i za použití antikoncepce), že jeden lok piva v patnácti letech vede s jistotou k posezení mezi Anonymními alkoholiky a že jen přátelení se s lidmi, kteří si někdy zakouří marihuanu, s největší pravděpodobností rozvrátí člověku celý jeho život. My, na druhé straně Atlantiku, pak ještě zjišťujeme, že nejhorší noční můra amerických rodičů je pubertální dcera s make-upem, kondom v peněžence šestnáctiletého syna nebo party, kam byli středoškolské ratolesti pozvané, ale rodiče zrovna nemají telefonní číslo na rodiče pořadatele, a tak nemohou zajistit svým dětem sterilní, bezproblémové prostředí (a proto je na večírek ani nepustí). Do toho se připlete nějaká ta střelba na základní škole (přibližně jednou za dva roky), patriotické díly oslavující americké vojáky v zahraničí, otec špehující neustále své děti, matka, která by mohla kandidovat na postavu nejnesympatičtější seriálové hrdinky, a pár stoprocentně uvěřitelných příběhů ve stylu "reverend podle znaku na opasku jedné dospívající dívky pozná, že je členem mega nebezpečného gangu (něco jako nejtvrdší odnož ruské mafie), a na důkaz svého tvrzení za přítomnosti jejích rodičů nachází pod její postelí sbírku zbraní, která by posloužila k vyzbrojení celé Al Kaidy." Jestli křesťanský ráj vypadá jako Sedmé nebe, tak děkuji, nechci. Na druhou stranu je ale tato konzervativní rodina se všemi těmi empatickými pohledy, které od ní asi odkoukala Pošta pro tebe, velmi zábavná. Občas uvažuji, jestli to celé není pouze geniální parodie nějakých ateistických liberalistů. Minimálně já to za ni považuji a takovýma očima i tenhle seriál sleduju. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Evanjelik nie som a preto by som mal v určitých momentoch výhrady, ale nábožensky je to príjemné, nemyslím, že nejaká tvrdá agitka. Malo to milé príbehy, ale aj nudné a trápne. Najmä však zbytočne naťahované na toľko dielov, ťažko s a potom na to pozeralo, je to doslova rodinný film snažiaci sa rozprúdiť diskusiu. Veľa vecí však rieši pripomenutím vzájomnej lásky. ()

Andre.w 

všechny recenze uživatele

Náboženská agitka, jasně o tom žádná...ale taky návod na dokonalou rodinu. Už to samo o sobě svědčí o naprosté odtrženosti od reality. Normální výchovnej seriál, kde se probíraj všechny záležitosti života prizmatem fundamentalistickejch křestˇanů. Ten kdo bytostně nesnáší náboženství, ať na to radší nekouká, jinak normálního člověka to může jen pobavit. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (12)

  • Barry Watson (Matt Camden) je jediným z účinkujúcich, ktorý režíroval jednu epizódu a k jednej napísal aj scenár. (rador)
  • Stephen Collins (Eric Camden) a Beverley Mitchell (Lucy Camden) sú jediní, ktorí sa objavili vo všetkých 243 epizódach. (rador)
  • Seriál měl skončit 10. sérií, aby se vytvořil prostor pro seriál Everwood (od r. 2002). Nakonec se ale tvůrci rozhodli pro Sedmé nebe. (Roxanne)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama