Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Lucasion k tomuto seriálu (3)

American Horror Story (2011) 

To, co byl původní můj nápad si rozkoukat nový seriál. Zaujalo mě fandom, který tenhle seriál má. Pak tím, že každá série je naprosto odlišná od těch ostatních. A taky tím, že je to horor. Ale hlavně jsem na to chtěl koukat kvůli hereckým jménům, který tento seriál má. Především pak Zachary Quinto, Emma Roberts a Alexandra Daddario. No k Emmě a k Alexandře jsem se nedostal. Bohužel. Zasekl jsem seriál po dvou sériích. Ačkoliv se mi obě docela líbily, tak mě naprosto emočně vyšťavily. Jistě, ten seriál má své hodnoty a první řada mě vážně bavila, obě jsem hodnotil 4*. Přesto k třetí řadě Coven jsem se nedostal a po dlouhé a pečlivé rozvaze jsem se rozhodl, že ani nedostanu. Tenhle seriál je na mě jednoduše příliš depresivní. Má atmosféru, herce i kvalitní scénář, ale já po druhé řadě Asylum na to již nemám žaludek. [Viděno první 2. série] (60 %) ()

Murder House (2011) (S01) 

Tak je to konečně tady. Pustil jsem se do slavného American horor story. Tvůrci Glee a Plastické chirurgie s. r. o, to je fajn. Škoda, že ani jedno neznám. První moje dojmy. „Bože to je psycho.“ Druhé moje dojmy. „To úvodní intro je vážně psycho.“ Třetí moje dojmy. „Ten seriál je vážně dobrej.“ Líbí se mi postavy. Jednoduchý námět do hororu. Nevěra, lži a nefunkční rodina. Dvanáct dílů a má to grády. Seriál tvoří postavy a vzhledem k tomu, že jsem o seriálu nevěděl zhola nic a netušil, do čeho jdu. Tak jsem s výsledkem vážně spokojen. Postavy jsou poutavé a příběh mě baví. Nejvíce oblíbený Zachary Quinto, co spíše tu hostuje a samozřejmě Evan Peters, který hraje opravdu parádně. Takže po roce jsem si rozkoukal nový seriál a rozhodně to není střela vedle. Líbí se mi hudba i kamera. Lekačky prozatím chybí, ale atmosféra to vynahrazuje. Herci to táhnout dobře a já když dokážu sedět u dalšího dílu, tak je to pro mě znamení, že mě to baví. Takže super a jdu do druhé série. (80 %) ()

Asylum (2012) (S02) 

Druhý výlet od AHS je rovnou do blázince. Více psycho, více teroru, více hnusu a více deprese. Nechybí masový vrah žen, posedlá jeptiška, sadistický chirurg a dokonce ani mimozemšťani. Druhá série mi trvala už trošku dýl, přestože prví půlku jsem skouknul vážně rychle. Možná proto, že konec se nějak vlekl a finále je takové no... Eliminace postav nezná hranic. Intro je opět ještě více depresivní a já musel pravidelně utíkat k nějakému komediálnímu pořadu, abych vyrovnal tu dysbalanci. Obecně mě tedy nakonec druhá série bavila méně než ta první. Přestože Zachary Quinto tu hraje o mnoho více než v první řadě. Oda začátku jeho postava psychiatra působí jako jediný světelný maják v celém tom pokoji bláznů a šílenců. Na mě už to bylo asi příliš psycho a depresivní. (78 %) ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama