Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Bonaparte. k tomuto seriálu (8)

Murder House (2011) (S01) 

1. série s naprosto božím závěrečným dílem za 80%. 2. série je ještě o stupeň dál než ta první a Jessica Lange je Oscarová! 95%. 3. série Méně horrové, více sarkastické a "černé"... ale stále naprosto parádní. 85%. 4. série je zatím nejvíce melodramatická, naopak prvky horroru se vytratily. Opět velmi originální prostředí. Rozsahem postav až příliš megalomanské a dějově často zmatečné. Solidně zvrácené, ale proč ne! 75% 5. série Z mysteriózní detektivky se stal příběhový guláš, který zachraňovaly přesvědčivé herecké výkony. Příliš mnoho postav, nucené úchylárny, nepřímý příběh a absence strachu.75% ()

Coven (2013) (S03) 

Méně horrové, více sarkastické a "černé"... ale stále naprosto parádní. Taissa Farmiga, Emma Roberts a Lily Rabe ♥. Opět geniální Jessica Lange a tragikomická Kathy Bates. https://www.youtube.com/watch?v=MPT-c0hiOxw ()

Freak Show (2014) (S04) 

4. série je zatím nejvíce melodramatická, naopak prvky horroru se jaksi vytratily. Opět velmi originální prostředí, žel stejně jako každá série postupem děje ztrácí na své atraktivnosti a závěrem je dějová linka poměrně vleklá a zmatečná (alespoň do posledních dvou dílů, až tam si režisér vzpomněl, že už mu moc dílů nezbývá a posledním dílem to de facto vyřešil). Freak Show se nám snaží nabídnout co největší rozsah postav, výsledkem pak jsou kvalitou střídající se díly a empatie k nějaké postavě se nedostává. I když v paměti mně zůstane díl o Pepper, který nám krásně prováže dvě různé série. No jsem zvědav, co předvede AHS v další sérii... už to chce nějakou pořádnou horrorovou podívanou a dostát svému názvu. ()

Hotel (2015) (S05) 

Hotel střídá skvělé díly s těmi průměrnými, někdy i velmi špatnými. Obrovská škála postav a minipříběhů, které se ztrácí v chaosu hlavního příběhu desatera, tedy alespoň předpokládám, že to byla hlavní myšlenka série. V tom množství postav však těžko nalézáte postavu, které by se dalo fandit. Jednotlivé charaktery umírají a znovu se rodí v různých podobách, v důsledku toho i odpadá napětí nebo dokonce strach (zlaté Asylum). Každá série ztrácí časem dech a i v Hotelu tomu nebylo jinak, z mysteriozní detektivky se stal jakýsi kočkopes úchyláren, rodinného dramatu a já nevím čeho. Nejlépe zahrál Peters v roli spirita majitele hotelu Marche, O'Hare jako skvělá transka a v menším štěku Lili Rabe. Čisté AHS přišlo pouze dvakrát a to v podobě Devils Night, kterou jsem si užil! 75% ()

Kapitola třetí (2016) (S06E03) 

Matt! Shelby! Flooora?! Priscillo?! American Yelling Story. ()

Kapitola devátá (2016) (S06E09) odpad!

Jednoznačně to nejhorší, co série AHS vyprodukovala. Absolutně nezajímavé, neoriginální a protahované nic. Druhá část Roanoke má být autenticky zachycená pouze na kamerách, už to je vtipné, že si všichni všechno natáčí, i když jim jde o život. Načež i tenhle styl byl několikrát porušen různými 3rd person záběry. Taky by mě zajímalo jaké mají mobilní zařízení, protože výdrž baterií je opravdu obdivuhodná. Stejně tak trpím naivitou některých postav, které prakticky běhají jen od lidožroutů k Murder house a zase zpátky. Během toho se střídá den a tma, jak se zrovna seriálu zlíbí. Pak jsou tu vedlejší postavy, Witchka, které byl víceméně věnovaný celý díl o jejím původu a pohnutkách, až by si někdo řekl, že bude hrát větší roli v budoucnu. Zbývá nám hodina do konce a nikde nic. Podobný příběh je s The Butcher, z které se stala jen vraždící mašina, nadějný twist mezi duchy (vzpoura) nepřišel. Napichování na kůl, upalování za živa nebo tahání střev, známe už i horší záběry z minulých serií. Myslím si, že brutalita není směr, kterým by se mělo AHS vydávat. Závěrečná střelba policie tomu nasadila korunu, pravděpodobně to měl být ten vrchol, kdy s hlavou v dlaních oplakáme smrt poslední nenaočkované postavy... Jenže nám to je absolutně ukradený, kdo koho zabije, protože vybudovat si vztah s nějakou postavou je nemožné. Když si vzpomenu, jak jsem v Asylum trpěl s Jessicou Lange její přerod v blázna... Těžce béčkový, obměnit celý scénaristický tým! ()

Den voleb (2017) (S07E01) 

Taky už tu uječenou Paulson nemůžete vystát? ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama