Reklama

Reklama

Sedmé nebe

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (1996–2007), 178 h 3 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Brenda Hampton

Hrají:

Stephen Collins, Catherine Hicks, Beverley Mitchell, Happy, Mackenzie Rosman, David Gallagher, Barry Watson, Lorenzo Brino, Nikolas Brino, Jessica Biel (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(243)

Obsahy(1)

Americký rodinný seriál o početnej rodine kňaza, ich starostiach aj radostiach. Camdenovci každým dňom riešia problémy dospievania ich detí, či prežívajú životné krízy a trápenia. Vždy však otvorene, s láskou a humorom. Na začiatku prvej série tvorilo rodinu sedem členov, ale postupne jej členovia pribúdajú a spolu s nimi aj nové zážitky. Seriál sa odohráva vo vymyslenom mestečku Glenoak v Kalifornii. (klokyn)

(více)

Recenze (213)

cypp odpad!

všechny recenze uživatele

To je hrozná blbost. Zahlídl jsem zrovna díl kde rodinka zjistí, že nejmladší dcera píše sloužícímu mariňákovi emaily o vlastní rodině. Nejdříve jsou všichni zklamaní, ale pak jim dá přečíst jeden ze svých dopisů a rázem se vše obrátí. Mariňák posléze umírá a otec za něj slouží bohosližbu na popud nejmladší dcerky. Na bohoslužbe se zpíva americká hymna a téměř všichni mají oblečení s vyobrazenou vlajkou USA. Co to sakra je? - Příkládám nejčastěji užívané hlášky. "Děkuju seržante Dwighte J. Morgane.", "Sloužit vlasti". Jdu zvracet. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Reverend Eric Camden, jeho manželka a sedm dětí. Tak takhle vypadá konzervativní, americký ideál dokonalé rodiny. Rodiče se navzájem milují i po dvaceti letech manželství, děti nekouří, nepijí a zdárně unikají nástrahám předmanželského sexu. Do toho sice sem tam provedou nějakou vylomeninu jako třeba rozmlácení tělocvičny, které nejstarší dceru dostane téměř do vězení, vloupání se do kina bez placení, případně uzavření manželství do 24 hodin od seznámení se se svou nastávající (v naprosté střízlivosti, Camdenovic děti totiž alkohol samozřejmě neznají). Ale hlavně, že se americké děti dozví, že každý předmanželský sex musí zákonitě skončit těhotenstvím (i za použití antikoncepce), že jeden lok piva v patnácti letech vede s jistotou k posezení mezi Anonymními alkoholiky a že jen přátelení se s lidmi, kteří si někdy zakouří marihuanu, s největší pravděpodobností rozvrátí člověku celý jeho život. My, na druhé straně Atlantiku, pak ještě zjišťujeme, že nejhorší noční můra amerických rodičů je pubertální dcera s make-upem, kondom v peněžence šestnáctiletého syna nebo party, kam byli středoškolské ratolesti pozvané, ale rodiče zrovna nemají telefonní číslo na rodiče pořadatele, a tak nemohou zajistit svým dětem sterilní, bezproblémové prostředí (a proto je na večírek ani nepustí). Do toho se připlete nějaká ta střelba na základní škole (přibližně jednou za dva roky), patriotické díly oslavující americké vojáky v zahraničí, otec špehující neustále své děti, matka, která by mohla kandidovat na postavu nejnesympatičtější seriálové hrdinky, a pár stoprocentně uvěřitelných příběhů ve stylu "reverend podle znaku na opasku jedné dospívající dívky pozná, že je členem mega nebezpečného gangu (něco jako nejtvrdší odnož ruské mafie), a na důkaz svého tvrzení za přítomnosti jejích rodičů nachází pod její postelí sbírku zbraní, která by posloužila k vyzbrojení celé Al Kaidy." Jestli křesťanský ráj vypadá jako Sedmé nebe, tak děkuji, nechci. Na druhou stranu je ale tato konzervativní rodina se všemi těmi empatickými pohledy, které od ní asi odkoukala Pošta pro tebe, velmi zábavná. Občas uvažuji, jestli to celé není pouze geniální parodie nějakých ateistických liberalistů. Minimálně já to za ni považuji a takovýma očima i tenhle seriál sleduju. ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Keď som bol mladší, nevedel som sa tohto seriálu nabažiť. No teraz, keď sa na to pozriem s odstupom, aj tú jednu hviezdu tomu dávam z milosti (a za mladú Jessicu Biel). Iste, seriál sa snažil posunúť divákovi nejaké tie morálne hodnoty, no s tou presladenosťou a idylickosťou rodinky jedného amerického pastora to už prehnali. Krok za krokom aspoň pôsobil reálnejšie, toto už je pekne odtrhnuté od reality. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Keď som bola mladšia tak som tento seriál (dnes pre mňa z nepochopiteľných príčin) odpozerala od začiatku po neviemkoľkú sériu...Je isté, že druhýkrát, by som už takú chybu nespravila, lebo problémy typu kto chodí, kto nechodí a prečo nechodí do kostola a ten "idylický" život ide úúúplne mimo reality.....Kde každý chodí svoje ťažkosti riešiť za miestnym kňazom, ktorý vie akoby zázrakom všetkým pomôcť a poradiť aj s nejakým morálnym ponaučením ako bonus....Nechápem, kde tvorcovia vôbec na tie nápady chodili... ()

Aven odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdebilnější seriál, co znám. To už je lepší i Chuck Norris nebo Michael Knight v kožených kalhotech. Z poslechu dialogů v tomto seriálu o správné americké nábožensky založené rodině, se mi chtělo brečet. Vrchol všeho je pak ta malinká holčička, která trousí rozumy o životě. To by člověk blil, Milane.................................................PS: po zhlédnutí protialkoholového dílu strhávám i tu jednu hvězdičku. Dávám všeobecně odpad nerad, snažím se většinou najít nějaká pozitiva, ale tady to prostě jinak nejde. Jen pro shrnutí, co se v tomto dílu událo: a) řešilo se, jestli 14letý týpek nepůjde na protialkoholní léčení, když s dvěma vrstevníky vyžahli jedno plechovkové pivo; b)12letá holčička, co trousí rozumy o životě mu řekla, že už mu nevěří a tudíž jejich vztah nebude už nikdy jako předtím; c) 10letý chlapeček odsoudil dospěláka jako alkoholika, protože měl v ledničce jednu láhev vína, s alkoholem v bytě se prý necítí dobře; d) Beverley Mitchell je nesympatická každým coulem své postavy a chová se jak úplná kráva (hodně kulantně řečeno). ()

Galerie (344)

Zajímavosti (12)

  • Herci Stephen Collins (Reverend Eric Camden) a Catherine Hicks (Annie Camden) účinkovali v Star Trek filmoch. (rador)
  • Všetky deti sú pomenované po niekom z biblie. (rador)
  • 7th Heaven je najdlhším rodinným seriálom súčasnosti. Obsahuje 11 sérii. (rador)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama