Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele duklak2 k tomuto seriálu (3)

Příběhy slavných (2000) 

Výživné vzpomínání na české umělce. Člověk si až po jejich smrti uvědomí, jaké "klenoty" ztratila naše republika. Spousta osob musela zvládnout různé překážky, které život přináší každým dnem. Někdo se s nimi vyrovnal hůře, jiný zase lépe. Tím chci říci, že bychom si měli vážit každého dne v životě, neboť nikdo z nás neví, kdy zasáhne osud. ()

Muž, který chtěl létat (2000) (S01E06) 

Tento "dokument" řadím k těm nejlepším. Jiří Hrzán byl tak trochu blázen, nebál se výšek a chtěl mít pocit létání vzduchem. Často bohužel pod vlivem alkoholu a ten se mu stal osudným. Tento herec, i přesto že žil krátkou dobu, tak ztvárnil celkem dost rolí. Většinu filmů ve kterých hrál si dobře pamatujeme a na pana Hrzána jen tak nezapomeneme. ()

Nespoutaný živel (2001) (S02E16) 

Chci více takovýchto "dokumentů". Je poznat, že v ČR se rodí, nebo spíše rodily opravdu "hvězdy filmového nebe". Jen škoda, že celkem velká část "odešla" předčasně. ()

Reklama

Reklama