Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele hous.enka k tomuto seriálu (5)

Murder House (2011) (S01) 

Duchařiny mě přitahují. Mám ráda strašidelné napětí, zvraty, dvojsmysly (a dvojsmyslný humor) a to vše prodchnuté tajemstvím a mysteriózní atmosférou neznámého. Tohle všechno (plus pořádnou dávku skvělých hereckých výkonů) pro mě American Horror story splňuje. Snad nikdy mi nebylo tak líto, že serál (respektive první série, na druhou se právě chystám) končí. Tvůrci ale vycucali dům, jak mohli, a tak jsem vlastně spokojená. Nedá se říct, kdo z herců mi sedl nejvíc, protože se mi líbili opravdu všichni. Služebná Moira, Tate, Violet a Viviven ale asi vedou. Jsem nadšená a natěšená na další (dnes už vím, že na další dvě) série. Vivat American Horror story - the best horror story ever :) 2. série a lá Bloody face velmi dobrá, atmosféra blázince výborná, jeptišky, tajuplný doktor a další postavy z řad personálu zkrátka úúúasné. 3. série má zatím pomalý rozjezd, ale baví mě. Doufám ve větší množství tajemna. 4. série plná zrůd odehrávající v cirkusovém prostředí byla nápaditá, krvavá a strašidelná. ()

Asylum (2012) (S02) 

Nebýt toho podivného zaškobrtnutí v podobě rozuzlení zápletky Evana Peterse, bylo by to lepší. Nicméně fanatické sestry, blázniví blázni v blázinci... to nemohlo dopadnout špatně. ()

Coven (2013) (S03) 

Ne, čarodějnice a celé to etno nemusím. Herecky je Coven stejně skvělý jako ostatní série, ale tématicky mě tahle série úplně minula. Navíc veškeré to woodoo a oživování... Takhle ne. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Vítejte na přehlídce zrůd v Americe konzervativních 50. let, kdy se všichni chtějí bavit a smát... Že American Horror Story postrádá titulního hrdinu? Neřekla bych... Podle mě je hlavním hrdinou právě show samotná: kdo v ní bude vystupovat a kdo ji bude řídt (ke konci se řeší zejména ta druhá otázka, neb věci nabírají rychlý spád). Svou bizarností a množstvím mrtvol mě zasáhla Freak Show asi nejsilněji. Za velmi povedené považuji i (značně propletené) popsanou minulost každé z postav. No a pak jsou tu díly s rozesmátým klaunem a s návštěvou z 19. století, které se povedly na jedničku. AHS je pro mě takový seriál, u kterého vím, že si na něm něco najdu. A díky bohu (a tvůrcům) za to, že v tomhle díle nebylo (skoro) žádné nadpřirozeno. Takhle to bylo mnohem strašidelnější. ()

Hotel (2015) (S05) 

Začátek Hotelu mě chytl za srdce - celá ta Gaga, duchové a mrtvoly v jediném hotelu... na to já slyším. Jenže po osmém díle jsem najednou byla přegagovaná, předušená a přemrtvená a do zbylých čtyř dílů se mi vůbec nechtělo. Což by samozřejmě byla (jak jsem záhy zjistila) obrovská chyba, protože jestli Ryan Murphy něco umí, jsou to konce AHS! Poslední dva díly celou sérii důstojně završily a uzavřely a právě díky těm posledním 90 minutám s Hotelem mám pocit, že hned po první a druhé sérii se jedné o další povedený kousek. Myslím si, že to, proč lidi dál sledují AHS je hlavně ten, že každá série je úplně jiná, nenavazuje na svoje předchůdce a nepřehrabuje se neustále v tom samém, jako to dělají ostatní seriály. AHS (Hotel je mrtev), ať žije (další) AHS! PS: A mezitím si dám další Penny Dreadful, yes. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama