Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Niles k tomuto seriálu (1)

Murder House (2011) (S01) 

Na úvod musím povedať, že nikdy som nijak zvlášť nevyhľadával horory a tento žáner som vlastne úplne ignoroval. American Horror Story som začal pozerať len zo zvedavosti a netušil som, že ma to tak chytí. Zatiaľ boli natočené dve série, každá má niektorých rovnakých hercov, ale totálne odlišné príbehy, ktoré spolu nesúvisia. Niečo však majú obe spoločné – výborné herecké výkony, mrazivú atmosféru, kopec šokujúcich rozuzlení a zvratov, perfektný scenár a hudbu. A teraz k jednotlivým sériám. 1. séria: Príbeh v strašidelnom dome, v ktorom prebývajú duchovia sa môže najprv zdať trochu nezrozumiteľný a chaotický. Každý diel odhaľuje niečo z minulosti, prináša kúsok skladačky a na konci to do seba všetko zapadne. Plusom sú jedinečné postavy a štipka čierneho humoru. 2. séria: Prvá je v porovnaní s touto rozprávka od Disneyho. V druhej sérii je všetkého viac. Viac napätia, prekvapení, zvratov, ponurejšie prostredie a omnoho viac minút, ktoré som strávil so zatajeným dychom. Dejových línií je taktiež viac, niekomu to vadí, podľa mňa je to len dobré. Postavy sú prepracovanejšie, medzi hercami kraľujú hlavne Jessica Lange, Zachary Quinto a Joseph Fiennes. Už teraz sa teším na tretiu sériu. PS: Nutnosť pozerať osamote a v úplnej tme. :) ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama