Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Billie777 k tomuto seriálu (3)

Murder House (2011) (S01) 

Rozhodně poutavé, zhlédla jsem celou první řadu za dva dny. Občas jsem měla pocit, že se tvůrci inspirovaly u Rosemary, Přichází Satan! nebo Ti druzí ale i u skutečné nevyřešené vraždy Elizabeth Short, případu s uneseným synem Charlese Lindberga nebo vražedných řádění psychopatických ale inteligentních outsiderů na středních školách (Columbine). I přes vše klišé si seriál zachoval jistou originalitu. Kde jinde najdete tolik vražedných a hororových odkazů? Příběh byl řádně propletený, díkybohu ale velmi srozumitelný. Na seriál jsem se rozhodla podívat nejen díky popularitě a kladným recenzím ale také hereckému obsazení (hlavně Lange a Peters), které opravdu nezklamalo a snad všichni hrály uvěřitelně. Počet vražd trochu přesáhl můj divácký vkus, naopak romantická linie potěšila. Konec se mi líbil, ikdyž u některých postav jsem si ho představovala jinak. Nevím jak to bude se mnou u dalších řad ale tato na mě zapůsobila tak, že mě určitě budou dále zajímat. Každopádně teď si dám s duchy, antikristy a psychopaty na chvíly pokoj. :-) ()

Asylum (2012) (S02) 

Skutečně asi nejlepší řada American Horror Story, která narozdíl od předchozí řady přišla o ten béčkový a možná i trochu pubertální nádech a skutečně se povedla se vším všudy. Rozhodně se mi líbilo propracování postav a samozřejmě snad všichni dobře hrající herci, především nepřekonatelná Jessica Lange, jejíž postavu nejprve nesnášíte a potom jí docela pochopíte a úžasná Lily Rabe, kterou řadím mezi nejuniverzálnější herce ASH. Zajímavé, s hodně dobrou atmosférou, hodně dobře propracované a ke konci i pěkně dojemné. ()

Coven (2013) (S03) 

Oproti předchozí řadě kvalita přece jenom trochu klesla. Myslím, že takhle série už nemá tolik šancí zaujmout všechny věkové generace jako Asylum, postavy už nejsou tak zajímavé ale i tak, díly baví a tradičně skvělá Jessica Lange a její postava baví rozhodně ze všech nejvíc. Hodně se mi líbila postava Lily Rabe Misty Day, která byla moc sympatická a které jsem opravdu moc fandila! ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama