Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele PavelVanekArt k tomuto seriálu (11)

Murder House (2011) (S01) 

Vřdy když jsem na tohle narazil tak sem si řekl že to bude nic moc a šel sem dál ale ted?Jednoznačně nejlepší hororový seriál spolu s Walking dead.Naprostá pecka! ()

Asylum (2012) (S02) 

Vrchol všech sezón. Satanismus, zombie, masovej vrah, mimozemšťani, blázinec, šílený nacistický doktor... Vy víte jak mladýho Vaňka potěšit! ()

Coven (2013) (S03) 

Změna z 5* na 4*. Téma witchcraftu a voodoo mám moc rád. Přidali i trochu necromancie. Konec byl naprosto doprdele jdoucí, jinak to ale prostě uzavřít nešlo. Song There Is a House In New Orleans je super, skvěle se hodí. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Není to tak špatný, ani ten průměr to není, ale tohle téma mi prostě nesedlo. Originálních prvků bylo dost, žádný ale nebyl dotažen do toho pravýho ořechovýho. Lange tu končí a jde to vidět, hraje naprosto nad rámec a schopnosti ostatních kolegů. Její verze Gods and Monsters od Lany Del Ray je hodně přísná. Škoda toho promrhaného potenciálu... ()

Hotel (2015) (S05) 

PILOT: Je to prostě dobře zahranej, napsanej a natočenej úlet do života psychopatů, feťáků, deviantů, unesených lidí, zlomených policistů a lidí v matracích. Po pilotu ,,slabé" 4* ale věřím tomu, že si to úroveň udrží, ne jak u Coven a Freak show. Gaga je odporná ale i tak ji žeru. Padlo moc otázek na které se už odpovědělo tak mě zajímá jak to bude dál. U pátýho dílu zdar. PO PÁTÉ EPIZODĚ: Pořád si to drží skvělou atmosféru a úroveň. Čtvrtý a pátý díl jsou navíc tak překvapivě obohacující, že se mi Hotel líbí asi nejvíc ze všech sérií. Jen celkem nechápu kam nás dovede dějová linka ze školy, ale uvidíme. Zřejmě zdar až u finále. FINÁLE: Stálo upřímně za hovno, nebýt happy endu, dám 5*. Takhle je to po Asylum druhá nejlepší série spolu s první sérkou. 4* bohatě stačí. ()

Síla ženského hněvu (2017) (S07E07) 

Zodiac byl v AHS Hotel muž, tady banda ženských. Ale budiž. ()

Apocalypse (2018) (S08) 

Po Roanoke nejhorší řada. Konec je vyložený hovno na podrážce. Do půlky to vypadalo fajně, jakmile se ale o satanova syna začal starat robot a dva IT feťáci mu vnuknuli ukončení světa(tisíci atomovkama nutno dodat), tak to šlo do c/hoven i s celým c/hovenem. Takovej konec světa si ani my nezasloužíme. 2* aka 40% ()

1984 (2019) (S09) 

Nebyla to dobrá série. Nic zajímavýho se nestalo, nezapadlo to mezi ostatní série jak dějově, tak stylem natáčení. Herecká obměna není nejhorší, ale je nezajímavá. Ploché postavy, rádoby gore, nezajímavý twisty a finále odfláknutý. Roanoke bylo nejhorší a tohle se ruku v ruce nese se sérií Apocalypse hned po. Seriál rapidně poslední dvě série padá na dno a pokud nepřijdou dál s něčím originálním, tak alespoň mají vykopanej hrob na pohřbení. Škoda. 2* a.k.a 30% ()

Tábor Redwood (2019) (S09E01) 

Jak je v dnešní době zvykem, úspěch se schovává v dobře natočeným retru sedmdesátek/osmdesátek. AHS z toho technicky těží maximum, plus si do toho bere hromadu odkazů na většinu známých slasherů. Na druhou stranu je to ale slabší a ,,bez nápadu” oproti většině předchozích sérií. Chybí tam stálí matadoři, i když to dvě postavy táhnou celkem dobře. Nemyslím si ale, že tohle bude úspěšná série, stejně jako Apcalypse a Roanoke. A titulní theme je hrozná. ()

Opravdoví zabijáci (2019) (S09E04) 

Rádoby překvapivý zvrat(k)y, který nejsou ani překvapivý a ani nijak cool. Rozhodně je to po Roanoke a Apocalypse nejhorší série. Nudně vykuchaná recyklace jak předchozích řad, tak hromady hororů. Chápu, že to je pointou, vzdát hold slasherům, ale tady je to spíš parodie. Billie Lourd mi to drží nad vodou. ()

Double Feature (2021) (S10) 

Do šestého dílu to nebylo vůbec zlý, náplň byla taková chytlavá, ale kdyby se vysrali na dělení a udělali pořádně tuhle, udělali by líp. Mohli do toho zapojit něco s chapadli na styl Lovecrafta, nějaký námořní legendy, maják, mořský panny, k atmosféře přímořského města by to sedělo nejvíc. Takhle za první story 3* a.k.a 55% ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama