Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele LilyDeLarge k tomuto seriálu (4)

Hotel (2015) (S05) 

Wes patří k mým oblíbencům už od dob American Beauty. Když jsem ho pak viděla ve Freakshow, tak jsem chtěla, aby hrál i v další sérii a měl větší prostor a hle! John Lowe byl o rok později na světě. Ohledně Gagy jsem byla zezačátku skeptická, ale ... ona není špatná herečka. Viděla jsem už daleko horší výkony. A konečně... Denis O'Hare jakožto Liz Taylorová mě naprosto uchvátil a já si jeho charakter oblíbila. Neskutečně mi přirostla ta role k srdci stejně tak jako Wittrocka v roli Valentina. Na týhle sérii byli především fajn flashbacky do dob Murder House, kde Hraběnka navštívila Montgomeryho. Propojení první a třetí série s touhle řadou byl super nápad! Začátek bylo víceméně takový soft-porno, ale části Bentley/Peters vážně neměly chybu. A ten soundtrack! To bylo pohlazení pro uši. Jasně, že se tady našly i momenty, který jsem obrečela. A dojetím jsem obrečela i návrat ztracený lásky. Moc dobře jsem ale věděla, proč tuhle sérii ohodnotím až po shlídnutí posledního dílu. Kdybych hodnotila po prvních třech dílech...bylo by to za 2*. Ale ted'? 4*! ()

Roanoke (2016) (S06) 

Po shlédnutí série jsem si měla smíšené pocity. Nezvyklá verze dokumentu mi nebyla úplně proti srsti. Alespoň něco nového. I když musím uznat, že kdyby série nebyla tvořená jako dokument, tak to mělo hodně velký potenciál! Ovšem "díky" těmhle průstřihům nebyl tak velký prostor pro ostatní postavy a jejich příběhy - jako třeba pro divoženku Gagu. V deseti minutách /SPOILER!/ nám tvůrci sdělili, že byla vlastně jen uvězněná, toužila po pomstě, a tak utekla do lesa. Vážně "super"! V předchozí sérii nám bylo GaGy naservírování až dost, ale vážně by asi neškodilo, kdyby se její příběh trochu víc rozvinul, protože její postava byla hodně zajímavá. Dále mi pak bylo líto, že se z The Butcher stala jen chodící mašina na smrt. Uznávám, že kdyby série nebyla tvořená formou dokumentu, tak mám po prvním díle asi naděláno. Postupem času si člověk ale začal zvykat na to, že místo, kde byl dům postaven není normální. Ale na mě tam bylo moc prvků, které prostě nemohly fungovat pohromadě. A z domu se stal prostě jen Murder House...duchové mrtvých sester, Chans, Peters v podivný paruce a Priscilla. No a pak tu máme Butcher a její stoupence plus Piggyho a Polkovi. Ovšem velký zlom nastal, když se všichni do domu začaly v druhé polovině vracet. A My Roanoke Nightmare se stala reality vyvražďovačka. To jako vážně?! Kvalita série tak neuvěřitelně klesla, protože...uhhhhh, já nemám ani slov. Sama jsem nemohla věřit vlastním očím, protože kdo dostal ten jalový nápad? Fakt blbost. Fakt velká blbost. A závěr? Ten jsem popravdě nečekala (ruku na srdce, to nečekal asi nikdo z nás), ale...to jako vážně? ()

Kapitola první (2016) (S06E01) 

Troufám si říct, že tohle je nejděsivější díl z celýho AHS. Spousta lidí je skeptická ohledně toho, jakým stylem se nová série vydává. I já si říkala po pár minutách "Cože?", ale jsem ráda, že jsem ten díl hned nevypnula. Už ted' se nemůžu dočkat nových dílů. A pokud se budou ubírat i tímhle směrem, tak se tahle série v mým AHS žebříčku vyšplhá možná i na druhý místo! ()

Sousedi za všechny peníze (2017) (S07E03) 

Jak mě první dva díly nebavily a říkala jsem si "wtf?", tak tenhle díl mě popudil k tomu dokoukat sérii. Konečně se začíná něco dít a Sarah díky bohu už tak nefňukala jako v prvních dvou epizodách /člověku to lezlo fakt na nervy/. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama