Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (71)

  • V 8. díle na konci, když přijede doktor za Cermanem, potká nahoře Haničku s dítětem, která pronese: ,,Táta, dole." Jak ale zaznělo v 1. díle, není to její otec, ale bratr. (ČSFD)
  • V 9. díle, kdy jede policejní hlídka vozem, mluví policistka do vysílačky, ale nedrží hovorové tlačítko. (fcapab)

Policie Modrava - Nehoda (2017) (epizoda) (S02E01)

  • Když se technik pokouší stáhnout kamerový záznam ze dny vraždy, objeví se pouze zrnění. To je ale nesmysl, protože kamery nahrávají digitálně a pokud někdo smaže jejich data, není tam nic, co by mohlo zrnit (zrnění je výsadou analogového záznamu). Takže správně se měla objevit hláška typu „file not found“ a podobně, nikoliv zrnění. (pjotri)

Policie Modrava - Za lepších okolností (2011) (epizoda) (S01E01)

  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)

Policie Modrava - Hajný, který zmizel (2017) (epizoda) (S02E06)

  • Když policie nahlíží do skříně na zbraně zmizelého hajného, jestli je v ní puška, tak vidíme v pravém horním rohu náboje, což je chyba, protože se zbraně a náboje nesmí skladovat na témže místě a navíc by se tato chyba hajnému určitě nestala. (Teimei)

Policie Modrava - Vražda za úplňku (2015) (epizoda) (S01E08)

  • Jarmila Novotná (Andrea Černá), bývalá milenka podnikatele Pavla Klimenta (Zdeněk Pikl), do telefonu paní Klimentové (Simona Postlerová) s měničem hlasu říká: „Černý Anděli, to se mi líbí, za to Vám řeknu něco zajímavýho,“ když ale poručík Sedláček (Filip Tomsa) pouští nahrávku od technika poručíkovi Vinické (Soňa Norisová), tak říká: „Černý Anděli, to se mi líbí, za to Vám řeknu něco zajímavého“ spisovně, stejně jako ve výslechové místnosti v Klatovech při konfrontaci s důkazy proti přítomné Jarmile Novotné. Poté je slyšet opět nespisovná původní verze, která je správná (Teimei)

Policie Modrava - Případ kocoura Mikeše (2015) (epizoda) (S01E10)

  • Když kapitán Vinická (Soňa Norisová) telefonuje Igoru Pelčákovi (Jakub Gottwald) do Kanady, je vidět snaha o navození zdání časového rozdílu (Vinická s Koutným volají v noci a u Pelčáka je bílý den), ale je vidět, že Igor Pelčák leží ve starém nemocničním pokoji, v povlečení s modrými pruhy v České republice, či na Slovensku, nikoli ale v Kanadě. (Teimei)

Policie Modrava - Případ ukradené krasavice (2015) (epizoda) (S01E16)

  • Když si teta Květa (Jana Boušková) peče koláče na svatbu, dochází k několika chybám. Koláče se pečou na plechu – mírně přečuhující v pekáči, a kdyby je teta vyndavala ihned po dopečení, jak vidíme, tak si jednak spálí ruce, ale ještě se jí koláče prolomí a roztrhnou. A ještě porušuje svatební pověru, která praví, že si nevěsta nemá na svou vlastní svatbu péct. (Teimei)

Policie Modrava - Případ ukradené krasavice (2015) (epizoda) (S01E16)

  • Když Bohouš (Matúš Bukovčan) a Pepa Stehlík (Jan Krčma) kradou ryby ze sádek, vidí je při tom emeritní major Racek z okna pokoje, který si pronajal major Koutný, a telefonuje to majorovi Koutnému, který vyjíždí světlou Octavií sledovat auto s kradenými rybami, ale ihned v následujícím záběru jede major Racek s majorem Koutným. Což by vzhledem k malé vzdálenosti mezi oběma vozidly a nulové prodlevě mezi zavoláním a vyjetím majora Koutného nestihl doběhnout. (Teimei)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama