Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Helo k tomuto seriálu (7)

Murder House (2011) (S01) 

Pro mě největší letošní seriálové překvapení. Seriály, na které jsem se těšil nejvíc povětšinou zklamaly, ale místo nich se objevil tento hororový nářez. Tvůrci se zde ničeho neštítili a vytvořili opravdu skutečné postavy se svými klady i zvrácenostmi, to vše zabalené do slušného hororového psycho duchařského vyvražďovacího příběhu s hutnou atmosférou, skvělou hudbou a opravdu grandiózním finále první série. Snad si seriál tyto kvality udrží i do dalších dílů. ()

Asylum (2012) (S02) 

Mohlo působit už trochu přeplácaně, ale pořád to byla úchylná humusárna s parádní atmosférou. ()

Coven (2013) (S03) 

V podstatě úplně jiné prostředí, než v předchozích sériích, ale to nemění nic na faktu, že si to kvalit téměř i zachovalo. Ale jen téměř. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Žůžo. Nakonec snad nejpovedenější a nejoriginálnější řada. ()

Hotel (2015) (S05) 

Hodně silná řada, kde zklamala snad jen poslední epizoda, která nepřinesla prakticky žádný vyvrcholení, jen slušný uzavření několika postav. A nikdy bych neřekl, že za něco pochválím zrovna Lady Gagu, ale tady si to zaslouží, protože jí ta role absolutně sedla. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Tohle mohla bejt úplně nejvíc nejlepší řada! AHS se tu totiž v zásadě vrátilo ke kořenům a začalo zase pořádně strašit a to dost inzenzivním způsobem. I to postupný poodhalování mytologie bavilo a vůbec prvním pěti dílům nemám co vytknout. Jenomže SPOILER AŽ DO KONCE pak přišel zvrat jak prase a z prozatím parádní série se stalo dost průměrný found footage. To ještě bavilo v tý první (šestý epizodě), kde se k tomuhle formátu přešlo a kdy ten zvrat působil skutečně geniálně a originálně, ale s dalšíma epizodama už to šlo do řiti řiťoucí. Opakovaly se totiž skoro pořád stejný situace, postavy se objevovaly a zase umíraly skoro jen proto, aby se tam ti naši známí hercí mohli mihnout a vůbec to celý pak už působilo jen jako vaření z vody. Neříkám, že to byla tragédie, pořád to z toho found footage formátu dokázalo vytřískat dost (posledních pár minut devítky bylo fajn a i mě trošku chytlo, když tam napíchli na kůl mojí oblíbenkyni), ale v kontrastu s tou první polovinou série to prostě bylo slabý. ()

Double Feature (2021) (S10) 

První půlka rozhodně jedna z nejlepších AHS, ta druhá naopak i přes pro mě zajímavý téma rozhodně nejhorší... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama