Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Pavlínka9 k tomuto seriálu (7)

Murder House (2011) (S01) 

Mám za sebou první díl a tohle jako vážně chci!!!! :) Je to nejlepší první díl seriálu, který jsem kdy viděla :) Když mě něco několikrát za sebou zvedne při sledování ze židle, tak to stojí za to !!!! Skvělé střihy, je to tak svižné, že ani na chvilku nemám čas si oddychnout či pomalu mrknout. Postavy jsou všechny bravurní a Jessica Lange je tak otravná a nepříjemná, že by ji opravdu snad každý vykopnul z domu!!! Hudba a střihy jsou na tom všem tak skvělé, že i samotné krátké věty, které tam často vše dost nakousnou, dostávají jiný rozměr ;) Po shlédnutí jsem ani o kousek nepolevila se svým názorem :) Je tam ohromné množství postav, což mi ale vůbec nevadí, jelikož postupně přibývají smysluplným způsobem a je to tak skvěle "děsivé" ale né zas tak moc, jelikož mi to všechno přijde skvěle promyšlené a logické ;) Co je na tom pro mě to úplně "nejděsivější" je fakt, že to není zas až tak "horrorové", jelikož se tam vše chová tak hodně reálně a nepřehnaně. A hlavně ten dům je ta nejděsivější oblast..tam vlastně žije tolik lidí, že si to nedokážem ani představit :) Těším se na další jinou sérii a rozhodně se k tomu za pár let vrátím :) ()

Asylum (2012) (S02) 

Wau :) American Horror Story je pro mě jasný favorit tohoto roku ohledně seriálů :) Něco tak nadupaného, tajemného, děsivého a poutavého je prostě bomba, že jsou schopni vytvořit :) Pro mě sice předešlý "Murder House" byl o mnoho lepší, ale psychiatrická léčebna je také oříšek :) Všechny postavy mají zajímavou minulost, ale co mi přišlo jako zametené pod koberec byla postava psychiatrického lékaře a blonďaté řádové sestry, jejichž poslední scéna byla vysloveně poslední v každém slova smyslu.O nich poté již ani slovo - a to mi přišlo takové neuzavřené. Závěr seriálu byl skvělý :) Čekala jsem, že jeden z nich "odpadne" a byla jsem ráda, že zrovna tato postava :) Mám z toho husinu, jen když si na tu sérii vzpomenu a jsem celá nažhavená na další :) Prolínání současnosti a minulosti je skvělé, hudba je chytlavá a hlavně (jako v předešlé sérii) - miluji zrychlené záběry, kdy zbytečně neztrácíme vteřiny času nějakými záběry navíc :) ()

Coven (2013) (S03) 

Jako každá ze sérií American Horror Story - i tato má neskutečně úžasný první díl, který ovládla Kathy Bates :) Jsem neskutečně ráda, že se tam objevují herci již z předešlých sérií, jelikož jsou ohromní :) Ono se řekne - čarodějnice - to bude nuda...a z počátku jsem si říkala, že to nedosahuje takových kvalit, jako jsem byla zvyklá :) Ale Kathy Bates a Jessica Lange opět předvádějí role, které mi na ně pasují ze všech nejvíc :) A když se tam objeví na Halloween lidé, které už jste opravdu hodně dlouho neviděli - hmm... překvápko :) :D Tak mám třetí sérii za sebou a jsem opět nadšená :) Zjistit, která bude další Nejvyšší tohoto Covenu a objevovat plno informací ohledně historie těchto výjimečných žen - to mě opravdu bavilo :) Všechny postavy jsou neskutečně zajímavé a proto, že je tam plno obětí a plno osob, které "padnou" za svou víru a přesvědčení, není to žádná slaďárna ;) ()

Freak Show (2014) (S04) 

Jako u předešlých American Horror Story - první díl naprosto skvělý a okamžitě navnadil na další :) :) Už jsem si zvykla na obsazení, které se tam stále opakuje a jsem s tím nadmíru spokojená :) :) Každou chvilku jen napjatě čekám jaké "zrůdy" se tam objeví a je to stále lepší a lepší :) Jsem u 4.dílu, kdy scénu "opustil" klaun, který měl moc moc rád děti :) :) A všechno je naprosto perfektní :) Je tam čímdáltím více "zrůd" a moc se mi líbí znázorněný pohled na svět siamských dvojčat, kdy je plocha někdy rozdělená na dvě části - jako jednotlivé pohledy dvou sester :) To je hodně zajímavé a dává to úplně jiný rozměr :) ()

Hotel (2015) (S05) 

Od roku 2011 je to můj nejoblíbenější seriál :) A 5.série je hodně veliký masaker....Jako v předešlých čtyřech sériích jsme zažili hodně, ale tohle je podle mě úplně jiný level :) :) Souhlasím s tím, že příchodem Lady Gaga se to stalo určitým způsobem a částečně určitou scénou pózování a je to rozhodně jiné i ve způsobu celého způsobu znázorňování situací...Nevadí mi to, je to jiné a bojím se, ale že to bude na škodu...Je tam opět plno známých tváří - jak již těch "rodinných", na které jsme si zvykli a moc mi chybí Jessica Lange, kterou mám hodně ráda, ale to nějak dáme :) Je hodně vtipné, že ve druhém dílu jsem teprve ve chvíli, kdy postava modela má po celém obličeji krev, zjistila, že je to náš "oblíbený" pošahaný synek z Freak Show :) :) Do té doby bez krve, jsem ho nějako nemohla poznat :) Je to rozhodně krvavější, nechutnější, je to opravdu již hodně nechutné, pro slabší povahy rozhodně ne - ano, předešlé 4 série bych řekla, že ještě ano - ale tohle je opravdu již pro otrlé...Tak mám 5. sérii za sebou a rozhodně bych Lady Gaga nedala za její postavu Zlatý Glóbus- to vážně ne!! Moje nejoblíbenější postava je Liz Taylor :) Ta by toto či jiné vysoké ocenění měla dostat :) A pak ještě moje super krásná černoška :) Líbí se mi, jak se tam vždy nějakým nenápadným způsobem objeví postavy z jiných sérií :) A ten závěr - šikovně, plně a zajímavě ukončené :) Rozhodně ohromná spokojenost :) A jen tak dál a dál :) ()

Cult (2017) (S07) 

Já miluji AHS, ale poslední série - Cult mi přišla už taková dost podivná a jen žasnu nad tím, kam to Murphyho pouští, aniž by z toho mohl mít nějaké větší problémy, protože tohle už pro mě bylo za hranicí. Ono se mi to vlastně už ani nelíbilo - nehodnotím to a neporovnávám s ostatními sériemi, jelikož každá je individuální a svoje - ale prostě tohle už bylo hodně přes čáru a dost mě to šokovalo - a bohužel ne úplně v dobrém. Kdybych neměla ráda Evana Peterse - těžko říct, zdali bych na to ještě koukala. Jo a závěr - tak nějak jsem nepochopila, že je to závěr a za týden hledala další díl :D ()

Apocalypse (2018) (S08) 

Tak v této sérii jsem vůbec nevěděla co se bude dít...A když jsem viděla před sebou Murder House - který pro mě byl prostě průlomem tvorby Ryana Murphyho, tak jsem věděla, že tohle ještě bude hodně silný zážitek. Vůbec nedokážu pochopit, jak to všechno mohl takto propojit, zapojit do sebe, aby to dávalo smysl a dalo se na to koukat :) Jako obrovské wau. A prosím - ať už nic dalšího nedělají - jinak to podle mě totálně přepí*í. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama