Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele drsnyPatko k tomuto seriálu (2)

Konec (2018) (S08E01) 

Propojení 1. a 3. řady tohoto již kultovního seriálu se pro mnohé z fanoušků stalo jednou z nejočekávanějších událostí v historii AHS. Premiérová první epizoda odstartovala famózně. Konec naší civilizace prostě táhne a hrozba nukleární války je natolik reálná, že ji nemohl opomenout ani Ryan Murphy. Bohužel, ona fenomenálnost a napětí se s příchodem úvodní znělky jaksi vytratili. První epizoda diváka zahltila celou řadou nových postav a charakterů. Upřímně se trochu děsím dalších epizod, neboť tvůrci prozradili, že se několik seriálových stálic objeví až ve třech rolích zároveň. Nejsem si úplně jistý, jestli se pak divák v jednotlivých charakterech úplně neztratí. Byť je AHS známý svou zvrhlostí a smyslem pro homosexualitu, marně přemýšlím, jestli má (už nepřekvapující) přítomnost homosexuálního páru za cíl děj nějak smysluplně rozvíjet. Každopádně, celá série má vysoký potenciál stát se jednou z nejlepších. Už jen kvůli tomu, že těží z první a třetí řady, kdy bylo AHS na svém vrcholu. ()

Návrat do vražedného domu (2018) (S08E06) 

Tak to byla pecka. Mé prvotní obavy z toho, že propojení první a třetí řady bude jen povrchním a promyšleným marketingovým tahem, jak zachránit upadající seriál, jsou pryč. Vše do sebe pěkně zapadá. Šestá epizoda svižně posouvá děj kupředu a přitom smysluplně rozvíjí i první řadu tohoto seriálu. Návrat většiny postav (včetně J. Lange) je jen třešničkou na dortu, kterou si vychutná každý, kdo AHS trpělivě sleduje už od jeho počátku. Murder House a jeho obyvatelé jsou stále stejní...i po těch sedmi letech. Emotivní uzavření příběhu Moiry netřeba komentovat... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama