Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Mikeel k tomuto seriálu (2)

Murder House (2011) (S01) 

Začínalo to jako opravdový horror, postupně z toho vylezlo spíš mysteriózní drama, ale... American Horror Story má skvěle zvládnutou atmosféru, a i když se prakticky žádných lekaček nedočkáme, napětí a kvalitní děj to dostatečně vynahrazují. I když je základní kámen první série už stokrát omletá písnička - strašidelný dům - přeci jen se z toho podařilo vyždímat něco navíc, něco neokoukaného. Myslím si však, že by to zdaleka nefungovalo tak dobře, nebýt brilantních hereckých výkonů. Jessica Lange je fakt prvotřídní ježibaba, to se jí musí nechat! :D Ale k pěti hvězdičkám mi chybí nějaká finální katarze, té se mi bohužel nedostalo. 2. série Asylum je mnohonásobně lepší než první řada. Má lepší atmosféru a taky mnohem lepší příběh. Navíc ty herecké výkony... Jedna báseň, Jessica Lange není jen ježibaba, ona je i sakra dobrá herečka! Jen poslední tři díly trochu ztratily dech, když už to schytaly všichni padouši, což je škoda. Nicméně, druhá série je za jasných pět hvězd. 3. série o čarodějnicích je zábavná, plná sarkasmu, ale dojde na stejný problém jako u předchozích dvou. Je to hrozně dramaturgicky nevyvážené, tedy v závěru - nějaké poslední tři díly. Ztratilo to tah, jakmile jsou všechny záhady rozpletené a všechny rádoby záporné postavy vymřou, de facto už se jen čeká, jak to celé vlastně skončí. Možná by nebylo na škodu jednu sezónu zkrouhnout právě o nějaké dva finální díly, protože je škoda, že celou dobu to někam graduje, pak přijde exploze, po které by měla přijít finální tečka jenže ta tečka se vleče další dva díly a zbytečně se to natahuje. Alespoň, že tenhle seriál táhnou brilantní herci, Coven tedy především herečky, protože bez těch aktérů by to ani zdaleka nebyla taková zábava. Doufám, že v příštím životě bude Jessica Lange moje babička :D 4. série se mi po Asylum líbila úplně nejvíc. Pravda, s horrorem to nemělo společného už vůbec nic a byla to i trochu telenovela. Dle ohlasů očividně Freak Show nebyla tak divácky úspěšná, ale já osobně musím vyzdvihnout, že jako první série AHS udržela napětí až do konce a ta pravá tečka nastala až ve finálním díle. Herecké výkony už bez komentáře, ti herci jsou prostě skvělí. Jen to možná tvůrci už lehce přehánějí s těmi SAW momenty - krev, vnitřnosti apod. Nicméně já po Freak Show zvedám hodnocení na pět hvězd a už teď se těším na další řadu. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Strmý vzestup a o to strmější pád - Roanoke ve zkratce. Když série začala, prožil jsem nadšení, které jsem u sledování AHS necítil od konce Asylum. Jenže druhá půlka série celý koncept tak neskutečně zprznila, že z toho vyšla jen roztahaná břečka, ve které stále někdo utíká, je pronásledován a nakonec zabit. Nemůžu upřít napětí, které šestá série měla a které si držela i ve slabších dílech. Jenže to je trochu málo. Ale stále z toho vychází Roanoke lépe než předešlý Hotel. Tak snad to vyjde příště. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama