Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (16)

Maily ze záhrobí (2019) (S03E01) 

Mírně slabší rozjezd, který až moc mapuje pokleslost druhé sezóny vůči té původní. Snad se to v rámci nadcházejících 7 dílů trochu rozjede a nebudou případy tak průhledné. ()

Muž v pozadí (2019) (S03E02) 

Ve víru tohoto dílu by se měla držet celá série. To bych byl se seriálem mnohem spokojenější. ()

Milenec z Churáňova (2019) (S03E03) 

Začíná mi iritovat, že u 90% případů je motiv vraždy manželské ráže. Vždyť už jsou ty kauzy jak přes kopírák. ()

Smrtelná chyba (2019) (S03E04) 

Škoda, že Modravě se asi jen tak nepodaří vymanit se ze zajetého stereotypu a okořenit příběh něčím novým, nejlépe zápletkou na pozadí, rozvleklou do více dílů. A ty dialogy začínají drhnout, až hanba. Přijdu si, jako kdybych koukal na šumavské Babovřesky, ne na kriminální seriál. ()

Nešťastná láska (2019) (S03E05) 

Jediné, co mě na téhle epizodě potěšilo, bylo cameo německého herce Floriana Stadlera, se kterým jsem vyrůstal u jednoho nejmenovaného nekonečného bavorského seriálu. ()

Neznámý útočník (2019) (S03E06) 

Už se u třetí Modravy začínám pekelně nudit a znechucovat její až odfláklou jednoduchostí. Šumavská příroda je tak zakrytá tajemstvím a tvůrci tak plýtvají možnosti její tajuplnost využít v kriminální sféře. ()

Vyhaslý případ (2019) (S03E07) 

Přes tohle už u mě rozhodně nejede vlak. Scénář si obzvláště k téhle epizodě někdo sesmolil v hospodě nad desátým pivem ne? Řešit v detektivním seriálu blechu za postelí by nedokázali ani tvůrci venezuelských telenovel. Ať už je tu místo Modravy ta Dáma a Král. ()

Návrat z Austrálie (2019) (S03E08) 

Dávám průměr jen z nostalgie vůči krásné šumavské přírodě, pro kterou jsem se na Modravu vždycky primárně těšil. A také pro pidilinku s Florianem Stadlerem, který i jako německý herec z telenovel hraje lépe než 90 % zdejšího osazenstva. Budu i radši, když se 4. sezóny už nedočkáme. ()

Útěk do Tarify (2022) (S04E01) 

Návrat seriálu, u něhož nejvíce sedí tvrzení “forma válcuje obsah”. Ale ne forma celá, kameře, dialogům a vůbec prkennosti herců bych vyčítal na stránky kdejaké tučné encyklopedie, ale scenérie mé milované Šumavy zde utváří tu část formy, pro kterou Modravu dojedu do jejího blížícího se finále. ()

Žena se širokým srdcem (2022) (S04E02) 

Ty vystrojené dialogy mi trhají uši, ale šumavská příroda je tak mocná, že i z unavujícího krimiseriálu vytvoří snesitelný obsah ke sledování. ()

Muž, který vyrovnal účet (2022) (S04E03) 

Zrovna u dílů Modravy bych nemusel zanechávat komentáře, protože se tu budu jen točit v kruzích, s tím kvůli čemu na seriál stále koukám. U předchozího dílu jsem byl aspoň trochu zaháčkován, ten dnešní ale zase absentoval krkolomné dětinské dialogy, takže si díly nemají co vyčítat a náleží jim stejné hodnocení. ()

Posel ze světa mrtvých (2022) (S04E04) 

Je to prostě (pardón) VO HOVNĚ seriál. Krásy Šumavy se tu ztrácí za těmi největšími kýči tvorby českého seriálu, co se daly jakžtakž akceptovat v jeho plenkách před 50 lety. Dneska už to fakt nejde takhle! ()

Mrtví do hospody nechodí (2022) (S04E05) 

U tohodle seriálu se skvěle dělají věci do školy, žehlí, skládá prádlo, hrají hry na mobilu, kecá s rodiči, jediné, co u něj nejde dělat, je ho pořádně sledovat. Protože to se jen plácáte po hlavě, co v hlavách českých tvůrců může projít bez sebemenšího studu do televize. ()

Peníze na střeše (2022) (S04E06) 

Modrava už zapadla tak hluboko, že je normálně radost se při ní věnovat raději škole a jen se semtam uchechtnout, jak debilní patvar může Nova vysílat. Absolutní diskreditace mé nejoblíbenější části české přírody. Spousta lidí si totiž zafixuje, že se v té naší čarokrásné Šumavě odehrály takhle stupidní případy. ()

Nešťastný vrah (2022) (S04E07) 

V tomhle seroši nechtěli Soukupovi hrát ani čeští herci, a tak veškerý budget šel na zahraniční Němčoury, co si odskočili z bavorských telenovel a tady je úplně trestuhodně předabovali. Takhle přesně se dělá seriál, se kterým chcete ztratit konec týdne. ()

Případ neznámé ženy (2022) (S04E08) 

Nejkrkolomnější seriál TV Nova z paradoxně nejkrásnějšího prostředí Česka dobelhal do svého tragikomického konce a mě silnou dávkou “cringe” při scéně pod vedením Mahdala zase jednou orosil pot trapností. Jsou chvíle, kdy by se ve mně jeden patriotismu fakt nedořezal. ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama